گزارش صدای بورس، در روزهای گذشته تعداد زیادی از سهامداران درخواست پیگیری ابهاماتشان در مورد نماد «دانا» را داشتند. با پیگیری صدای بورس، روابط عمومی بیمه دانا در این مورد سوالات پاسخ داد.
تکلیف زمین های بیمه دانا در اراضی عباس اباد چه شد؟ چه زمانی این مسئله به سرانجام می رسد؟
پاسخ بیمه دانا: در ارتباط با زمینهای علی آباد به استحضار میرساند گزارش ماهانه اقدامات انجام شده توسط شرکت در خصوص زمینهای فوقالذکر همه ماهه منضم به گزارش عملکرد ماهانه در سایت کدال سازمان بورس و اوراق بهادار درج میشود. همانگونه که استحضار دارید و طبق آخرین گزارش ارائه شده در سایت کدال تا این تاریخ اقدامات انجام شده توسط شرکت در خصوص زمینهای فوقالذکر منتج به نتیجه قطعی نشده است.
شایعه شده بیمه دانا سهام شرکتهای بیمه اتکایی امین (۹درصد) ، بیمه اتکایی ایرانیان (۲درصد) و شرکت شهد ایران(۱ درصد) را خریداری کرده. در صورت صحت آن چرا افشا اطلاعات در کدال منتشر نشده است؟
پاسخ بیمه دانا: در خصوص خریداری سهام شرکت اتکایی امین و شرکت بیمه اتکایی ایرانیان به استحضار میرساند سهام شرکت های مذکور از سنوات قبل در سبد سهام شرکت موجود بوده است. در خصوص خرید سهام شرکت شهد ایران با نماد «غشهد» با توجه به حجم و درصد سهام خریداری شده، مشمول دستوالعمل افشا اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار نیست.
با توجه به نارضایتی سهامداران از بازار گردان لطفا در مورد فعالیت بازارگردانهای نماد هم توضیحاتی بفرمایید.
پاسخ بیمه دانا: صندوق سرمایه گذاری بازار گردانی اکسیر سودا مسئول بازارگردانی نماد «دانا» است و طبق دستوالعمل ارائه شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به خرید و فروش سهام شرکت و در راستای نقد شوندگی سهم اقدام می کند.
به نقل از صدای بانک، مردادماه سال ۹۵ بیژن صادق مدیر عامل وقت بیمه دانا در مجمع سالانه درباره آخرین وضعیت زمینهای منطقه علیآباد تهران که گفته میشود متعلق به این شرکت است، توضیح داد: اتفاق جدیدی در این خصوص حادث نشده و این زمینها هنوز تعیین تکلیف نشدهاند. در مجمع قرار بر این شد که مذاکرات با ارتش جمهوری اسلامی در این خصوص ادامه یابد.
گزارش هیات مدیره بیمه دانا درباره آخرین وضعیت زمین مورد مناقشه به مجمع عمومی سال ۹۵
اراضی موسوم به علیآباد به پلاک ثبتی ۸۷ اصلی براساس سه جلد سند مالکیت منگوله دار ثبتی به شمارههای ۱۰۱۹۰۱- ۱۰۱۹۰۲ – ۱۰۱۹۰۳ (هر یک به میزان دو دانگ مجموعاً شش دانگ) در تاریخ ۳ خرداد ۳۷ از ورثه مرحوم البرز به اداره حسابداری چای وزارت دارایی منتقل شده و سپس در تاریخ ۲۰ شهریور ۳۷، شرکت سهامی بیمه شرق زمین مذکور را از سازمان چای خریداری نموده و سند آن به نام شرکت اخیرالذکر انتقال یافته است.
با ملی شدن شرکتهای بیمه، شرکت بیمه شرق نیز مانند چند شرکت بیمه دیگر در شرکت بیمه دانا ادغام شده و به دنبال آن اراضی مذکور در مالکیت شرکت بیمه دانا قرار گرفته است.
