به گزارش صدای بورس، مهدی تقوی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: بودجه ریزی در شرایط اقتصادی و سیاسی فعلی را نیازمند دقت بالا است و تاکید بر مهارنقدینگی و رونق تولید به منطقی شدن بودجه کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه کسری بودجه دولت ها، به تشدید تورم منجر می شود، گفت: به ویژه در شرایطی که درآمد دولت ها از فروش نفت کاهش پیدا می کند، پایه پولی گسترش پیدا می کند و بانک مرکزی با دولت ها همراه می شود تا از این طریق هزینهها را تامین کنند.
تقوی توضیح داد: البته دولت فعلی با روشهایی همچون تغییر نرخ ارز و حضور فعال در بورس توانسته است بخشی از این کسری بودجه را جبران و درآمدهای تازه ای کسب کند تا مجبور به استقراض از بانک مرکزی نشود.
وی در عین حال کسری بودجه را برای سال آینده اجتنابناپذیر دانست و گفت: شایسته است به جای تکیه بر فروش نفت که در حال حاضر با محدودیت های جدی نیز مواجه است، هزینههای جاری کاهش یابد.
این اقتصاددان با بیان اینکه یکی از ریشه های اصلی ایجاد تورم در کشور نقدینگی و در عین حال کاهش تولید در بخشهای مختلف است، افزود: ارائه راهکارهای عملیاتی میتواند بحرانهای اقتصادی و سیاسی کشور را تخفیف دهد، به شرطی که بودجهریزی سالانه منطبق بر واقعیات اقتصادی باشد.
به گفته تقوی، با مدیریت صحیح نقدینگی و هدایت آن به بازارهای مولدی چون بورس، تولید نیز رونق می گیرد و تورم سیر نزولی به خود خواهد گرفت.
وی افزود: در شرایط فعلی بهتر است دولتمردان و نمایندگان مجلس برای تحقق اهداف تعیین شده در اقتصاد به دنبال هدایت نقدینگی موجود در اقتصاد ایران به سوی تولید باشند که این هدف تا حدودی در بورس که شرکت های تولیدی مختلف حضور دارند، قابل دستیابی است.
منبع: سنا