به گزارش صدای بورس، در طول بازار چندین بار شاهد کاهش و افزایش تقاضا در سهام بزرگ بودیم ولی در نهایت شاخص کل با ۱۸ هزار واحد افزایش در سطح یک میلیون و ۴۴۰ هزار واحد ایستاد. پالایشی ها بعد از اصلاح تند قیمتی در دو هفته اخیر امروز با افزایش تقاضا به صف خرید رسیدند.
اگرچه صف خرید پایدار تشکیل نشد و حجم عرضه ها در صف خرید زیاد بود. معاملات خوب نمادهای پالایشی سبب شد تا صندوق پالایشی یکم با افزایش بیش از ۷ درصدی مواجه شود. در گروه بانکی معاملات در غیاب سه سهم بزرگ گروه ملت تجارت و صادرات عموما در دامنه منفی پیگیری شد. نمادهای مذکور برای شفاف سازی در خصوص مصوبه دولت برای واگذاری سهام دولت به این بانک ها (بابت رد دیون) متوقف شدند. وضعیت معاملاتی ونوین در گروه متمایز بود. سهم وضعیت عملیاتی خوبی در گزارشات ماهانه داشته و اخبار خوب در خصوص عرضه زیر مجموعه ها در بورس سهم را در کانون توجه قرار داده است.
شاخص هم وزن امروز برای دومین روز متوالی منفی بود و اکثر سهام گروه های پرتعداد و کوچک بازار از جمله دارو، بیمه، غذایی و سیمان در دامنه منفی معامله شدند. مجموع ارزش معاملات سهام در بورس و فرابورس ۱۴ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به میانگین یک هفته گذشته کاهش جزئی داشته است.
در بورس کالا امروز ورق گرم فولاد مبارکه با قیمت پایه ۱۲ میلیون تومان عرضه شد و در اثر رقابت بین خریداران با رشد ۴۱ درصدی با میانگین ۱۶.۹ میلیون تومان فروخته شد. ورق گالوانیزه مبارکه نیز با قیمت پایه ۱۹.۴ میلیون تومان عرضه شد و تا ۱۴ درصد بالاتر از قیمت پایه رقابت شد. علیرغم معاملات داغ بورس کالا معاملات سهم های گروه متعادل و بی رمق دنبال میشود.
شاراک در یک گزارش بسیار خوب در آذر ۱,۲۹۴ میلیارد تومان فروش محقق کرده که این مبلغ رکورد بیشترین مبلغ فروش ماهانه شرکت میباشد. از شهریور ماه فروش ماهانه شرکت روند صعودی پرشتابی گرفته و همچنان ادامه دارد. جمع فروش بهار ۱,۵۰۰ میلیارد تومان، تابستان ۲,۱۶۰ میلیارد تومان و پاییز ۳,۳۱۰ میلیارد تومان بوده است. در مدت ۹ ماهه منتهی به آذر شاراک ۷,۰۰۰ میلیارد تومان فروش محقق کرده که ۴۹ درصد از مدت مشابه سال گذشته بیشتر است.
غمارگ سال مالی منتهی به آذر ۹۹ را با ۸۸۶ میلیارد تومان فروش به پایان برد. این مبلغ کاهش ۱۵ درصدی نسبت به سال مالی گذشته دارد. غمارگ امسال به دلیل مشکلات ناشی از تأمین روغن خام و عدم تخصیص به موقع ارز توسط بانک مرکزی با مشکلات جدی برای تامین ماده اولیه مواجه شد و نتوانست تناژ تولید و فروش سال گذشته را تکرار نماید.
امسال حجم فروش روغن نباتی توسط شرکت ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. از ابتدای آبان شرکت افزایش نرخ فروش دریافت کرده که برای پوشش برخی از هزینه ها از جمله پوشش هزینه حمل و نقل و قیمت جهانی روغن خام است.
غمارگ و سایر شرکت های تولید کننده روغن نباتی همچنان از ارز تخصیصی ۴,۲۲۰ تومانی برای خرید مواد اولیه استفاده میکنند و افزایش نرخ های داده شده به این شرکت ها صرفا برای پوشش هزینه های مذکور بوده است.
باوجود آنکه وضعیت سودآوری غمارگ امسال به دلیل کاهش حجم تولید رضایت بخش نبود اما با خبرهایی که از سوی سهامدار عمده برای تجدید ارزیابی سنگین منتشر شد غمارگ امسال رشد قیمت تندی را تجربه کرده و تاکنون ۱۸۵ درصد بازدهی برای سهامداران داشته است. افزایش سرمایه ۱۱۴۲ درصدی غمارگ از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها و سود انباشته روز گذشته بر روی کدال قرار گرفت. درصد افزایش سرمایه قابل توجه بوده اما باید توجه کنیم که با پیش فرض تجدید ارزیابی دارایی ها سهم رشد قابل توجهی در این مدت داشته است.
فولاد آلیاژی یزد در آذر ماه ۵۵ میلیارد تومان فروش گزارش کرده که این مبلغ ۵۲ درصد نسبت به ماه گذشته و ۱۱۳ درصد نسبت به میانگین فروش ۸ ماه گذشته بیشتر است. افزایش ۶۴ درصدی حجم فروش محصولات تابگیری شده در این ماه و افزایش ۴ درصدی نرخ فروش این محصولات دلیل رشد درآمد فولای بوده است. در مجموع نه ماهه منتهی به آذر فولای ۲۶۱ میلیارد تومان فروش محقق کرده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۱۹ درصد افزایش داشته است.
منبع: کارگزاری آبان