به گزارش صدای بورس، علی خوش طینت؛ مدیرعامل شرکت مشاور تامین سرمایه نوین، درباره پیش بینی بازار سرمایه در سال ١۴٠٠ گفت: اگر به بررسی ۳۰ ساله روند حجم نقدینگی و شاخص بورس بپردازیم، متوجه می شویم که این دو متغیر رابطه تنگاتنگ و مستقیمی با هم دارند. در سال ۹۸ و ۹۹ شاخص در مسیری حرکت کرد که رشد قیمت سهام با پارامتر بنیادی رشد نقدینگی سازگاری نداشت و قابل مقایسه با سالهای قبل نبود و این دو متغیر همگام با هم در حرکت بودند.
خوش طینت بیان کرد: به نظر می رسد که در مقایسه با دوره های قبل، سیکل قیمتی سهم در سال ۹۸ و ۹۹ با انتظارات تورمی شدید همراه بود و تحقق این انتظار تورمی منجر به افزایش حبابی شاخص سهم شد. بعد از ریزش های ماههای اخیر و بیش از حد ارزشمند شدن سهمها، در سال جاری پتانسیل رشد، در شاخص بورس وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: برای کم شدن فاصله ای که در سال ٩٨ و ٩٩ ایجاد شده زمان زیادی برای همراه شدن متغیرها نیاز است. بنابراین در نیمه نخست سال ١۴٠٠ انتظار می رود، کماکان جو رکودی بر بازار سرمایه حاکم باشد و رشدها مقطعی و کوتاه مدت باشد.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین با اشاره به اینکه صنایعی که ارزشهای بنیادی قوی دارند، میتوانند جذابتر باشند و رشدشان از متوسط بازار بیشتر باشد، گفت: صنایعی صادرات محور مانند گروه پتروشیمی، پالایشی و فولادی ها و در کنار اینها صنعت بانکی هم می تواند از جذابیت بنیادی نسبی برخوردار باشد که در سایه تحلیلهای سیاسی و اقتصاد کلان و انتظارات تورمی سال آینده باید بررسی شوند.در واقع اگر در سال آینده اتفاق خاصی از نظر اقتصادی و سیاسی رخ ندهد، این صنایع می توانند پیشرو باشند.
خوش طینت درباره دامنه نوسان نامتقارن و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: دامنه نوسان به شکل فعلی نمیتواند به بهبود بازار کمک کند و کارایی را از بازار سلب می کند.
وی ادامه داد: اگر این دامنه به صورت پویا تعیین شود، یعنی هوشمند باشد و بسته به شرایط و موقعیت حاکم بر بازار تغییر کند، اثر بخشی و کارایی بیشتری می تواند داشته باشد.
خوش طینت اظهار کرد: تعیین دامنه نوسان و تاثیر آن بر شرکتهای کوچک با شرکتهای بزرگ متفاوت است و باید برای هر مقطعی یک دامنه نوسان در نظر گرفت که می تواند متغیر باشد و نمی توان یک فرمول و یک ضابطه کلی را برای کل بازار در نظر گرفت.
فاطمه حیدرپور