یک کارشناس بازار سرمایه گفت: معاملات بورس در آخرین هفته بهمن ماه با روند صعودی آغاز به کار کرد اما از اواسط هفته، شاخص بورس به مدار نزولی بازگشت و در نهایت با ورود به جایگاه یک میلیون و ٢٣٨ هزار واحد در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته به معاملات خود پایان داد.

به گزارش صدای بورس، هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه امروز (جمعه) افزود:  با توجه به شرایط حاکم در بازارهای موازی و تثبیت قیمت دلار در کانال ۲۵ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود که کف شاخص بورس و قیمت سهام در همین محدوده‌ها باقی بماند و دیگر شاهد افت سنگین شاخص‌ها نخواهیم بود.

وی اظهار کرد: شاخص کل در نخستین روز بهمن ماه در سطح یک میلیون و ١٨٣ هزار واحد قرار داشت، در حالی که این عدد روز چهارشنبه و در آخرین روز معاملاتی بهمن ماه به عدد یک میلیون و ٢٣٨ هزار واحد رسید. 

عمیدی گفت: با توجه به اینکه در آخرین روز معاملاتی دی ماه شاخص کل در سطح یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد قرار داشت می توان گفت در بهمن ماه شاخص کل رشد حدود ٨٠ هزار واحدی را تجربه کرد.

  وی بیان کرد: با توجه به تغییرات انجام شده در ریاست سازمان بورس، برنامه و تصمیمات اتخاذ شده توسط وی می توان شاهد اثرات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آنها در بازار باشیم. 

عمیدی تاکید کرد: نخستین اقدام انجام شده از سوی رییس سازمان بورس، نامتقارن کردن دامنه نوسان بود که باعث روند صعودی معاملات بورس برای چند روز متوالی شد و بعد از رشد حدود ۲۰ درصدی شاخص بورس شاهد شناسایی سود در صف های فروش منفی دو درصد توسط سهامداران نوسان گیر به صورت روزانه بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به شرایط حاکم در بازارهای موازی و تثبیت قیمت دلار در کانال ۲۵ هزار تومان پیش بینی می شود که کف شاخص بورس و قیمت سهام در همین محدوده ها بماند و دیگر شاهد افت بیشتر در قیمت ها و شاخص کل نباشیم.

وی روند معاملات بورس در ماه اسفند را پیش بینی کرد و افزود: براساس پیش بینی های انجام شده به نظر می رسد معاملات بورس، ماه آخر سال را با رشد و بازدهی معقولی به پایان برساند. 

عمیدی اظهار داشت: تغییرات در قوانین حجم مبنا و دستورالعمل بازارگردانی از دیگر مواردی است که در دستور کار شورای عالی بورس و رییس سازمان بورس قرار گرفته است که امیدواریم هر چه زودتر این موضوع جهت بهبود روند بازار به جمع بندی نهایی برسد تا بتوان شاهد تاثیر مثبت آن در بازار باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: طرح برخی مسایل در سیاست خارجی،  برای سوداگران و نوسان گیران معنای مناسبی نداشت و با تشکیل صف های فروش در نمادهای بانکی، فلزی و معدنی بدون توجه به آثار مثبت گزارش شرکت ها و عملکرد مثبت آنها اقدام به عرضه و نقد شدن سهام خود کردند.

عمیدی اظهار کرد: از دیگر موارد مطرح شده در  هفته پایانی بهمن ماه، نامه مستقیم سازمان بورس به حدود ۲۵ شرکت بزرگ برای اعلام برنامه های افزایش سرمایه بود که به نظر می رسد باید برای کلیه سهام حاضر در بازار سرمایه چنین شفاف سازی و پرسشی اعلام شود که به طور حتم این اقدام مثبت با واکنش های متفاوت شرکت ها روبرو خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: بیشتر برنامه های شرکت ها به طور معمول توسط شرکت ها مطرح نمی شود و مخفی می ماند، اما با این اقدام، به بهترین نحو شفاف سازی خواهد شد. 

وی تصریح کرد: بخشی از کاهش و افت ارزش معاملات بازار در طول بهمن ماه مربوط به ممنوعیت فروش حقوقی ها توسط سازمان بورس بود که باعث جلوگیری از افت قابل توجه معاملات در بازار شد و حتی تغییر دامنه نوسان بازار از منفی پنج  و مثبت پنج به منفی دو و مثبت ٦ زمینه ورود نقدینگی بیشتر به بازار را فراهم کرد.

عمیدی اظهار  کرد: تغییر برنامه معاملاتی صندوق ها و سبدگردان ها از دیگر پیشنهاد مطرح شده برای بهبود وضعیت بازار بود که اکنون در حال بررسی است و امیدواریم برای این سبدها و صندوق ها بازار مناسبی به شکل جداگانه طراحی شود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، تغییر دامنه نوسان آنها از منفی ١٠ و مثبت ١٠ به منفی چهار و مثبت ١٠ اتفاق خوبی بود که از جمله دستاوردهای جدید و مثبت شورای عالی بورس تلقی می شود. 

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در هفته گذشته در یک روز شاهد تعلل بازارگردان های گروه بانکی بودیم که پس از رایزنی های انجام شده بازارگردان ها دوباره به مدار فعالیت بازگشتند که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و شاهد رشد سهام گروه بانکی باشیم.

منبع: ایرنا