به گزارش صدای بورس، پس از انحلال صندوق نیکوکاری این شرکت در تیرماه سال گذشته، در حال حاضر هفت صندوق سرمایهگذاری در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند که مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.
بازدهی قابل تامل
نخستین تجربه صندوقداری آرمانآتی با صندوقِ «اختصاصی بازارگردانی آرمان اندیش» بود. خالص ارزش داراییهای این صندوق در سال گذشته با رشد ۳۹ درصدی به بیش از ۱۷۶ میلیارد ریال افزایش یافت. این صندوق باوجود کسب ۱۸ درصد بازدهی در ماه گذشته، بازدهی سالانه منفی ۷۰ درصدی در ۳۶۵ روز اخیر داشت.
جهش بزرگ ارزش دارایی
اندکی بعد، دومین صندوقِ این شرکت با نام «مشترک سبحان» در گروه صندوقهای سهامی، فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته با جهش بزرگ ۲۲۰۰ درصدی، در حال حرکت به سمت ۱۸۰۰ میلیارد ریال است. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق حدود ۹۷ درصد است. در این بین، صندوق بیشترین سرمایهگذاری را در گروه «استخراج کانههای فلزی»، «محصولات شیمیایی» و «اطلاعات و ارتباطات» داشته است. فارغ از بازدهی منفی صندوق در یکماه گذشته که با توجه به وضعیت بازار سهام، پدیدهای عمومی در بین صندوقهای سهامی است، مشترک سبحان در یکسال اخیر حدود ۲۱۰ درصد بازدهی محقق ساخته و در مجموع بازدهی مرکب ۱۵۸۰ درصدی از ابتدای تأسیس تاکنون، داشته است.
پربازدهترین مختلط
نخستین صندوق مختلط این شرکت با نام«آرمان سپهر آشنا» در سال ۹۲ تأسیس و راهاندازی شد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته با رشد بسیار بالای ۱۰۹۴ درصدی به ۲۵۹۰ میلیارد ریال رسید. ۵۳ درصد از پرتفوی این صندوق به بازار سهام و در صدر آن، گروههای «استخراج کانههای فلزی» و «محصولات شیمیایی» اختصاص دارد و باقی به خرید اوراق بدهی مناسب و کمریسک و سپردهگذاری در بانک، تعلق گرفته است. صندوق آرمان سپهر آشنا با کسب ۱۵۰ درصد بازدهی در یکسال اخیر، عملکرد خوبی داشته و در میانههای جدول پربازدهترین صندوقهای مختلط بازار قرار گرفته است.
جذب سرمایهگذاران محتاط
خالص ارزش داراییهای صندوق «آرمان آتی کوثر» که در راستای جذب سرمایهگذاران محتاط آغاز به کار کرده، در یکسال گذشته روندی صعودی داشته و با رشد ۷۳ درصدی، اکنون در مرز ۱۳۵۰۰ میلیارد ریال نوسان دارد. ماهیت احتیاطی صندوقهای با درآمد ثابت سبب شده تا تنها ۲ درصد دارایی صندوق، به بازار سهام اختصاص یابد و باقی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد با بازدهی مناسب و با ملاحظات مدیریت ریسکی، سرمایهگذاری شود. این صندوق در یکسال اخیر حدود ۳۸ درصد بازدهی داشته که این نرخ در مقایسه با نرخ سود سپرده بانکی و همچنین عملکرد سایر صندوقهای بادرآمد ثابت، بسیار خوب ارزیابی میشود.
تمرکز بر بازار بدهی
اندکی بعد، دومین صندوقِ با درآمد ثابتِ این شرکت با نام «ارزشآفرین گلرنگ» فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته در همان حوالیِ ۲۰۰۰ میلیارد ریال در نوسان است. این صندوق هم همانند دیگر صندوقِ با درآمد ثابت این شرکت، تنها ۲ درصد از سهم سبد خود را به بازار سهام اختصاص داده اما در مقایسه با صندوق آرمان آتی کوثر، سهم کمتری به سپرده بانکی و سهم بیشتری به بازار بدهی اختصاص داده است. ارزشآفرین گلرنگ نیز با کسب ۲۸ درصد بازدهی در یکسال گذشته، عملکرد خوبی داشته است.
نوسان بازدهی جسورانه
صندوقهای جسورانه جزو پُرریسکترین گزینههای سرمایهگذاری هستند که البته در صورت عملکرد خوب و سرمایهگذاری در طرحهای پرپتانسیل و صبر و حوصله، میتوانند سودهای بسیار خوبی نیز محقق سازند. بازدهی صندوق «جسورانه یکم آرمان آتی» از ابتدای تأسیس تاکنون، نوسان زیادی داشته و با کسب حدود ۱۶ درصد بازدهی در ماه گذشته، در مجموع بازدهیای ۲۰ درصدی را برای دوره یکساله منتهی به انتهای مهرماه ۱۳۹۹، به ثبت رسانده است.
سهم داشتن درمنافع پروژه
صندوق «سرمایهگذاری پروژه آرمان پرند مپنا» در مهرماه ۱۳۹۶ تحت مدیریت شرکت مشاور سرمایهگذاری آرمان آتی راهاندازی و پذیرهنویسی شده است. در این نوع صندوقها، سرمایهگذاران مستقیماً در منافع حاصل از اجرای پروژهای مشخص سهیم بوده و موضوع فعالیت صندوق، ساخت و تکمیل پروژهای خاص است که پس از پایان یافتن فعالیت صندوق، عواید حاصل از اجرای آن پروژه، با توجه به ساختار پیشبینی شده در طرح توجیهی صندوق، بین سرمایهگذاران تقسیم میشود.
در جدول زیر مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت مشاور سرمایهگذاری آرمان آتی را مشاهده میکنید.
سجاد یزدانی ، کارشناس سامانه رسام
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۷۴