به گزارش صدای بورس، شاخص کل بورس تهران از ابتدای فروردین سال ۹۸ تا کنون بیش از ۵۴۰ درصد رشد را به نام خود ثبت کرده است. این میزان بازدهی میتواند برای هر سرمایهگذاری جذاب باشد. اما بورس تهران چه مقدار در جذب سرمایههای خارجی موفق عمل کرده است؟ سعی کردیم از شرکت سپرده گذاری اوراق بهادار و تسویه وجوه در این مورد سوال کنیم اما مدیران این شرکت بعد از چند روز پیگیری دست نیافتنی بودند.
با مراجعه به آخرین گزارش سمات میتوان عملکرد این شرکت را به طور اجمالی بررسی کرد.
تا پایان آذر ۹۹ تعداد کل کدهای بورس صادر شده ۵۷ میلیون بود که از بین آنها ۲۴ میلیون کد، فعال بودند. ۱۰۲ هزار کد هم به افراد حقوقی اختصاص دارد که در مقایسه قابل اغماض هستند. اما سهم کدهای خارجی بورس تهران تنها ۳،۲۲۹ نفر است که این تعداد روند رو به افزایش دارد. تعداد کدهای خارجی آذر ماه در مقایسه با آبان ماه افزایش ۳/۵ درصد و در مقایسه با آذر سال ۹۸ بیش از ۱۱۴ درصد افزایش داشته است.
آماری از اینکه این کدها چه مقدار سرمایه وارد بورس کردهاند و بیشتر جذب چه صنایع و گروههایی شدهاند در دست نیست. شاید بتوان بورس تهران را یک فرصت از دست رفته برای جذب سرمایه به خصوص در زمان تحریمها نامید. با جذابیتی که بورس تهران میتوانست داشته باشد، میشد سرمایه گذاران را تشویق کرد که با پذیرفتن ریسک، سرمایه خود را وارد بازار کنند. این سرمایهگذاران میتوانستند علاوه بر شریک شدن در بالابردن بازدهی بورس، مشکلات دولت را در تامین ارز هموارتر نیز کنند.
رضا نجارزادگان