به گزارش صدای بورس، کامران ندری، عضو هیئت علمی پژوهشکده پولی و بانکی درباره میزان نرخ بهره گفت: نرخ تورم تعیین کننده میزان نرخ بهره خواهد بود و نه وضعیت بازار سرمایه. کارشناسان بازار سرمایه نمیتوانند تعیین کنند که نرخ بهره چه میزان باشد. نرخ بهره در بازار بین بانکی بر مبنای تورم و میزان انتظارات تورمی تعیین میشود. هنگامی که تورم بالاست، معمولا نرخ بهره در بازار بین بانکی را افزایش میدهند تا تورم را به عنوان معضل و مسئله عمومی همه آحاد جامعه کنترل کند.
ندری گفت: نرخ بهره بین بانکی به شدت منفی است و نرخ بهره حقیقی حدود منفی ۳۰درصد است. اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند، به صورت مقطعی ممکن است برای فعالان بازار سرمایه تاثیر مثبت بگذارد اما اثر تورمی بر کل اقتصاد خواهد گذاشت. بنابراین نرخ بهره به شدت منفی، برای اقتصاد ایران به هیچ وجه مناسب نیست و فقط باعث تشدید تورم و سختتر شدن زندگی مردم میشود.
این کارشناس مسائل اقتصادی درباره سیاست بانک مرکزی برای تعیین نرخ بهره بیان کرد: بانک مرکزی مطلع است که کاهش نرخ بهره بین بانکی اقدام صحیحی نیست. بانک مرکزی سعی میکند به صورت دستوری اجازه ندهد ترازنامه بانکها بزرگتر شود و به صورت دستوری از افزایش نقدینگی جلوگیری میکند.
ندری بیان کرد: افرادی که در بازار سرمایه فعال هستند قدرت بیشتری دارند و حرف آنها بیشتر شنیده میشود. اما مردم نمایندهای ندارند و مجبور هستند که تورم را تحمل کنند.
امیرحسین موسوی