گام پنجم: آیا بدون تحصیلات مرتبط میتوان وارد بورس شد؟
به گزارش صدای بورس، یکی از جذابیتهای بورس این است که کاری به مدرک تحصیلی افراد ندارد. شما با هر رشته تحصیلی میتوانید وارد این بازار شوید و دست به معامله بزنید. شاید تنها تفاوت میان شما و کسانی که در رشتههای مرتبط با بورس تحصیل کردهاند این باشد که کمتر از آنها درباره اصطلاحات بازارهای مالی میدانید. این خلاء میتواند با تلاش، مطالعه و شرکت در دورههای معتبر بورسی پُر شود.
اگر مدرک تحصیلی شما زیر دیپلم است میتوانید از طریق تماس با کارگزارتان و به صورت آفلاین به خرید و فروش سهمهایتان بپردازید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از موفقترین سرمایه گذاران و معاملهگران بورس، تحصیلات مرتبط با این بازار را نداشتند. اما اکنون از آن سودهای کلانی میبرند و حتی دانستههای خود را به دیگران میآموزند.
نکته طلایی این است که شما توانایی خود را برای تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در بورس بالا ببرید. برای این کار هم به جای تحصیلات دانشگاهی به مهارت و تجربه نیاز دارید.
گام ششم: کارگزاری چیست؟
وقتی میخواهید در بانک حساب باز کنید، باید شال و کلاه کرده و همراه با مدارک مورد نیاز – مثلا شناسنامه و کارت ملی – به نزدیکترین شعبه بانک در محل زندگی خود بروید. چون این تنها راه برای داشتن یک حساب در بانک است.
شرکتهای کارگزاری بورس هم چیزی شبیه به بانک هستند. شما برای معامله در بازار بورس باید در یک کارگزاری حساب باز کنید. شاید بپرسید: «چرا باید این کار را بکنم؟ مگر خودم نمیتوانم در بازار بورس خرید و فروش کنم؟ کارگزاری چه اهمیتی دارد؟» در پاسخ باید بگوییم که هیچ فردی نمیتواند به صورت مستقیم در بورس کار خرید و فروش سهام را انجام دهد. همه معاملهها با کمک یک واسطه – یعنی همان شرکت کارگزاری – انجام میشوند.
شما به عنوان یک سرمایه گذار از طریق کارگزار خود سهامتان را با دیگر سهامداران معامله میکنید. در واقع، کارگزار، واسطی میان سرمایه گذار با بازار سرمایه است. در این میان، شرکتهای کارگزاری هم مبلغ اندکی را به عنوان دستمزد این کار از حساب شما نزد آن کارگزاری، برداشت میکنند.
منبع: خانه سرمایه