تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۸

مدیرعامل پتروشیمی کارون گفت: یکی از مشکلات صنعت مبلمان در ایران این است که مبل‌های تولیدی بعد از مدتی انعطاف خود را از دست می‌دهد. تولید ماده KMT-۱۰ در پتروشیمی کارون این مشکل را حل خواهد کرد و کشور نیازی به واردات نخواهد داشت.

به گزارش صدای بورس، علیرضا صدیقی زاده مدیرعامل پتروشیمی کارون در آیین رونمایی از محصول KMT-۱۰ و MTDA با اشاره به ضرورت توسعه صنعت بالادست پتروشیمی در ایران گفت: صنعت پتروشیمی ایران از سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است و نفت خام، نفتا و گاز طبیعی به عنوان خوراک صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفته و محصولات تولیدی آن در صنایع پایین دست پتروشیمی استفاده می‌شود. در این بین یک سری حلقه‌های گمشده مثل کاتالیست‌ها و مواد خاصی که باعث ایجاد حفره و ناقص بودن زنجیره ارزش پتروشیمی‌ها شده‌اند وجود دارد که باید از این به بعد تمرکز خود را بر روی تولید آنها بگذاریم.
وی افزود: کشورهایی مثل چین و کره جنوبی این حلقه‌های گمشده صنعت پتروشیمی ایران را به خوبی می‌شناسند. از طرفی تولید این محصولات خاص در شرایط فعلی کشور اقتصادی نیست، زیرا مثلاً کل تقاضای صنایع پایین دستی برای یک ماده خاص هزار تن است و این  حجم پایین از تقاضا، تولید این ماده در داخل کشور را از صرفه می‌اندازد. در نتیجه در این محصولات و مواد خاص ما به خارج از کشور وابسته هستیم و اتفاقا کشورهای غربی نیز درست بر روی این نقاط دست گذاشته‌اند و به ما فشار می‌آورند.

تولید ماده KMT-۱۰ توسط پتروشیمی کارون چه مشکلی از صنایع مبلمان کشور حل می‌کند؟

صدیقی زاده اضافه کرد: یکی از حلقه‌های گمشده صنعت در صنعت پتروشیمی مربوط به صنعت پلی‌یورتان است و ما باید مشخص کنیم که چه برنامه‌ای برای تولید این محصولات داریم. در ماه‌های گذشته ما محصول MLDI-B را تولید و معرفی کردیم و الان نیز دو محصول کلیدی دیگر را در پتروشیمی کارون به تولید رسانده‌ایم. توجه داشته باشید که زنجیره پلی یورتان با سایر مواد مثل PVC و پلی اتیلن متفاوت است، زیرا صنعت PVC و پلی اتیلن در کشور سابقه ۴ دهه فعالیت دارد و قطعا متخصصان این حوزه زیر و بم این صنعت مسلط شده است.
مدیرعامل پتروشیمی کارون گفت: صنعت پلی یورتان یک صنعت جدید است و در این حوزه ما کمی دیر جنبیدیم و در چند سالی هم که این صنعت پا  گرفته است، درگیر حل مشکلات مربوط به تولید این محصول بودیم و اکنون فرصت پیدا کردیم که حلقه‌های گمشده این صنعت را تکمیل کنیم. در راستای تکمیل این حلقه‌ها، ارتباط و تعامل دو طرفه بین صنایع پایین دستی و پتروشیمی کارون ایجاد شده است.
وی افزود: یکی از مشکلات صنعت مبلمان و صندلی خودرو و تخت‌خواب در ایران مربوط به این است که مبل استفاده‌ شده بعد از مدتی انعطاف خود را از دست می‌دهد و اتفاقا تولید ماده KMT-۱۰ دقیقا برای حل این مشکل انجام شده است. شما می‌بینید که مبل تولیدی در کشور ترکیه انعطاف خود را از دست نمی‌دهد، ولی مبلمان تولیدی در کشور این ضعف را دارد. در نتیجه پتروشیمی کارون برای حل این مشکل چاره‌اندیشی کرده است.

ضرورت سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس در تولید ماده پلی‌ال
مدیرعامل پتروشیمی کارون اظهار داشت: ماده دوم که توسط پتروشیمی کارون تولید شده است MTD بوده که پایه اصلی صنعت رنگ ایران است. بدون این ماده صنعت رنگ کشور قطعا فلج خواهد شد و الان معلوم شده است که ماده MTD برای صنعت رنگ بهتر از ماده MPD کار می‌کند.
وی افزود: نیاز کل کشور به ماده MTD سالانه هزار تن است، اما توجه داشته باشید که اگر این ماده را تولید نکنیم، باید این مقدار را به قیمت ۵ برابری از کشورهای تولیدکننده خریداری کنیم. این کشورها چون می‌دانند ما به این محصول وابسته هستیم آن را گران می‌فروشند.
صدیقی زاده اضافه کرد: صنعت پلی یورتان الان معطل تولید پلی ال است، توجه داشته باشید که اگر محصول پلی ال تولید نشود، کسی نمی‌تواند ایزوسیانات را استفاده کند. به همین دلیل به جهت وابستگی به پلی ال سایر کشورها، قیمت خرید ما چند برابر قیمت واقعی این محصول است. بنده به شما عرض کنم برای این که صنعت پلی یورتان نفس راحت بکشد، نیاز به سرمایه‌گذاری برای تولید پلی ال داریم و بخش خصوصی به تنهایی قادر به سرمایه گذاری نبوده و حتماً به کمک هلدینگ خلیج فارس نیاز داریم.

افزایش ۴۰ درصدی تولیدات پتروشیمی کارون در سال جهش تولید

مدیرعامل پتروشیمی کارون اظهار داشت: در حال حاضر تنها سه شرکت در کل دنیا وجود دارد که به طور همزمان هر دو محصول KMT-۱۰ و MTDA را تولید می‌کند که پتروشیمی کارون نیز یکی از آنهاست. این دو ماده مکمل یکدیگرند و تولید همزمان آنها مزایای فراوانی را برای ما به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در سال جهش تولید میزان تولید پتروشیمی کارون نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است و واحدهایی مثل ایزوسیانات به صورت مداوم در خط تولید نگه داشته شده است. در محصول KMT-۱۰ ظرفیت تولید ما سالانه دو هزار تن است. البته اگر تقاضای بیشتری وجود داشته باشد می‌توانیم ظرفیت تولید خود را نیز افزایش دهیم.
صدیقی زاده اضافه کرد: میزان تولید محصول MTDA در پتروشیمی کارون سالانه برای واحدهای پایین دستی هزار تن خواهد بود. البته ظرفیت تولید ما در سال ۳۰ هزار تن است اما بخش زیادی از آن را خودمان مصرف می‌کنیم، ولی هر مقداری که تقاضا افزایش یابد قادر به تولید این محصول هستیم. اگر خط تولید MTDA را راه بیندازیم نیازی به کاتالیست پلی ال برای تولید این محصول نیست که یک ظرفیت فوق‌العاده برای کشور ایجاد می‌کند.

منبع: فارس