اصلاح اسناد مالکیت اراضی از نام بیمه شرق به بیمه دانا: با پیگیری بهعمل آمده و به موجب نامه شماره ۱۶/۵۱/م مورخ ۳۰ فروردین۸۳ مدیر کل محترم اموال دولتی وزارت دارایی ، در تاریخ ۳۱ مرداد ۸۷ نام مالک اراضی از شرکت بیمه شرق به شرکت بیمه دانا اصلاح شده و در صفحه ۶ هر سه جلد سند مالکیت، نام شرکت بیمه دانا بعنوان مالک توسط اداره ثبت اسناد و املاک ثبت شده است.
حدود اربعه و مساحت زمین: حدود اربعه زمین طبق اسناد موجود با مرزهای طبیعی مشخص شده و به همین لحاظ متراژ دقیقی از زمین از ابتدا در دست نبوده است. در اولین مکاتبات مربوط، مساحت آن حدود ۵۲۰ هزار متر مربع عنوان شده و بعداً مشخص میشود که متراژ واقعی آن حدود ۴۵۰ هزار متر مربع است، تا اینکه اتوبان شهید بابائی نیز بخشی از جنوب زمین را قطع میکند و در نهایت براساس آخرین نقشهای که توسط کارشناس رسمی دادگستری و براساس خواست مرجع قضائی در سال ۱۳۸۷ تهیه میشود مشخص میشود که باقیمانده زمین حدود ۳۹۲ هزار متر مربع است که حدود ۴۲۰۰ متر مربع آن که محصور بوده و اکنون در اختیار بیمه دانا قرار دارد.
نحوه تصرف ارتش: در سال ۱۳۶۷ نیروی زمینی ارتش با تخلیه تعدادی لاشه تانک و ایجاد نگهبانی اقدام به تصرف زمین میکند و سپس تصرفات خود را با احداث سه بلوک خانه های سازمانی و غیره افزایش می دهد.
اقدام قضائی: شرکت به ناچار در سال ۱۳۶۹ اقدام به طرح دعوی رفع تصرف کرده که به موجب دادنامه شماره ۹-۷۰/۲۳۰ مورخ ۸ شهریور۷۰ صادره از دادیاری شعبه ۹ به نفع این شرکت، به رفع تصرف ارتش رأی صادر میشود که با اعتراض ارتش عیناً دادنامه بدوی در مرحله تجدید نظر (شعبه ۳۰ دادگاه عمومی تهران) تأئید می شود.
از آن سال تاکنون بهرغم مراجعات متعدد، ارتش از رفع تصرف زمین متنازعٌفیه امتناع ورزیده تا اینکه در سال ۱۳۸۷ شرکت با جدیت بسیار زیاد مجدداً پیگیر رفع تصرف شده است.
مکاتبه با دفتر مقام معظم رهبری: بیمه دانا طی درخواستی از مقام معظم رهبری استدعای صدور دستور دائر بر رفع تصرف ارتش از اراضی میکند و دفتر بازرسی مقام معظم رهبری طی نامههای شماره ۱۶۲۱۷/دب و ۱۶۲۱۸/دب مورخ ۷ دی ۸۷ دستور اکید دائر بر رفع تصرف از زمین را به فرماندهی کل ارتش و وزارت دفاع اعلام داشته است.
متعاقب آن پرونده در شعبه چهارم اجرای احکام دادسرای ناحیه ۱ الهیه به جریان افتاد که پس از مکاتبات متعدد ، در تاریخ۱۴ اردیبهشت ۸۸ به همراه دادورز اجرای احکام ، دژبان مرکز و نیروی انتظامی در محل زمین به منظور اجرای دادنامه حضور یافته و لکن مسئولین نیروی زمینی مقاومت نموده و با تنظیم صورتجلسهای متعهد شدند به محض اجازه از سلسله مراتب فرماندهی اقدام به رفع تصرف از زمین و تحویل آن به شرکت خواهند نمود.
ارجاع پرونده به دادسرای نظامی: نهایتا ًبه دلیل نظامی بودن متصرف ، پرونده به دادسرای نظامی ارجاع تا دادسرای نظامی و سازمان قضایی نیروهای مسلح با اقتدار بیشتری اقدام به پیگیری و اجرای رأی رفع تصرف نمایند. ارتش در طول سالهای گذشته همواره دو دلیل و ادعا برای عدم رفع تصرف اظهار داشته است :
۱)عدم مالکیت شرکت بیمه دانا نسبت به اراضی مذکور و تعلق این اراضی به سازمان زمین شهری و نهایتاً ابطال اسناد آن توسط سازمان مذکور .
