به گزارش صدای بورس، عیسی گلشاهی در نشست خبری سازمان شیلات که صبح امروز برگزار شد در پاسخ به این سوال که قرار بود قیمت کنسرو ماهی کاهش پیدا یابد پس چرا روند قیمت ها در بازار کاهشی نبوده است؟ گفت:عوامل مختلفی در قیمت کنسرو ماهی تاثیر گذار است و مهمترین آن قیمت ماهی است و طبیعتا با نوسانات قیمت ماهی قیمت کنسرو هم تغییر خواهد کرد.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات اضافه کرد:میانگین قیمت کنسرو ماهی ۱۸۰ گرمی در روغن گیاهی در شش ماهه اول سال در فروشگاه های زنجیره ای حدود ۲۸هزارو ۵۰۰ بوده است. البته انواع کنسروهای خاص با روغن زیتون و روغن کنجد که مجموع آنها بیشتر از ۵ درصد مجموع تولید کنسرو را شامل نمی شودممکن است با قیمت بالاتری عرضه شود.
وی ادامه داد:آنچه که با سندیکای کنسرو سازی توافق کردیم این است که در سالجاری با هر قیمت ماهی که به دستشان می رسد قیمت کنسرو ماهی از ۳۰هزارتومان بیشتر نشود، اما به صورت عمومی با کمتر از این قیمت درفروشگاه ها عرضه شود.
گلشاهی تصریح کرد: میانگین قیمت کنسرو ماهی ۱۸۰ گرمی در روغن گیاهی در سه ماهه سوم سال به ۲۴هزار و۵۰۰تومان رسیده است و در فروشگاه های زنجیره ای نیز با این قیمت عرضه می شود. زیرا صید آغاز شده است و ماهی در اختیار کنسروسازان قرار گرفته و تولید را انجام می دهند.
به گفته وی قیمت جت پرینت روی کنسروها قابل تغییر نیست زیرا فرآیند تغییرات نرخی که سازمان حمایت تعریف کرده بسیار طولانی است و به همین خاطر جت پرینت اصلی تغییر پیدا نمی کند. اما کنسروماهی در فروشگاه های زنجیره ای با تخفیف و فروش ویژه در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: براساس رصد هفتگی قیمت کنسروماهی در فروشگاه ها از قیمت ۲۲ هزارتومان تا ۲۶هزار و ۹۰۰تومان به مردم عرضه می شود و میانگین آن ۲۴هزارو۵۰۰تومان است.
گلشاهی گفت: باوجود کاهش قیمت ماهی در سه ماهه پاییز قیمت روغن افزایش پیدا کرده است. همچنین کارخانه جات درگیر به دست آوردن قوطی فلزی هستند یعنی ورقی وجود ندارد که قوطی فلزی تولید کنند. حتی در صنعت روغن با وجود اینکه روغن تولید می شود اما ورق برای بسته بندی روغن وجود ندارد. این عوامل هم تاثیر گذار هستند اما تلاش می کنیم که قیمت ها تثبیت شوند.
منبع: ایسنا