تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳

در یک گزارش کارشناسی شده سودآوری شرکت پتروشیمی شیراز برای سال مالی ۱۳۹۹ برآورد شده است.

به گزارش صدای بورس، مقدار تولید آمونیاک و اوره‌ شرکت در ۷ ماه ابتدای سال به ترتیب ۶۵۰.۱۹۶ و ۹۷۲.۱۵۸ تن گزارش شده است. برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تولید ۱.۰۹۰.۰۰۰ تن آمونیاک و ۱.۶۹۸.۰۰۰ تن اوره پیش بینی شده است. همچنین شرکت در ۷ ماهه‌ی سال جاری فروش ۵۴۵.۲۲۱ تن اوره صادراتی و ۳۵۰.۸۷۷ تن اوره داخلی را گزارش کرده است. مقدار فروش اوره صادراتی و داخلی به ترتیب برای سال ۱۳۹۹، ۱.۱۰۷.۱۸۳ و ۵۹۰.۸۱۷  تن و برای سال ۱۴۰۰، ۱.۲۷۳.۵۰۰ و ۴۲۴.۵۰۰ تن در نظر گرفته شده است.

برای ادامه سال ۱۳۹۹  و سال ۱۴۰۰ نرخ فروش دلاری اوره (فوب ایران) با توجه به برآورد وضعیت فعلی بازار جهانی، به ترتیب ۱۹۵ و ۲۰۰ دلار برآورد شده است. نرخ فروش اوره داخلی با توجه به قیمت کف بورس کالا در دوره های ۶ ماهه، برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۳۶.۰۰۰ و ۳۶.۹۲۳ ریال لحاظ شده است.

مقدار مصرف گاز با توجه به مقدار تولید آمونیاک، آرگون و متانول و در نظر گرفتن ضریب مصرف ۷۱۱ محاسبه شده است. همچنین ضریب مصرف آمونیاک برای تولید اوره و نیترات آمونیوم نیز ۵۳ درصد لحاظ شده است. نرخ گاز طبیعی ۹ سنت برآورد شده است.

متوسط نرخ دلار نیما برای ادامه سال جاری و سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۲۲.۰۰۰ و ۲۶.۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.

در گزارش ۶ ماهه شرکت مانده ارزی حدودا ۲۶ میلیون دلاری را گزارش کرده است. دلار تسعیر ارز ۶ ماهه ۲۱.۶۷۹ تومان بوده و سود ناشی از تسعیر ارز با لحاظ کردن مفروضات مذکور و در نظر گرفتن دلار ۲۴.۴۲۰ تومانی برای پایان سال ۹۹ محاسبه شده است. در سال‌های اخیر، دلار حاصل از صادرات شرکت برای باز پرداخت تسهیلات ارزی دریافتی به مصرف رسیده است. تسهیلات ارزی تا  اوایل سال ۱۴۰۰ تسویه خواهد شد، از این رو پیش بینی شده است که مانده ارزی شرکت در پایان سال ۱۴۰۰ تا ۸۰ میلیون دلار افزایش یابد.

در جدول ابتدایی صورت سود و زیان کارشناسی سهم در سال مالی منتهی به اسفند ۹۹ و سال آتی ارائه شده است.

 در جدول دوم تحلیل حساسیت سود هر سهم سال مالی ۹۹ به نرخ دلار نیمای ادامه‌ی سال و قیمت اوره ارائه گردیده است. (با فرض فروش ۱.۶۹۸.۰۰۰ تن اوره در کل سال)

بنابر محاسبات کارشناسی، برای سال ۹۹، سود ۵۵۸ تومانی به ازای هر سهم و برای سال ۱۴۰۰سود ۸۶۶ تومان برآورد شده است.

منبع: کارگزاری صنعت و معدن