صندوق‌های سرمایه گذاری نسبت به روند تخصیص این عرضه اولیه بوعلی اعتراض دارند.

اختصاصی صدای بورس: عرضه اولیه بوعلی یکی از جذابترین عرضه‌ها در هفته گذشته بود در این عرضه به هر کد بورسی حداکثر ۷۹ سهم با نقدینگی حدود ۳۲۸ هزار تومان سهم اختصاص داده شد. براساس دستورالعمل سازمان بورس بخشی از سهام این شرکت‌ها به صندوق‌های سرمایه گذاری تخصیص داده شد. صندوق‌های سرمایه گذاری نسبت به روند تخصیص این عرضه اولیه اعتراض دارند.
محمدرضا کاتوزیان، معاون سرمایه گذاری فاینتک در ارتباط با عرضه اولیه بوعلی گفت: سازمان بورس ۱۷ آذر جدولی در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار(Tse.ir) منتشر کرد که بر اساس آن به تنهایی برای نماد مدیر ۲۱۸ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۳۵۳ سهم اختصاص داده شد. برای صندوق سهامی ارزش آفرین بیدار ۱۳ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۹۹۲ سهم و برای صندوق هستی بخش آگاه نیز ۷ میلیون و ۲۸۴ هزار و  ۶۳۷ سهم در نظر گرفته شد.

دلیل کاهش ۸۰ و ۲۸ درصدی چه بود؟
معاون سرمایه گذاری فاینتک بیان کرد:‌ به طور کلی ۴۲ میلیون  و ۳۹۳ هزار و ۹۸۲ سهم مربوط به این سه صندوق سهامی بود اما ۱۸ آذر ۹۹ شرکت بورس طی نامه‌ای سهمیه نماد مدیر در جدول جدید را به  ۱۷ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۴۸۲ سهم  و سهمیه دو صندوق سهامی ارزش آفرین بیدار و هستی بخش آگاه را به ترتیب به ۲,۱۰۷,۸۹۳ و ۴,۱۸۸,۴۶۳  میلیون برگه سهم کاهش داد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تا پایان معاملات روز شنبه ۲۲ آذر نیز هیچ تغییری اعمال نشد اما به طور ناگهانی ساعت ۱۴:۱۰ همین روز  یعنی درزمان خارج از  ساعت معاملاتی، جدول تخصیص سهمیه نماد «بوعلی» تغییر و سهمیه  صندوق مدیر ناگهان ۸۸درصد کاهش یافت و به  ۲,۶۸۳,۷۴۲ سهم تقلیل یافت. دو صندوق مذکور دیگر نیز هرکدام با کاهش ۸۰ و ۲۸ درصدی مواجه شدند.

تصمیمات خلق‌الساعه توسط شرکت بورس
وی در ادامه تصریح کرد:  از این سه صندوق ۲۴ میلیون  و ۹۳۵ هزار و ۸۷ سهم کم شده و به صندوق های با درآمد ثابت اضافه شده است. سهمیه صندوق‌های با درآمد ثابت نسبت به ۱۸ آذر (جدول اولیه) تقریبا سه برابر شده است.

بیشتر بخوانید:
عرضه اولیه پتروشیمی ۳۵۰ میلیاردی بوعلی قطعی شد
پتروشیمی بوعلی بورسی شد
صادرات ۶۵ درصدی محصولات بوعلی

کاتوزیان با اعتراض به تصمیمات خلق‌الساعه ای که توسط شرکت بورس گرفته‌ می‌شود، تصریح کرد: نماد مدیر از تغییرات اعمال شده در جدول تخصیص سهام دچار ضرر شد. در پیگیری کاهش حدود ۹۰ درصدی سهمیه نماد مدیر به سازمان و شرکت بورس نامه نگاری و تقاضای رسیدگی شد اما متاسفانه هیچ گونه توضیحی در ارتباط با چرایی این تغییرات داده نشد.

تاثیر دستورالعمل سازمان بورس بر صندوق‌ها
وی در ادامه گفت: طی دستورالعملی که به مدیران صندوق‌های سرمایه گذاری ابلاغ شده است، حداکثر ۲۰درصد  از پرتفوی صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی می‌تواند مختص به یک صنعت باشد لذا نماد مدیر برای اینکه بتواند درصد در نظر گرفته شده را رعایت کند، مجبور به فروش بخشی از سهام‌ خود در صنعت محصولات شیمیایی شد.  بر این اساس کمیته سرمایه گذاری نماد مدیر استراتژی جدید خود را تعریف کرد و با در نظر گرفتن مطلوبیت خرید سهام عرضه اولیه پتروشیمی بوعلی سینا، بخشی از سهام خود در نمادهای صنعت محصولات شیمیایی را کاهش داد و از طرفی میزان تخصیص اولیه نماد بوعلی نیز به این صندوق تعلق نگرفت.

فرمول تخصیص عرضه اولیه 
معاون سرمایه گذاری فاینتک  با اشاره به اهمیت شفافیت در بورس بیان کرد: سازمان و شرکت بورس باید مشخص کند فرمول تخصیص عرضه اولیه به صندوق ها چگونه است؟ چرا شفافیت و اطلاع رسانی ای در این خصوص وجود ندارد؟ ‌این تغییر در میزان سهام به ضرر دارندگان واحدهای سرمایه گذاری صندوق مدیر نیز بود چرا که سهامداران خرد نیز برای خرید این نماد با امید به اینکه قرار است بخش قابل توجهی از پرتفوی نماد مدیر اختصاص به سهام عرضه اولیه بوعلی نماد داشته باشد، به صف نشستند که با عدم اختصاص سهمیه قبلی، نماد مدیر در روزهای یکشنبه و دوشنبه با فروش های سنگین و کاهش قیمت مواجه شد.