تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷

طی هفته های اخیر و همراه با افت شاخص بازار سهام، قیمت ها در بازار ارز، طلا، اتومبیل و بسیاری از کالاهای مصرفی و سرمایه‌ای رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. به نظر می رسد که بخشی از منابع خروجی با وارد شدن به این بازارها، بر تلاطم بالقوه و دارای پتانسیل آنها افزوده است.

به گزارش صدای بورس نادی قمی کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سوخت اصلی تلاطم بازارها را مسائل سیاسی بین‌المللی فراهم کرده است، گفت: در حال حاضر عوامل سیاسی و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در امریکا یکی از منابع اصلی عدم اطمینان در بازارهای مختلف علی الخصوص بازار سهام در جهان است که خود را در قالب افزایش نوسان پذیری بازار سهام نشان داده است.

 وی افزود: بسیاری از فعالان بازار سرمایه بر این باور هستند که ترکیب انتخاب رئیس جمهور فعلی امریکا با تعمیق کسری بودجه دولت ( و شیوه تامین آن) شرایط ابرتورم و پیچیده تر شدن وضعیت بازار سهام را در جهان فراهم می آورد.

نادی قمی توضیح داد: این وضعیت، از یک طرف قابلیت پیش بینی جریان های نقدی حاصل از سرمایه گذاری را مخدوش و از طرف دیگر سرمایه گذاران را در به کارگیری نرخ تنزیل مناسب مردد می کند. بنابراین بازتاب چنین چشم‌اندازی در بازار و به طور ویژه در قیمت سهام شرکت های با P/E بالا و زیان‌ده نمایان شده است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: البته به رغم شرایط ریسکی اقتصاد، با توجه به افزایش قابل ملاحظه تعداد مشارکت کنندگان در بازار سهام و نیز نرخ بازده بازار سهام و رشد اسمی سود شرکت ها طی ۹ سال اخیر ، P/E بازار حدود ۹ واحد برآورد می‌شود که برای شرایط تورمی حال حاضر با قدری اغماض مناسب به نظر می رسد. بنابراین سهام آن دسته از شرکت هایی که P/E آنها نزدیک به این عدد است برای سرمایه گذاری مناسب است.

به گفته نادی قمی، در حال حاضر با توجه به رشد نسبی قبمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی و نیز جهش چند هفته اخیر قیمت ارز، به نظر می رسد که شرکت های فعال در حوزه پتروشیمی، فلزات و معدنی ها پتانسیل مناسبی دارند.

وی افزود: البته برای قضاوت صحیح باید عملکرد فصل دوم شرکت ها را تحلیل کرد تا پتانسیل ها مشخص شود.

منبع: سنا