به گزارش صدای بورس، این صنعت اگرچه در مقایسه با سایر صنایع نفت و گاز عمر کوتاهتری دارد اما با سرعت قابل قبولی خود را به فناوری های روز دنیا نزدیک کرده است.
بر اساس برنامهریزیها جهش دوم صنعت پتروشیمی تا سال آینده محقق میشود و ظرفیت تولید را به ۱۰۰ میلیون تن در سال میرساند. با این حال سال طلایی صنعت پتروشیمی، سال ۹۹ است چراکه در این سال با بهرهبرداری از طرحهای مشخص شده، ۲۵ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی ایران افزوده خواهد شد.
بیژن زنگنه با اشاره با افتتاح ۱۷ طرح پتروشیمی در سال ۹۹ که ظرفیت تولید این صنعت را ۲۵ میلیون تن افزایش میدهد، گفت: تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰، ظرفیت تولید این صنعت را به ۱۰۰ میلیون تن و ارزش محصولات را به ۲۵ میلیارد دلار میرساند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه جهش سوم صنعت پتروشیمی نیز آغاز شده است، ادامه داد: برخی از طرحهای جهش سوم در حال اجراست و پیشرفت فیزیکی خوبی دارند و برخی از این طرحها نیز در حال تدارک هستند که با تحقق طرحهای جهش سوم پتروشیمی ارزش تولیدات این صنعت به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی با بیان اینکه همزمان با توسعه طرحهای پتروشیمی، خوراک به خوبی تحویل واحدهای پاییندستی پتروشیمی میشود، اظهار کرد: البته باید ظرفیت واحدهای پایین دستی افزایش یابد. طرحهای پیشران نیز برای تسریع در توسعه و تنوعبخشی صنایع پایین دستی در چهار زنجیره، متانول، پروپیلن، اتیلن و بنزن طراحی شده است.
در این راه از ابتدای سال تا کنون ۶ طرح پتروشیمی شامل میاندوآب، کاوه، کیمیای پارس خاورمیانه، واحد کاتالیست لرستان، بوشهر و لردگان به بهرهبرداری رسیده است که در مجموع ۱۰ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی ایران اضافه کردهاند.
از این ۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید پتروشیمی، ۱۴۰ هزار تن مربوط به پتروشیمی میاندوآب، ۲.۳ میلیون تن مربوط به پتروشیمی کاوه، ۱.۶۵ میلیون تن مربوط به پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه، ۴.۱ میلیون تن پتروشیمی بوشهر، ۱.۷ میلیون تن پتروشیمی لردگان و ۱۰۰ تن نیز مربوط به ظرفیت واحد کاتالیست پتروشیمی لرستان است.
ارزش سالانه محصولات این ۶ پتروشیمی نیز در مجموع حدود ۱.۵ میلیارد دلار برآورد میشود.
منبع: ایرنا