۲)عدم امکان اجرای رأی بدون رعایت سلسله مراتب فرماندهی .
اولاً : درخصوص علت اول که البته ارتش بسیار هم پیگیر آن بوده و حتی در چندین مکاتبه رسمی به ابطال اسناد شرکت اشاره شده ، سازمان زمین شهری نیز پیگیر موضوع و در مقابل شرکت نیز مجدّانه در پی حل موضوع بوده است که به هر تقدیر مکاتباتی با ارتش ، مرجع قضائی، سازمان زمین شهری و سازمان ثبت انجام داده و ارتش نیز سعی داشته که موقعیت خود را تثبیت نماید. علیایحال با پیگیریهای مستمر ، نهایتاً اداره ثبت اسناد تهرانپارس در پاسخ به استعلام شماره ۹۸۱/۸۸/۲پ۳۸۲ مورخ ۲۷ تیر۸۹ دادیار اجرای احکام، به تصریح ، عدم مالکیت سایرین از جمله سازمان زمین شهری را اعلام و بر مالکیت شرکت سهامی بیمه دانا صحه گذاشته است و مهمتر اینکه سازمان زمین شهری نیز پس از سالها طی نامه ای به شماره ۵۳۶۳۴/۹۲۶ مورخ ۲۷ مرداد ۸۹ به ارتش ، به عدم مالکیت خود اقرار نموده و از این جهت ارتش چارهای جز قبول آن نداشته و ندارد و البته موضوع این نامه خیلی مهّم است.
ثانیاً : بنابراین از نظر این شرکت و از نظر دادیار محترم اجرای احکام دادسرای نظامی هیچگونه مانع قانونی و قضائی در جهت رفع تصرف ارتش وجود نداشته و مالکیت شرکت به طور قطعی تثبیت شده است و سلسله مراتب نیز الزاماً باید از طریق نیروی زمینی اقدام گردد.
تنظیم صورتجلسه رفع تصرف : با رفع موانع مورد ادعای نیروی زمینی ارتش و توصیه های مقام قضائی مبنی بر تهیه گردش کار توسط نیروی زمینی به منظور تقدیم به فرماندهی کل قوا ، نیروی زمینی طی مکاتباتی تقاضای برگزاری جلسه با بیمه دانا و تعیین راهکارهایی جهت برون رفت از مشکلات مربوط را نموده که در همین راستا جلسات متعددی با مقامات عالی نیروی زمینی برگزار و نظر به ایجاد مستحدثات و ساخت و سازهائی در بخشهای کوچکی از زمین و در جهت تسریع در روند رفع تصرف ، موافقت نامه ای در تاریخ۲۷ دی ۸۹ فیمابین طرفین تنظیم و مقرر شد:
اولاً: نیروی زمینی نسبت به تحویل آن قسمت از زمین که در آن مستحدثات ندارد اقدام نماید.
ثانیاً: ارتش زمین پلاک ۱/۸۷ که در مجاورت زمینهای مذکور قرار دارد و مالکیت قطعی آن به نیروی زمینی تعلق دارد را به عنوان عوض بخشی از زمین که تصرف کرده به شرکت بیمه دانا تحویل نماید.
ثالثاًً: صورتجلسه و توافقنامه مذکور را جهت اخذ موافقت سلسله مراتب فرماندهی و فرمانده کل قوا طی گردش کار به استحضار سلسله مراتب برساند.
اقدامات نهایی: نیروی زمینی ارتش نیز در اجرای توافقنامه مذکور در سریعترین زمان ممکن طی گردشکاری ، مراتب توافق و نحوة رفع تصرف را به ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی منعکس نموده و هم اکنون گردش کار در جهت سیر مراحل بعدی در ستاد کل ارتش در جریان است . از سوی دیگر نیز پرونده قضائی مربوط در شعبه چهارم دادیاری اجرای احکام دادسرای ناحیه یک (شمیران) به طور جدی و مستمر در دست اقدام می باشد تا چنانچه به هرنحوی از انحاء مشکلی در روند رفع تصرف و حرکت گردش کار ایجاد شد ، نسبت به اجرای قهری رفع تصرف اقدام شود.
رضا نجارزادگان