به گزارش صدای بورس محمدعلی دادور مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با اعلام این مطلب گفت: شرکت نفت ستاره خلیج فارس بهعنوان اصلیترین تأمینکننده سبد سوخت کشور نقش اساسی در توازن انرژی منطقه ایفا میکند و با تلاش شبانهروزی همه مدیران و کارگران و مهندسان توانسته در کنار توجه به تأمین نیازهای داخلی، صادرات محصولات را هم مدنظر قرار دهد.
دادور تحریمهای ناعادلانه اقتصادی علیه ایران بهویژه در زمینه صادرات مواد نفتی و به دنبال آن ایجاد شرایط نابسامان حاصل از شیوع ویروس کرونا را در نوسانهای شدید قیمت نفت و مقدار تقاضا و فروش فرآورده مؤثر خواند و تأکید کرد: با این حال توانستهایم با تکیه بر نیروهای متخصص و جوان ایرانی و تقویت تولیدکنندگان داخلی در تأمین قطعات مورد نیاز پالایشگاه، گام مهمی را برای گسترش نفوذ در بازارهای جهانی و توسعه صادرات فرآوردهها برداریم.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس از افزایش فعالیتهای بازاریابی این شرکت در حوزه آسیای شرقی و برنامهریزی برای شناسایی فرصتهای جدید بازار خبر داد و گفت: با اتخاذ سیاستهای مدیریت تقاضا و عرضه فرآورده و در نهایت بررسی و بهکارگیری دقیقترین الگوریتمها برای پیشبینی قیمت جهانی در بلندمدت، به پیادهسازی یک الگوی مناسب برای پاسخگویی به تقاضاهای موجود در بازار با اولویت قرار دادن منافع و مصالح شرکت دست یافتهایم که موفقیت بیشتر ما را در این زمینه تضمین کرده است.
وی دستاوردهای صادراتی شرکت نفت ستاره خلیج فارس را سبب کمرنگتر جلوه دادن اثرات ناشی از تحریمها دانست و افزود: در ۶ماهه نخست امسال این پالایشگاه موفق به صادرات بیش از ۸۰۰هزار متریک – تن چهار فرآورده تولیدی نفتای سبک، نفتای میانی، برش سنگین و حلال ۴۰۲شده است که این رقم رشدی ۱۲۰درصدی را نسبت به صادرات ۶ماهه نخست پارسال نشان میدهد.
دادور ستاره خلیج فارس را پرچمدار صنعت پالایشی کشور خواند و ادامه داد: به علاوه با توجه به حجم تولید فرآورده بنزین این پالایشگاه و عرضه آن به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، کشور نهتنها از واردات این فرآورده بینیاز شده و به خودکفایی رسیده، بلکه به بزرگترین صادرکننده بنزین در منطقه تبدیل شده و این موضوع کمک شایانی به کشور در دستیابی به اهداف صادراتی داشته است.
وی جلوگیری از خامفروشی را ترفندی برای عملی کردن منویات مقام معظم رهبری دانست و گفت: در پی صادرات فرآوردهها، ارزش افزوده بیشتری ایجاد خواهد شد که موجب ارزآوری بیشتر و بهبود شرایط اقتصادی کشور میشود.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس گفت: مرداد امسال نخستین عرضه بنزین ستاره خلیج فارس در رینگ بینالملل توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی انجام و ثابت شد که میتوان ارزش افزودهای بالاتر از پیش بینی های نشریات معتبر این حوزه برای بنزین صادراتی کسب کرد.
بهره برداری از اسکله بندر صادراتی ال.پی.جی تنبک
محمد مشکینفام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام این مطلب گفت: فعالیتهای اجرایی ساخت یک پست اسکله بارگیری و صادرات الپیجی (پروپان و بوتان) بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا پایان آبان تکمیل و پس از انجام فعالیتهای مرتبط با راهاندازی این اسکله، امکان انتقال و صادرات نخستین محموله الپیجی از پالایشگاه فاز ۱۹از طریق این بندر تا پایان امسال فراهم میشود.
