به گزارش صدای بورس، علی خسروشاهی، مدیرعامل شرکت مشاوره سرمایهگذاری کاریزما، عوامل اثرگذار داخلی بر بازارسرمایه را به سه دسته اصلی تقسیم کرد و گفت: نخستین دسته تاثیرگذار بر بازار به عوامل فرابازاری بازمی گردد. این عوامل در تقسیمات اقتصادی در سطح کلان و بخشهای دولتی وجود دارد و به شدت بر بازار اثرگذار هستند. برخی از این موارد شامل مصوبات و تصمیماتی است که در سطح صنایع مختلف گرفته میشود و بر شرکتها و صنایع بورسی تاثیرگذار هستند.
خسروشاهی دومین فاکتور داخلی موثر بر بازار سرمایه را عوامل زیرساختی بازار یا اصطلاحا مارکت میکرو استراکچرها دانست و افزود: یکی از این موارد پیشبینی سودهای شرکتها و ناشران بورسی است که به صورت EPSهای فصلی منتشر میشود. به نظر من بهتر است این کار با مشورت گرفتن از فعالان بازار انجام شود و با حوصله بیشتری فاز اجرایی آن را تجربه کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عوامل تاثیرگذار خارجی بر بازار نیز بیان کرد: گشایشهای بینالمللی و توافقات سیاسی که احتمال آن وجود دارد، فعلا مهمترین عوامل اثرگذار خارجی در بازار سرمایه میتوانند، باشند. بقیه عوامل نیز به بازارهای جهانی، قیمت کالاهای اساسی یا کامودیتی ها و روند قیمت ارز باز میگردد.
وی با بی شمار دانستن تعداد صنایع ارزنده برای سرمایه گذاری در شرایط کنونی بازار، اظهار کرد: با توجه به قیمت ارز و روند قیمتی کالاها در بازارهای بینالملل، اغلب صنایع ارزندهتر شده اند؛ ولی به نظر من باید به دنبال عواملی خارج از تحلیل های بازار نیز باشیم تا بتواند محرک جدیدتری برای صنایع باشند.
خسروشاهی در پایان به سرمایه گذاران توصیه کرد که پورتفوی خود را تنوع بخشیده و چیزی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از آن را به ابزار با درآمد ثابت اختصاص دهند. سرمایهگذاران در نظر داشته باشند که اگر شرایط بهتر شد و بازار اصلاح خود را انجام داد، فرصت مناسبی برای اضافه کردن به بخش سهام پورتفویشان فراهم می شود.
منبع: سنا