به گزارش صدای بورس، در هفته گذشته نشست فدرال رزرو نیز برگزار شد که بر پایین بودن نرخ بهره تا زمانی که نرخ تورم در سطح پایین قرار دارد، تاکید داشتند. داده های اقتصادی آمریکا نیز در هفته گذشته ضعیفتر از انتظارات منتشر شدند. شاخص خرده فروشی آمریکا با رشد منفی ۰.۷ درصدی همراه شد. مدعیان بیمه بیکاری نیز ۹۶۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد که بیش از انتظارات بود. با این حال افزایش ارزش دلار آمریکا سبب کاهش قیمت کامودیتیها شد.
با وجود اعلام بسته حمایتی توسط بایدن، استقبالی از سوی بازارهای سهام را شاهد نبودیم. در این هفته اعلام شد جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا در کنار تصویب بسته حمایتی ۱.۹ تریلیون دلاری که مطابق با انتظارات بازار نیز بود، می خواهد مالیات ها را نیز افزایش دهد تا بتواند پرداخت های مستقیم به خانوارها و مزایای بیکاری را پوشش دهد.
نفت که در هفته ماقبل سقف ۱۱ ماهه را تجربه کرده بود، هفته گذشته افت ۱.۶ درصدی را ثبت کرد و مرز نزول از ۵۵ دلار بر هر بشکه رسید. نفت در معاملات ابتدای هفته گذشته تا محدوده ۸۶ دلار نیز افزایش پیدا کرده بود، با افت قیمت تا ۵۵ دلار و ۱۰ سنت مواجه شده است. رشد اخیر به دلیل نشست موفقیت آمیز اعضای اوپک پلاس و حمایت عربستان از قیمت نفت بوده است. در هفته گذشته شاخص دلار که تا محدوده ۸۹ واحد کاهش پیدا کرده بود، ترجیح داد در اصلاح قیمتی به سر ببرد که همین عامل افت قیمت کالاها شد. افزایش ماه های اخیر قیمت نفت، باعث شده تا تولیدکنندگان آمریکایی به مدار تولید برگردند.
تعداد دکل های فعال نفت آمریکا با ۱۲ واحد افزایش به ۲۸۷ واحد رسید. ذخایر نفت این کشور نیز بیش از انتظارات کاهش پیدا کرد که حاکی از سطح خوب تقاضا بوده است.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس، که مقر مرکزی آن در شهر نیویورک واقع شده است، برای دومین مرتبه در ماه گذشته پیشبینی خود از رشد اقتصادی آمریکا در سال جاری را اصلاح کرد. این اصلاح در چشمانداز رشد اقتصادی آمریکا بیشتر به بسته جدید حمایتی بایدن برمیگردد؛ بسته هزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری که رییسجمهور منتخب مردم آمریکا برای حمایت از بزرگترین اقتصاد جهان در برابر پاندمی کرونا معرفی کرده است. کارشناسان این بانک آمریکایی در حالی که در هفته اخیر با پیشبینی رشد ۶.۴ درصدی یک بار چشمانداز خود را از اقتصاد آمریکا تغییر داده بودند، مجددا با اصلاح این چشمانداز پیشبینی کردند اقتصاد آمریکا پس از انقباض کمسابقه در سال ۲۰۲۰، در انتهای سال جاری بتواند رشد ۶.۶ درصدی را رقم بزند.
در هفته ای که گذشت قیمت مس در اصلاح قیمتی به سر برد و با ۱.۸ درصد افت به ۷ هزار و ۹۳۴ دلار بر هر تن رسید. چشم انداز قیمت مس با توجه به انتظار بر تقویت تقاضا مثبت است که همین عامل در کنار تضعیف ارزش دلار آمریکا، رشد قابل توجه قیمت مس تا بیش از ۸ هزار دلار را رقم زده است. عملکرد چین در سال ۲۰۲۰ در حوزه بازار مس خوب بوده به طوری که واردات این کشور نسبت به سال گذشته رشد ۳۴.۲ درصدی را ثبت کرده است. تقاضای مس این کشور نیز با رشد تقاضای ۵۰ درصدی همراه بوده است و یک اصلاح قیمتی برای این محصول دور از انتظار نیست. در هفته گذشته تقویت ارزش دلار آمریکا، منجر به کاهش اندکی شده است.
طلای جهانی نیز این هفته با افت ۱.۲ درصدی، به ۱۸۲۷ دلار بر هر اونس رسید. با توجه به ناکامیهای بلندمدت طلا برای عبور از مرز ۲ هزار دلاری و ماهها تقلای این فلز ارزشمند در میان کانالهای ۱۸۰۰ و ۱۹۰۰ دلاری و از سوی دیگر در حالی که بیتکوین سودهای شگفتانگیزی به سرمایهگذارانش رسانده است، هنوز گروهی از تحلیلگران بر این باورند که سال جاری نیز میتواند سالی جذاب برای فلز زرد باشد.
منبع: سنا