وی از برنامهریزی برای تکمیل دیگر مخازن الپیجی پالایشگاههای مستقر در منطقه پارس دو خبر داد و افزود: تلاش میشود تا پایان امسال دو مخزن از چهار مخزن ذخیرهسازی موجود در هر یک از پالایشگاههای گازی فازهای ۱۳و ۲۲-۲۴پارس جنوبی تکمیل شود و به بهرهبرداری برسد، به این ترتیب امکان انبارش و صادرات الپیجی سرد از این مخازن امکانپذیر میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ساخت خطوط لوله انتقال الپیجی از پالایشگاههای منطقه پارس دو به بندر خدماتی – صادراتی تنبک را از دیگر پروژههای در حال اجرای شرکت نفت و گاز پارس عنوان کرد و گفت: عملیات احداث ۶رشته خط لوله ۱۶و ۲۴اینچ به طول ۸کیلومتر به منظور انتقال پروپان و بوتان تولیدشده در پالایشگاههای فازهای ۱۳و ۲۲-۲۴پارس جنوبی به بندر خدماتی – صادراتی تنبک تا پایان دی امسال تکمیل و امکان صادرات این دو فرآورده تولیدی به مبادی مصرف فراهم میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای در حال اجرا بهمنظور دستیابی به اهداف برنامه نگهداشت تولید در میدان گازی پارس جنوبی افزود:با توجه به فعالیتهای اجرایی انجام شده در بخش فراساحل اعم از تمیزکاری، اسیدکاری، تکمیل چاهها و دیگر فعالیتهای مرتبط با دریا، پیشبینی میشود که تولید پایدار روزانه گاز امسال از چاههای یادشده حدود ۷۰میلیون مترمکعب محقق شود.
مشکین فام با اشاره به تکمیل عملیات لولهگذاری دریایی کیش به بندر آفتاب گفت: لولهگذاری این پروژه به طول ۱۸کیلومتر در دو مرحله انجام شده است و پس از انجام اقدامهای تکمیلی و اتصال دو طرف این خط لوله، انتقال گاز شیرین از خط هفتم شبکه سراسری گاز به دو نیروگاه گازی کیش و دیگر مبادی مصرف تا پایان آذر محقق میشود.
وی درباره فعالیتهای پیش روی طرح توسعه میدان گازی کیش گفت: هماکنون عملیات تکمیل چاهها در این میدان در حال اجراست. با تکمیل این مرحله، گاز تولیدی از میدان کیش با خط لوله ۳۲اینچی به طول ۲۰۰کیلومتر به پالایشگاه فازهای ۶و۷و ۸واقع در منطقه عسلویه ارسال و از ظرفیت خالی این پالایشگاه و دیگر پالایشگاههای مستقر در عسلویه برای فرآورش گاز این میدان استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره فرآیند مذاکرات برای امضای قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد بی و اخبار منتشر شده مبنی بر حضور نیافتن شرکت هندی در این پروژه افزود: شرکت نفت و گاز هند (اونانجیسی) بهدلیل اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران تاکنون هیچگونه اقدام جدی مبنی بر حضور در این پروژه انجام نداده است؛ بنابراین مقدمات کار برای توسعه این میدان مشترک در حال انجام است و بهزودی قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد بی بین شرکت ملی نفت به عنوان کارفرما و شرکت ایرانی پتروپارس به عنوان پیمانکار امضا میشود.
وی با بیان اینکه هیچ ممانعتی برای حضور هندیها و سرمایهگذاری در توسعه این میدان وجود ندارد، گفت: قرارداد توسعه این میدان با شرکت پتروپارس، بهمنظور اطلاع و بررسیهای لازم برای طرف هندی هم ارسال میشود تا در صورت تمایل به حضور در طرح توسعه میدان گازی مشترک فرزاد بی اقدامهای لازم انجام شود، در غیر این صورت فعالیتهای توسعه این طرح را شرکت پتروپارس انجام میدهد.
منبع: روزنامه اطلاعات