به گزارش صدای بورس، علی محمد علیزاده کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با خروج پول حقیقیها از بورس تصریح کرد: خروج اخیر پول حقیقیها از بازار سرمایه به معنی خارج شدن این نقدینگی و جذب آن به سایر بازارها نیست بلکه به معنی نگهداری پول نزد کارگزاری هاست تا زمانی که حقیقیها دوباره بازار را ایمن ببینند و اقدام به خرید سهم کنند و حتی ممکن است حقیقیها پول خود را از سهم خارج کرده و به سمت صندوقها با درآمد ثابت رفته باشند.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: تغییرات و نوسانات شاخص، بازار سرمایه را در شرایط جدیدی قرار داده است که نمیتوانیم چشم اندازی را برای آینده بازار پیش بینی کنیم و همین امر باعث شده تصمیم گیریها بسیار سخت شود و نیاز به ظرافت و دقت بیشتری داشته باشد، به همین دلیل حقیقیها سهمهای خود را فروخته اند و آنها را به صورت راکد نزد کارگزاری نگه داشته اند، تا از ضرر فعلی خود بکاهند.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان ورود و خروج هیجانی حقیقیها را کنترل کرد؟ گفت: هر عامل انسانی که دربازار دخل و تصرف کند بازار به آن واکنش نشان میدهد. باید بازار رها باشد، اما این به معنی عدم نظارت سازمان بورس نیست، بلکه بهتر است، یک سازمان واسط وجود داشته باشد، تا بر عملکرد سازمان بورس نظارت کند و هر اتفاقی که میافتد را به صورت واقعی بگوید. این عوامل باعث اطمینان خاطر سهام داران میشود و این اطمینان باعث کاهش رفتارهای هیجانی سهامداران خواهد شد و هر چه این رفتارهای هیجانی کنترل شود، بازار روند بهتری را دنبال خواهد کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان