در آموزش گام به گام بورس اوراق بهادار ، گام به گام همراه شما خواهیم بود و به اصلی‌ترین ابهامات ورود به بازار جذاب بورس پاسخ خواهیم داد:

گام هشتم: میزان سود و ضرر در بورس چقدر است؟

به گزارش صدای بورس، تغییرات قیمت سهام در بورس به صورت درصدی است، لذا میزان سود یا ضرر بستگی به میزان سرمایه اولیه و درصد تغییرات مثبت و یا منفی قیمت سهام دارد.

در معاملات سهام، محدودیت دامنه نوسان (در حال حاضر مثبت و منفی ۵%) برای تغییرات قیمتی روزانه وجود دارد. در بورس یک شبه نمی‌توان پولدار شد! حقیقت آن است که میزان بازدهی در بورس به صورت مستقیم با میزان توانایی و تخصص استفاده از فرصت‌های سرمایه گذاری موجود در آن ارتباط دارد.

گام نهم: شاخص بورس چیست؟

شاخص بورس، یک معیار است که آن را به صورت عدد بیان می‌کنند. شما می‌توانید با کمک شاخص بورس وضعیت گذشته و حال بورس را از جنبه‌های مختلف، ارزیابی کرده و حتی به وسیله آن روند آینده بورس را پیش‌بینی کنید. توجه داشته باشید که نکته مهم در شاخص‌ها میزان تغییرات آنها است نه عددی که نمایش می‌دهند.

در بازار سرمایه، شاخص‌های فراوانی وجود دارند. اما این شاخص‌ها چه هستند و چه کارکردی دارند؟ برایتان می‌گوییم.

شاخص کل

معمولا اولین بخش مهم در اخبار اقتصادی، بیان کردن «شاخص بورس تهران» است. البته منظور گوینده خبر، همین «شاخص کل» است. نام دیگر شاخص کل «شاخص قیمت و بازده نقدی» (TEDPIX) است. این شاخص، سطح عمومی قیمت‌ها و سود سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس را در حالت کلی به نمایش می‌گذارد. در شاخص کل، هر شرکت به اندازه ارزش آن تاثیر دارد. مثلا شرکت‌های چند هزار میلیاردی، تاثیر بسیار زیادی روی کاهش یا افزایش شاخص کل دارند.

شاخص قیمت

این شاخص، روند عمومی قیمت سهام همه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار را به نمایش می‌گذارد. در شاخص قیمت، فقط قیمت سهام شرکت‌های بورسی در فرمول شاخص، مورد محاسبه قرار می‌گیرد. در صورتی که در شاخص کل، علاوه بر قیمت، سود پرداختی سالیانه شرکت‌ها هم در محاسبه شاخص در نظر گرفته می‌شود.

شاخص ۵۰ شرکت برتر

هر شرکتی که سهامش ساده‌تر و سریع‌تر خرید و فروش شود و در اصطلاح «نقد شوندگی» بیشتری داشته باشد، جواز ورود به فهرست ۵۰ شرکت فعال را دریافت می‌کند. سازمان بورس، هر سه ماه یک بار این فهرست را بازبینی می‌کند.

منبع: خانه سرمایه