با داغ شدن بازار بورس و اوراق بهادار، عده‌ای می‌خواهند بدانند که بورس بین ‌الملل چیست؟ مزایا بورس بین ‌الملل چیست؟ یا انواع بورس‌ بین الملل چگونه از همدیگر تفکیک می‌گردند؟ این‌ها و صدها سؤال دیگر از این جنس چالش‌های اطلاعاتی هستند که در اوایل ورود به بازار بورس بین ‌الملل با آن‌ها مواجه می‌گردید. پاسخ سؤالات خودتان را می‌توانید در این مطلب بیابید.

بورس بین ‌الملل چیست؟

بورس بین الملل همان بازار بورسی است که تمامی سهام‌های گوناگون شرکت‌ها و ارز هم در آن مبادله می‌گردد. بازارهای گوناگونی در بورس بین الملل وجود دارد که در چندین زمینه مختلف فعالیت دارند. خرید و فروش ارزهای کشورهای گوناگون که ارزشمند به حساب می آیند، بخشی از این نوع بورس است. مثل هر گونه واریزی که یک کشور به کشوری دیگر انجام می‌دهد و بازاری که در آن ارزهای ملی یک کشور توسط افرادی خریداری می‌شوند و در نهایت به فروش می‌رسند که آن‌ها برای چنین واریزی‌هایی به آن‌ها نیاز دارند.

کشورها احتمال دارد برای تسویه بدهی تجاریشان، سرمایه‌گذاری سرمایه‌ای یا حتی اهداف دیگری واریزی داشته باشند. معاملات دیگر احتمال دارد شامل صادرکنندگان، واردکنندگان، شرکت‌ و کمپانی‌های چند ملیتی یا اشخاصی باشد که تمایل به ارسال نمودن پول برای دوستان یا اقوام خود دارند. علل این پرداخت‌ها، روش‌های پرداختشان و حسابداری آن‌ها فاکتورهای مهمی برای دولت‌ها و اقتصاددانان است. شما می‌توانید سهام شرکت‌هایی که سهام خودشان را در بورس قرار داده‌اند و شرکت‌های بزرگ چند ملیتی را خریداری کنید.

انواع بورس‌های بین المللی

بورس‌ بین الملل دارای انواع گونانی است که در زیر با آن‌ها قرار است بیشتر آشنا ‌شوید. همچنین این بازار دارای اصطلاحات مختلفی نیز می باشد که می توانید در مقاله " اصطلاحات بورس فارکس " با آنها آشنا شوید.

  • بازار کالا –Market Commodity

یکی از انواع مهم بورس‌ بین الملل که قیمت تبادل کالاها به شکل جهانی یا منطقه‌ای بر طبق عرضه و تقاضا، ارزش‌گذاری می‌گردد. بازار کالا- Market Commodity خودش به قسمت‌های گوناگونی تقسیم می‌گردد. در این بازار کالاهای سخت یا Hard نظیر طلا، نقره، سیمان و سایر فلزات خرید و فروش می‌گردد. در بازار نرم یا Soft انواع کالاهای خوراکی نظیر آب پرتقال و قهوه که متقاضیان زیادی دارد، عرضه می‌گردد. بخش‌های مهمی از بازار کالا هم انواع انرژی چون نفت، گاز، برق و زغال سنگ را می‌شود تبادل نمود.

  • بازار سهام –Market Stok

این بازار شباهت‌های زیادی با بورس داخلی کشورمان دارد که شرکت‌های گوناگونی می‌توانند سهام‌های خودشان را در آن عرضه نمایند. شما با خریداری سهام این گونه شرکت‌ها در سود و زیانشان شریک می‌گردید.

  • بازار اوراق قرضه Market Bond

در این نوع بازار هم مانند ایران انواع اوراق مشارکت دولتی و همچنین صندوق سرمایه‌ گذاری مشترک جهت جذب سرمایه افراد به فروش می‌رسد. این نوع اوراق که توسط دولت‌های گوناگون منتشر میگردند را می‌شود خریداری نمود و به سود آن دست پیدا کرد.

  • بازار تبادلات ارزی- FX

یکی از اصلی‌ترین انواع بورس‌ بین الملل است که در آن ارز کشورهای گوناگون عرضه می‌گردد. در واقع ارزش پول هر کشور بر طبق میزان عرضه و تقاضایی که برای آن کشور وجود دارد، مشخص می‌شود. به طور مثال نرخ برابری یورو به دلار را می‌شود در این نوع از بازار بررسی نمایید.

  • ارز دیجیتال- Digital currency

از انواع بورس‌ بین الملل است که در آن به تبادل نمودن ارزهای الکترونیکی مهم و مشهوری مانند بیت کوین می‌پردازند.

مزایا بورس بین ‌الملل

مزایای انواع بورس بین الملل به شرطی که حداقل اطلاعات مورد نیاز این نوع از کار را در اختیار خود داشته باشید وسوسه‌تان می‌کند تا هر چه زودتر دست به کار بشوید. از گذشته گفته‌اند که همه تخم‌مرغ‌های خودتان را در یک سبد نگذارید. از این رو می‌توانید سهام شرکت‌ها، بخش‌ها و مناطق جغرافیایی گوناگون را انتخاب نمایید و در نهایت خطرات از دست رفتن سرمایه خود را کاهش بدهید. پس اگر بدنبال بازده مناسب از بورس هستید می توانید به موارد زیر توجه نمایید. همچنین می توانید با مطالعه مقاله " بازده بورس چقدر است؟ " میزان آن را در هر بازار فراگیرید.

