به گزارش صدای بورس، اگرچه در ابتدای معاملات اولین روز هفته گذشته شاهد قرمز شدن شاخص کل بودیم اما رفته رفته با شدت گرفتن تقاضا در نمادهای کوچک بازار و همچنین تشکیل صف خرید در نماد خودرو شاخص کل سبزپوش شد و به محدوده ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی نزدیک شد.
کاهش ارزش معاملات خرد
بیشترین ارزش و حجم معاملات شنبه به نماد ایران خودرو اختصاص داشت. صندوق پالایش یکم نیز رتبه دوم از نظر ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. این درحالی بود که این صندوق حول و حوش ناو معامله میشود در حالی که دارا یکم اختلاف زیادی با ناو خود دارد. ارزش معاملات خرد شنبه حدود ۱۵ هزارمیلیارد تومان بود که نسبت به میانگین هفته گذشته که ۲۰ هزار میلیارد تومان بود عدد پایین تری را نشان میداد.
صف های خرید قابل تامل
روز یکشنبه شاخص کل در همان دقایق ابتدای معاملات مقاومت ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی را پر قدرت شکست و در ادامه روند کندتر و پرعرضه ای را در پیش گرفت اما با وجود تقاضا در بازار شاخص نهایت در ارتفاع ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی خاتمه یافت. مانند روز گذشته خودرو اولین نماد از نظر حجم و ارزش معاملات بود. بازگشایی نماد خساپا با صف خرید ۱ میلیاردی بعد از کنفرانس اطلاع رسانی ۵۰ درصدی سهم از نکات قابل توجه بازار بود. افزایش عرضه ها در گروه بانکی نیز این گروه را تا منفی عقب راند. ETF های دولتی هم نوسان خاصی نداشتند پالایش کماکان در محدوده ناو و دارا با اختلاف سنگین از ناو معامله شدند. ارزش معاملات خرد روز یکشنبه ۲۰ هزار میلیارد تومان بود و به محدوده هفته قبل رسید که با وجود صف های خرید بازار قابل تامل است.
روز پر عرضه بازار
دوشنبه روز پر عرضه بازار بود به طوری که تقابل عرضه و تقاضا سبب شکسته شدن ارزش معاملات خرد شد و آن را به ۲۴ هزار میلیارد تومان رساند. با توجه به شکسته شدن مقاومت ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی انتظار افزایش عرضه و پول بک میرفت که با افت ۱۰ هزار واحدی شاخص این مساله محقق شد. مهم ترین اتفاق روز دوشنبه بازگشایی فملی بعد از بزرگترین افزایش سرمایه تاریخ بورس بود که با وجود مراحل سفارش گیری، بازگشایی سهم بنا به نظر ناظر به زمان دیگیری موکول شد. بیشترین حجم معاملات به سایپا تعلق گرفت و بانک تجارت که در رقابت با سایپا به دنبال کسب بالاترین حجم معاملات بود توانست بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دهد و از نظر حجم رتبه دوم را کسب کند.
نوسان شاخص نوردی
در آغاز معاملات سه شنبه شاهد افت ۲۰ هزار واحدی شاخص و از دست رفتن کانال ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی بودیم. فارس، شپنا، کگل، شستا و تاپیکو به صف فروش نشستند یا در محدوده منفی ۴ معامله شدند. در حالی که همه انتظار بازار یک دست قرمز را داشتند بازگشایی فملی با رشد ۱۲.۵ درصدی سبب بازگشت شاخص به کانال ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی شد و جو کلی بازار را نیز بهبود بخشید. ارزش معاملات خرد به ۱۷ هزار میلیارد تومان رسید و معامله گران حقیقی حدود ۱۹۰ میلیارد تومان نقدینگی به بازار تزریق کردند که عمدتا در نماد فملی بود. با وجود بازپس گیری محدوده ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی روند عرضه و تقاضا نشان میدهد بازار در این محدوده روند قطعی ندارد.
استقبال از نماد های کوچک
معاملات آخرین روز هفته نیز با افت ۱۲۰۰ واحدی شاخص همراه بود. درحالی که شاخص درحال تثبیت کف ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحدی است وضعیت شاخص هموزن نشان میدهد کلیت بازار به خصوص در نمادهای کوچک تر با استقبال خریداران همراه است. معاملات چهارشنبه گذشته درحالی خاتمه یافت که در انتهای بازار ۳۲۰ نماد بورسی صف خریدی به ارزش حدودی ۳ هزار میلیارد تومان داشتند در حالی که تنها ۳۷ نماد صف فروش بودند. ارزش معاملات بورس و فرابورس مجموعا به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که در این میان بیشترین ارزش معاملات را صندوق پارند با هزار میلیارد تومان به خود اختصاص داد و بیشترین خریداران این صندوق حقوقی ها بودند. بیشترین حجم معاملات هم به ترتیب به خساپا و بانک تجارت اختصاص یافت.همچنین دو عرضه اولیه وکبهمن و پتروشیمی بوعلی طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه تا حدودی سبب افزایش عرضه ها در بازار شدند.
روند مثبت در بازار های جهانی
بازگشت سکه به کانال ۱۲ میلیونی در حالی اتفاق افتاد که اونس طلا مجددا به بالای ۱۸۵۰ دلار افزایش یافت و دلار به محدوده ۲۶ هزارتومانی رسید. همین دو عامل سبب افزایش قیمت سکه به بالای ۱۲ میلیون ۷۰۰ هزار تومان شد.قیمتهای جهانی در این هفته توانستند اعداد بالای خود را تثبیت کنند. نفت در محدوده ۵۰ دلاری معامله میشود. سرب به ۲۲۰۰ دلار رسیده و روی در محدوده ۲۸۵۰ دلار تثبیت شده است و آلومینیوم در ۲۰۰۰ دلار تثبیت شد. مس نیز ۷۷۰۰ دلار را تثبیت کرده و اکنون بالاتر معامله میشود.
روی خط کدال
همچنین مهمترین اخبارهفته گذشته را میتوان آغاز واکسیناسیون کرونا در بریتانیا دانست. البته از اطلاعیههای مهم کدال در هفته گذشته می توان به مواردی نظیر افزایش نرخ قطعه سازان، کشف منابع سیلیس جدید در شرکت تهیه و تولید خاک نسوز استقلال آباده، پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته و تجدید ارزیابی در شرکت کیسون، بهره برداری از خط تولید جدید نطرین، تجدید ارزیابی بیمه ملت و برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی در نمادهای فاسمین، کروی، چدن، زمگسا و پترو وغیره اشاره داشت .
حسام بصیری کارشناس بازار
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۸۰