«همایش بورس ۱۴۰۰ » امروز با حضور اقتصاددانان، تحلیلگران در محل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، همایش بورس ۱۴۰۰ امروز یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹ با حضور اقتصاددانان،تحلیل گران و اساتید بازار سرمایه در محل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران برگزار شد.

در این همایش یک روزه که با هدف تحلیل بازارهای موازی در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، چشم انداز اقتصاد ایران، تحلیل وضعیت مسکن، بررسی بازار طلا، افق پیش روی بازار سرمایه، آینده بازار اوراق بدهی، روند صنایع پیشرو، بازار رمزارزها توسط تحلیل گران و اقتصاددانان و کارشناسان مورد بررسی موشکافانه قرار گرفت. همچنین چشم انداز بازار بدهی در سال آینده و بازیگران و ذینفعان مختلف این بازار، اشکالات سیاست‌گذاری و نحوه مواجه دولت با بازار سرمایه از جمله دیگر موضوعاتی بود که توسط اساتید این همایش تدریس شد.

امیر آشتیانی عراقی دبیر اجرایی همایش بورس ۱۴۰۰ به عنوان اولین سخنران این همایش ضمن خوشامدگویی به حضار، بیان کرد: همایش بورس۱۴۰۰ با نگاه به بازارهای موازی برگزار شده است که امیدواریم سطح تحلیل در بازار سرمایه بالاتر برود. همچنین برنامه‌ای برای بورس  وجود داشته باشد و دیگر رفتارهای مسکن گونه، دستورالعمل های مقطعی و کوتاه مدت نداشته باشیم.

وی از زنده یاد عباس ترابی به عنوان یکی از اساتیدی که در زمینه فرهنگ سازی دانش مالی فعالیت داشت یاد کرد و گفت: دانش مالی و فرهنگ سازی در این زمینه  از اهمیت بسیاری برخوردار است و همچنان باید در این زمینه اقداماتی انجام شود.

۳ معضل اساسی اقتصاد ایران

تیمور رحمانی، استاد دانشگاه تهران به عنوان اقتصاددان کلان با موضوع چشم انداز اقتصاد کلان در ۱۴۰۰ به تورم و رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: ابتدای سال ۹۹ فاصله چندانی تا اینکه اقتصاد ایران، اقتصاد ونزوئلایی شود، نداشت اما خوشبختانه اقتصاد ایران از شرایط تورم خارج از کنترل، سربلند بیرون آمد.
وی افزود: در بلند مدت نیاز اصلی بازار سرمایه ثبات اقتصاد کلان است.  سال ۱۴۰۰ سالی بسیار سخت برای پیش بینی بازار هاست زیرا در روابط با دنیای خارج عدم اطمینان چشم گیری وجود دارد و تغییر دولت و مطالبات انباشته شده اجتماعی و ریسک توسل به سیاست ها و اقدامات تشدید کننده نیز بی ثباتی را به همراه دارد.

رحمانی با بیان اینکه اقتصاد ایران با معضلات اساسی روبرو است، بیان کرد: اقتصاد ایران حداقل از دوران پس از جنگ تا کنون رشد بهره وری پایین را تجربه کرده و رشد آن عمدتا منابع محور بوده است و این همچنان مانعی برای رشد اقتصادی خواهد بود.

این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: اقتصاد ایران به مدت یک دهه با نرخ بسیار پایین تشکیل سرمایه روبرو بوده و این به آن معنی است که حتی پتانسیل رشد اقتصادی متکی به انباشت منابع هم در آن تضعیف شده است.

رحمانی بیان کرد : یکی از معضلات بازار سرمایه این است که اقتصاد ایران با عدم اطمینان متاثر از فشار های برونزای بیرونی و بی ثباتی سیاست گذاری روبرو بوده و خواهد بود که خود عاملی برای عدم تحقق خواهد بود.

وی در پایان گفت: پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۰، احتمال غالب تداوم رشد اقتصادی نسبتا پایین و تداوم کند خروج از رکود است مگر آنکه گشایش روابط تجاری و مالی کشور با جهان خارج سریع اتفاق بیافتد.