به گزارش صدای بورس، مدیرعامل فرابورس ایران امروز در جریان بازدید اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از بورس اوراق بهادار تهران و در جلسهای که با حضور اعضای این کمیسیون، رئیس سازمان بورس و مدیران عامل ارکان برگزار شد به مردمی شدن بازار سرمایه در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: اقتصاد کشور را باید به قبل و بعد از سال ۹۹ تقسیم کرد؛ در بهار امسال بورس کشور مردمی شد به نحوی که از حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار سهامدار فعال، هم اکنون شاهد آن هستیم که چند ده میلیون سهامدار در بازار سرمایه حضور دارد و ۱۲۰۰ تریلیون تومان ثروت مردم در بازارهای اول و دوم فرابورس ایران است.
امیر هامونی در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از خانوارهای ایرانی را از طریق سهامداری آنان در شرکتهای بزرگ اعم از پالایشگاهی، پتروشیمی، فولادی و ... شریک تولید کشور کردهایم، عنوان کرد: در حال حاضر اغلب اقشار جامعه در بازار سرمایه سهامدار هستند و این خانوارها به طور مستقیم در تولید کشور نیز نقشآفرینی میکنند.
به گفته مدیرعامل فرابورس وجود سازمانهایی نظیر سازمان حمایت از مصرفکنندگان و نظام قیمتگذاری شاید زمانی موضوعیت داشت که برای انتفاع و نفع عموم جامعه ایران که ۸۰ میلیون مصرفکننده بودند برنامهریزی کنیم، اما حال که بسیاری از این افراد در تولید نقش دارند شاید لازم است این سازمان را همانند عنوانی که در گذشته داشت به سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده تغییر دهیم.
بیشتر بخوانید:
توقف وام مسکنی که دیگر کارایی نداشت!
عرضه ۶۶۰ مگاوات اوراق گواهی ظرفیت برق در بازار بورس
هامونی با اشاره به اینکه در این حوزه به نظر میآید بهترین ابزار تخصیص منابع باید بازار سرمایه و بورس باشد، گفت: این نهاد کمک میکند تا اقتصاد پیشبینیپذیر و رقابتی شود و زمانی که بازار سرمایه مردمی شد، به طور قطع مردمی که تا دیروز تنها مصرفکننده منابع بودند چون در شرایط جدید شریک تولید نیز هستند و سود شرکتها از طریق مجامع به حساب آنها واریز میشود، بنابراین در زمینه رقابتی کردن نرخها و مصرف بهینه انرژیها بعضا رغبت بیشتری از خود نشان میدهند.
او با بیان اینکه مهمترین و مستقیمترین خاصیت بازار سرمایه و بورس رقابتپذیری و قیمت رقابتی در این بازار است، خاطرنشان کرد: با رقابتی شدن قیمتها قطعا خصوصیسازی واقعی در کشور شکل گرفته و اصلاح الگوی مصرف رقم میخورد و در فاز بعدی میتوان امیدوار بود که نیز هدفمندی یارانهها نیز روند رو به بهبودی را طی کند و در نهایت مدیریت بهینه کسری بودجه دولت محقق شود.
هامونی در پایان دستیابی به این اهداف را در گروی مردمی کردن بازار سرمایه و بورس دانست و افزود: وقتی بسیاری از خانوارهای ایرانی سهامدار شرکتهای بزرگ در صنایعی نظیر خودروسازی، سیمانی، نیروگاهی، فولادی، پالایشگاهی و ... میشوند، طبیعتا حاضر نیستند اتلاف منابع صورت بگیرد و سود آن شرکتی که سهامدارش هستند به واسطه نظام قیمتگذاری دستوری و غیررقابتی کاهش یابد؛ چراکه با رقابتی شدن و واقعی شدن قیمتها، سود شرکتها و در نتیجه سودی که به خود آنان تعلق میگیرد افزایش مییابد.
منبع: سنا