تغییر دامنه نوسان باید لغو شود و در مرحله اول به مثبت و منفی ۳  کاهش یابد تا هیجانات بازار سرمایه کنترل شود و بعد از آن مدتی در مثبت و منفی ۵ و در نهایت با ایجاد زیرساخت‌های مناسب دامنه نوسان به طور کلی برداشته شود.

به گزارش صدای بورس،مجتبی معتمد نیا، کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با تاثیر دامنه نوسان مثبت ۶ و منفی ۲ بر بازار سرمایه به صدای بورس اظهار کرد: علی دهقان‌دهنوی بعد از تکیه  بر صندلی مدیریت سازمان بورس و ارواق بهادار تغییر دامنه نوسان به منفی ۲ و مثبت ۶ را  اجرایی کرد. برخلاف ذهنیت عامله دامنه نوسان نامتقارن قرار نبود بازار را مثبت کند، در واقع دلیل این تغییر دامنه نوسان در برهه ای از تاریخ سازمان بورس و اوراق بهادار بود که  هیجان منفی بر بازار سرمایه تاثیر گذاشته بود و سهام بسیاری از شرکت‌ها تا حد زیادی ریزشی بود و روند نزولی شاخص کل ادامه دار شده بود، این تغییر در دامنه نوسان در حقیقت برای به تعویق انداختن ریزش ها بود تا جلوی هیجان منفی را بگیرد و سرعت ریزش را کاهش دهد.

وی افزود:‌ در شرایطی که ریزش‌ها ادامه دار بود، سهامدار خرد سهام خود را می فروخت و چند روز بعد با قیمت پایین تری همان سهام را خریداری می کرد، به طور طبیعی سهامدار رغبت می‌کرد در جریان منفی سهام خود را بفروشد و فردا سهام با قیمت پایین تری بخرد.

بیشتر بخوانیم:
این طرف سال طلا بخریم یا سال ۱۴۰۰؟
پیش‌بینی سود ۲۶۹۱ ریالی فولاد برای سال جدید

معتمدنیا با مثبت ارزیابی کردن تصمیم تغییر دامنه نوسان گفت: تغییر دامنه نوسان برای زمان خاصی بود اما نباید ادامه دار باشد تا پایان این هفته باید لغو شود و دامنه نوسان به مثبت و منفی ۳  کاهش یابد تا هیجانات بازار سرمایه کنترل شود و بعد از آن مدتی در مثبت و منفی ۵ و در نهایت با ایجاد زیرساخت‌های مناسب دامنه نوسان به طور کلی برداشته شود.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد:به طور قطع در شرایط نرمال و برای یک بازار به بلوغ رسیده بهترین راه این است که دامنه نوسان وجود نداشته باشد اما در ایران میانگین ورود حضور افراد در بازار سرمایه زیر ۲ سال و به طور طبیعی بازار به بلوغ نرسیده که دامنه نوسان باز باشد در یک بازه زمانی طولانی تر بازارپذیرای برداشته شدن دامنه نوسان خواهد بود.

محبوبه قرمزچشمه