بازار سرمایه بعد از چند ماه ریزش و اصلاح هفته پایانی آبان ماه را سبز به پایان رساند و نور امید را در دل سهامداران روشن کرد که شاید اصلاح به پایان رسیده باشد و از این پس حداقل شاهد بازاری متعادل باشند.

به گزارش صدای بورس، شاخص کل در پایان آبان ۹۸ در کانال ۳۰۴ هزار واحدی قرار داشت که بعد از یک‌سال بیش از ۳۴۱ درصد رشد کرد و به محدوده یک میلیون و ۳۴۵ هزار واحد رسید. این نماگر بازار سرمایه در پایان مهر ماه نیز در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد قرار داشت که بعد از گذشت یک ماه معامله در پایان آبان ماه حدود ۵ درصد ریزش را تجربه کرد. ارزش معاملات در بازه زمانی یک‌ساله از پایان آبان ۹۸ تا پایان آبان ۹۹ حدود ۹۱۷ درصد رشد داشت و در مقایسه با مهر ماه سال جاری کمتر از یک درصد ریزش داشت. وضعیت حجم معاملات هم در پایان آبان ماه امسال در مقایسه با مهر ماه بیش از ۲۹ درصد ریزش و در بازه زمانی یک‌ساله از پایان آبان ۹۸ تا پایان آبان ۹۹ بیشتر از ۲۹۶ درصد افزایش یافت. 

رکورد داران بیشترین و کمترین بازدهی 
در تابلوی معاملات بورس تهران در ماهی که پشت سر گذاشته شد، نمادهای «خزر»، «غدام»، «کساوه»، «کپارس» و «کترام» هر کدام به ترتیب با ۷۳.۳۹ درصد، ۶۴.۶۶ درصد، ۵۹.۲۹ درصد، ۵۴.۱۴ درصد و ۵۲.۴۳ درصد رشد قیمتی بیشترین بازدهی را به ثبت رساندند و در مقابل نمادهای «لپارس»، «انرژی۱»، «چفیبر»، «کسعدی» و «انرژی۳» با ۶۰.۱۹ درصد، ۴۱.۳۷ درصد، ۳۹.۹۰ درصد، ۳۳.۸۴ درصد و ۳۲.۹۴ درصد ریزش قیمت نتوانستند بازدهی مناسبی را در ماه گذشته به ارمغان بیاورند.

پاییز سبز و قرمز در فرابورس
در بازار فرابورس نیز بیشترین بازدهی را نماد «غصینو» با بیش از ۵۶ درصد رشد و «زنگان» با ۳۶ درصد ریزش قیمت کمترین میزان بازدهی را به نام خود ثبت کردند. بعد از «غصینو» نمادهای «گدنا» با ۴۸.۸۲ درصد، «کمرجان» با ۴۲.۹۴ درصد، «تلیسه» با ۳۵.۹۸ درصد و «حآسا» با ۳۱.۳۲ درصد رتبه دوم تا پنجم بیشترین بازدهی را به همراه داشته اند. در آبان ماه بخت با نمادهای «حسیر»، «فرابورس»، «دی»، «دتولید» همراه نبود و این نمادها هر کدام به ترتیب با ۳۴.۰۹ درصد، ۲۹.۱۴ درصد، ۲۷.۹۷ درصد و ۲۵.۴۴ درصد افت قیمتی را تجربه کردند.

روند صعودی بازارهای موازی 
در بازارهای موازی سکه امامی نسبت به پایان آبان ماه سال گذشته نزدیک ۱۷۷ درصد رشد قیمتی و در مقایسه با پایان مهر سال جاری ۱۱.۵۳ درصد بازدهی را برای خریداران این قطعه سکه طلا به همراه داشته است. طلا در پایان آبان ۹۸ در کانال ۴۲۳.۹۰۰ هزار تومان قرار داشت که در مدت مشابه سال جاری با ۱۶۷ درصد رشد به یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۷۸۱ تومان رسید. این فلز گرانبها در پایان مهر ماه سال جاری با قیمت یک میلیون و ۲۰۹ هزار و ۶۵۳ تومان معامله می‌شد که بعد از گذشت یک ماه حدود ۶ درصد افت قیمت را تجربه کرد. در بازار ارز نیز دلار آبان ماه را در محدوده ۲۵ هزار تومان به پایان رساند در صورتی که در مدت مشابه سال گذشته در کانال ۱۱ هزار تومان قرار داشت و در مهر ماه سال جاری در کانال ۲۷ هزار تومان معامله می‌شد. یورو نیز پایان آبان ماه سال ۹۸ نزدیک ۱۳ هزار تومان بود که یک‌سال بعد با بیش از ۱۳۳ درصد رشد وارد کانال ۳۰ هزار تومان شد. 
یورو در مهر ماه سال جاری نیز ۳۲ هزار و ۶۰۰ تومان بود که در مقایسه با پایان آبان ماه نزدیک ۷ درصد افت قیمت را تجربه کرده است.

زهره فدوی
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۷۷