زمانی که قیمت ها به خاطر تورم افزایش می یابد، چسبندگی قیمت ها باعث می شود که روند کاهش قیمتی کند شود.

به گزارش صدای بورس، نادر فرخ کارشناس بازار خودر در ارتباط با تحولات بازار خودرو به صدای بورس، اظهار کرد: پایداری قیمت و روند ثبات اقتصادی در موضوعات کلان کشور می تواند شرایط بازارها را سامان دهد. همان طور که در شرایط نوسانی نمی توان برای بالا رفتن قمیت خودرو مرزی گذاشت و برای پایین آمدن آن نیز مرزی وجود ندارد. 

این کارشناس بازار خودرو در پاسخ به این پرسش که آیا دلالان عامل رکود بازار خودرو و شکل گیری خرید و فروش هستند، گفت: افزایش قیمت در بازار خودرو و بازارهای موازی آن همچون دلار و طلا در طول چند ماه گذشته با سرعت رشد کرد و اکنون  رکود عمومی نه تنها بر بازار خودرو بلکه بر تمام بازار ها حاکم است.این رکود به دلیل مشکلات توری و اقتصادی است، به طور کلی هزینه های زندگی افزایش یافته و به تناسب توان خرید اکثریت مردم کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید:
روزگار به کام متقاضیان خرید خودرو
مراقب جو منفی دلالان باشید

بازار سرمایه با دلار ۲۲ هزار تومان هم می تواند سوده باشد
ارزش سبد سهام عدالت (۱۹آبان)

این کارشناس بازار خودرو در پاسخ به این پرسش که چرا همچنان که افزایش قمیت دلار قیمت خودرو  را افزایش داد، کاهشی شدن آن خودرو را به همان نسبت کاهشی نکرد؟ اظهار کرد: در مباحث اقتصادی موضوعی به نام چسبندگی قیمتی مطرح است. زمانی که قیمت ها به خاطر تورم افزایش می یابد، چسبندگی قیمت ها باعث می شود که روند کاهش قیمتی کند شود و کاهشی شدن به عوامل مهمی همچون درآمد، افزایش عرضه و... بستگی دارد.

وی در ارتباط با پیش بینی قیمتی بازار خودرو گفت: اگر عرضه متناسب با تقاضای بازار وجود نداشته باشد با پدیده ای به نام دلالی مواجه خواهیم بود. شرایطی که در ایران سال هاست گریبان صنایع مختلف از خودرو تا کشاورزی را گرفته است.

فرخ در ارتباط با تاثیر کاهش قیمت ارز بر قیمت خودرو  گفت: متناسب با کاهش قیمت ارز و اثری که روی تمام عوامل می گذارد، خودرو مسیر کاهش پیدا می کند.

محبوبه قرمزچشمه