  1. در میان مدت و بلند مدت، سهام علاقه به بازده بیشتر در مقایسه با انواع سپرده‌ها، اوراق قرضه و سایر ابزارها با درآمد ثابت دارد.
  2. توانایی ایجاد ثروت از روش افزایش سرمایه و همچنین درآمد سود سهم.
  3. سهام موجود در بازار بورس قابل فروش است، به همین خاطر پول نقد به آسانی در دسترس است.
  4. در هنگام تورم زیاد، سرمایه‌گذاری در سهام اثر خالص زیادتری نسبت به ابزارش با درآمد ثابت دارد.
  5. توانایی خرید سهام با در نظر داشت سرمایه‌ای که در اختیار دارید و باز بودن سرمایه‌گذاری با هر میزان بودجه‌.
  6. هر ساعتی از شبانه‌روز که تمایل داشته باشید می‌توانید سرمایه خودتان را کنترل نمایید. بازار بورس بین‌الملل ۲۴ ساعته فعال است و می‌شود به سرعت نسبت به رویدادهای موثر واکنش نشان بدهید.
  7. دسترسی آنلاین به این نوع از بازار از تمامی نقاط دنیا می‌تواند یکی از ویژه‌ترین مزایای بورس بین‌الملل باشد.
  8. می‌توانید به راحتی از پیش معاملاتتان را برنامه‌ریزی کنید و اقدام به فعالیت نمایید. این انعطاف‌پذیری این توانایی را می‌دهد که برنامه زمانی خاصی را با در نظر گرفتن سلیقه خود طراحی نمایید.
  9. شما بایستی جهت فعالیت در بازار بورس بین الملل فقط کارمزد مشخص و منطقی پرداخت کنید و غیر از این هزینه‌ای ندارد.
  10. وجود برخی از استانداردهای بین المللی در بازار این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید آسان‌تر معاملاتتان را انجام بدهید. قیمت‌گذاری رقابتی نیز از قوانین معینی پیروی می‌نماید، توانایی پیش‌بینی و همچنین برنامه‌ریزی متناسب را در اختیار شما می‌گذارد.
  11. تغییرات در بازار ارزی نیز قابل پیش‌بینی است و اغلب از یک نمودار ویژه پیروی می‌کنند. این خصوصیت به شما توانایی می‌دهد تا در هنگام مناسب خرید نمایید یا ارز خودتان را به فروش رسانید.
  12. با حضور در بورس بین‌الملل برخوردار از اعتباری بیش از سرمایه اولیه‌تان می‌گردید. به طور مثال اگر 1000 دلار سرمایه اولیه دارید، می‌توانید معاملاتی تا سقف 100 هزار دلار را به راحتی انجام بدهید.
  13. انجام معادلات و سرعت تراکنش‌ها در حد چند ثانیه بهتان این امکان را می‌دهد که در هنگام نیاز اقدامات لازم را انجام بدهید.
  14. می‌توانید از هر جا با هر نوع از سیاست دولتی در پروژه‌های گوناگون کشورهای مدرن مشارکت نمایید و در سود یا زیانشان سهیم گردید.
  15. توانایی سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تازه تاسیس که احتمال دارد سود زیادی نصیبتان کند را نیز دارید. چه کسی این فکر را می‌کرد که روزی شرکت اپل یک غول تجاری در دنیای تکنولوژی شود، حتی مؤسسان آن هم به این آینده آگاه نبودند!
  16. سوددهی بیشتر از بازارهای محلی یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای بورس بین ‌الملل است که شما را به وسوسه مشارکت در آن ترغیب می‌نماید.
  17. مشکلات منطقه‌ای و همچنین سیاست‌های دولتی بر روی این نوع از بازار تأثیری نمی‌گذارد. به همین خاطر است که بورس بین ‌الملل می‌تواند سرمایه‌گذاری مطمئنی برای شما باشد.

معایب بورس بین الملل در برابر فارکس؟

یکی از  سؤالاتی که برای فعالان بورسی ایجاد می‌شود این است که بورس بهتر است یا فارکس؟ سرمایه‌گذاران و همچنین معامله‌گران فعال به تعداد زیادی از ابزارهای معاملاتی دسترسی دارند، از سهام حقیقی تراشه‌های آبی گرفته، تا بازارهای آتی و ارزهای سریع نظیر فارکس. تصمیم‌گیری در مورد این‌که کدام یک از این نوع بازارها جهت معامله می‌تواند پیچیده باشد بایستی عوامل متعددی را در نظر گرفت.

اصلی‌ترین فاکتور احتمال دارد، سبک تجارت و تحمل ریسک سرمایه‌گذار یا معامله‌گر باشد. به طور مثال، سرمایه‌گذاران برای خرید و همچنین نگهداری اغلب جهت مشارکت در بازار بورس و اوراق بهادار مناسب هستند، این در حالی است که معامله‌گران کوتاه مدت (مثل معامله‌گران نوسان گیر ) احتمال دارد فارکس را که دارای نوسان قیمتی زیاد است ترجیح بدهند.