یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در هفته‌ای که گذشت، معاملات بازار سهام براساس پیش‌بینی‌ها پیش رفت و با وضع قوانین جدید شاهد تزریق هیجانی تازه به بازار بودیم.

به گزارش صدای بورس، امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: نکته قابل توجه این است که هیجان وارد شده به بورس، محصول عوامل بنیادی اقتصادی نیست و فقط ناشی از آیین‌نامه اجرایی معاملات است؛ بنابراین شاید در کوتاه‌مدت محرکی بر بازار باشد اما رشد معاملات بازار نمی‌تواند در میان‌مدت و بلندمدت بر مدار دستورالعمل های اجرایی ادامه‌دار باشد.

امیرباقری با بیان اینکه تعیین مسیر اصلی بازار در میان‌مدت و بلندمدت نیازمند بررسی واقعیت‌های اقتصادی است، خاطرنشان‌کرد: اکنون چشم انداز تورمی در کشور رو به کاهش است و پیش‌بینی‌ها حاکی از ورود اقتصاد کشور به فاز رکودی از تابستان سال آینده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: این عوامل باعث شده تا به مرور زمان چشم اندازهای آتی و پارامترهای حاضر در حال حرکت به سمت ثبات باشند که این ثبات می‌تواند بازار را از محور دارایی‌محور به سمت سود محور سوق دهد.

وی با تاکید بر اینکه بازار سهام در شرایط فعلی و معاملات آن به سمت تحلیلی محور شدن پیش خواهد رفت، گفت: افرادی در بازار موفق خواهند بود که از طریق تحلیل و در نظر گرفتن سناریوهای مختلف در بازار، سود شرکت‌ها را محاسبه کنند و سپس با توجه به نرخ بازده مورد انتظار و شرایط حاضر، اقدام به سرمایه گذاری در سهام ارزنده کنند.

امیرباقری روند معاملات بورس در هفته جاری را مورد پیش بینی قرار داد و اضافه‌کرد: به نظر می رسد روند صعودی معاملات بورس در هفته پیش رو  با توجه به جمع آوری صفوف فروش و ورود نسبی نقدینگی به بدنه بازار سرمایه ادامه داشته باشد، هر چند که ممکن است به مرور زمان شاهد عرضه در بازار باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه تغییر دامنه نوسان از جمله نکات مهمی است که در وضعیت فعلی بازار باید به آن توجه داشت، افزود: دامنه نوسان نامتقارن، دامنه ای است که روند منفی سهم ها را محدود و رشد آن را آزاد نگه می‌دارد، این موضوع نوعی قانون‌گذاری است که می تواند در بلندمدت شائبه ایجاد دستکاری  در معاملات بازار را تقویت کند.

وی با بیان اینکه این قانون‌گذاری در بلندمدت بازار را از حالت بازار آزاد که باعث تعیین قیمت‌ها از طریق عرضه و تقاضا می شوند خارج خواهد کرد، گفت: دامنه نوسان ممکن است در کوتاه مدت پاسخگوی معاملات بازار باشد اما اجرای آن برای میان مدت و بلندمدت توصیه نمی شود، زیرا باعث به خطر افتادن سرمایه‌گذاری ها می شود و سبب ریسک سرمایه گذاری در بازار سهام خواهد شد.

امیرباقری افزود: انتظار می‌رود در هفته پیش روند معاملات بازار همچنان دنباله‌رو روند هفته گذشته باشد، هر چند که ممکن است به مرور زمان شاهد افزایش عرضه ها در بازار باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه محرک دیگر که معاملات بازار را تحت تاثیر قرار داده نرخ ارز است، گفت: قیمت ارز در پایان هفته گذشته به دلیل وجود تنش های سیاسی تا حدودی با افزایش قیمت همراه شد.

وی با بیان اینکه نرخ ارز باید در میان مدت و بلندمدت با واقعیت های اقتصادی تطابق پیدا کند، خاطرنشان کرد: افزایش فروش نفت از جمله واقعیت هایی است که بازار در انتظار آن است و این موضوع می تواند با ورود دلارهای جدید جان تازه ای را به اقتصاد ایران ببخشد و حتی نرخ ارز را به مرحله تثبیت برساند.

منبع: ایرنا