به گزارش صدای بورس، اردشیر سعدمحمدی؛ مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام این خبر به تشریح عملکرد این شرکت پرداخت و گفت: ذخیره شرکت مس در سال گذشته از ۸ میلیارد تن عبور کرد که افتخار بزرگی برای بخش معدن است. البته در سال ۱۳۹۸ نیز ما موفق به اضافه کردن ۵۲۳ میلیون تن ذخیره جدید شدیم.
بیشتر بخوانید:
سهام و سپرده بانکی مشمول مالیات بر عایدی سهام نیست
وی با اشاره به اینکه شرکت مس در سال جهش تولید موفق به کسب رکوردهای مختلفی در حوزه تولید، فروش و... شد، گفت: بهعنوان یک کارشناس نه مدیرعامل، عملکرد شرکت ملی مس «فملی» در سال ۱۳۹۹ را مثبت ارزیابی میکنم.
سعدمحمدی افزود: شرکت ملی مس سال گذشته در حوزه اکتشاف توانست ۱۰۱ هزار متر حفاری عمومی برای شناخت پتانسیلهای جدید در کشور انجام دهد. نتیجه این اکتشافات، یک میلیارد تن ذخیره جدید با عیار ۰.۵ درصد است.
مدیرعامل شرکت مس اظهار داشت: ذخایر کشور ما در دنیا پیش از این اکتشاف ۳۶.۵ میلیون تن بود که امروز با اقدامات صورت گرفته در سال ۹۸ و ۹۹ به میزان ۷.۵ میلیون تن به این ذخایر اضافه شده و به بیش از ۴۰ میلیون تن مس خالص رسیده است.
وی ابراز امیدواری کرد با برنامهریزیهای انجامگرفته برای ۱۴۰۰، رتبه ایران در جهان ارتقا یافته و در جایگاه ششم دنیا قرار گیرد.
سعدمحمدی همچنین گفت: در بخش تولید در سال گذشته شرکت مس موفق به ثبت رکورد تولید ۲۸۰ هزار و ۳۰۰ تن کاتد مس شد. این رکورد برای اولین در تاریخ شرکت مس به ثبت رسید. درواقع این رکورد با ۱۲ درصد رشد نسبت به رکورد قبلی در سال ۹۸ به ثبت رسید.
وی اضافه کرد: در تولید آند نیز با ۱۶.۸ درصد رشد رکورد جدیدی نسبت به سال ۱۳۹۸ به ثبت رساندیم. ۳۵۵ هزار و ۶۱۱ تن آند تولید شد که اتفاق مهمی بود.
به گفته سعد محمدی، بیش از ۱۸۴ میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس انجام شد که رقم بینظیری است. در تولید کنسانتره نیز با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن موفق به ثبت رکورد شدیم. این رقم در سال ۹۸ به میزان یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن بود.
مدیرعامل «فملی» ادامه داد: با توجه به اینکه در روز گذشته فروش ۷ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومانی مس را در اسفندماه به ثبت رساندیم، این موضوع بیانگر فروش ۴۱ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان فروش سال ۹۹ است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشدی بیش از ۹۰ درصد همراه بوده است.
وی درباره عوامل اثرگذار بر رشد فروش افزود: ما در سال ۱۳۹۹ موفق به فروش ۲۷۲ هزار و ۴۰۰ تن کاتد شدهایم که این رکورد در طول تاریخ شرکت مس بینظیر است. این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۴۸ هزار تن بود. در نتیجه قسمتی از افزایش فروش مربوط به عملکرد شرکت مس است. البته بخشی دیگر از این رشد مربوط به افزایش نرخ ارز است.
سعدمحمدی بیان کرد: در سال گذشته در بورس ۲۰۲ هزار تن مس عرضه شد و فروش انجامشده بر روی تابلو ۱۵۰ هزار تن بود. یعنی عرضه به میزانی بود که هیچگونه رقابتی برای مشتریان ایجاد نشود. درواقع فضا برای جلوگیری از افزایش قیمت را کنترل کردیم. افزایش قیمت تنها ناشی از رشد جهانی مس بود.
وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ محور اقدامات را بر روی توسعهها متمرکز کردهایم و ۳ طرح بسیار مهم در سال جاری افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به این طرحها افزود: معدن و کارخانه کنسانتره دره آلو، معدن و کارخانه کنسانتره دره زار و کارخانه فلوتاسیون حاصل از سربارههای سرچشمه ۳ طرح مهمی هستند که در سال جاری به بهرهبرداری میرسند.
سعد محمدی اظهار کرد: با افتتاح این طرحها بیش از ۴۰۰ هزار تن به تولید کنسانتره شرکت ملی مس اضافه خواهد شد. معنای راهاندازی این ۳ کارخانه، اضافه شدن حداقل ۸۰۰ میلیون دلار به درآمدهای شرکت است. این موضوع تأثیر به سزایی در کسب درآمد، تأمین سود و تأمین سرمایه لازم برای توسعههای دیگر خواهد داشت.
وی ادامه داد: در قالب ۲۹ پروژه، ۲.۴ میلیارد یورو به همراه ۳۰ هزار میلیارد تومان طرح تعریف کردهایم. ظرفیت فعلی کارخانههای کنسانتره شرکت مس به میزان یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن است که با اجرای طرحهای توسعهای این رقم در ۴ سال آینده به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن میرسد.
سعدمحمدی اضافه کرد: با ظرفیت جدید ذوب پالایش در سونگون که ۶ اردیبهشت پاکتهای آن گشوده و تکلیف قیمتها مشخص میشود و ظرفیتهای ایجادشده در سرچشمه و خاتونآباد، امیدوار هستیم ظرفیت تولید کاتد در کشور به ۶۰۰ هزار تن ارتقا یابد که ۵۵۰ هزار تن حاصل از ذوب است.
وی ابراز امیدواری کرد با چنین طرحهایی جایگاه خود را از وضعیت فعلی که حدود ۲ میلیارد دلار ارزش درآمدی شرکت است در ۴ سال آینده به ۴.۵ میلیارد دلار برسانیم.
وی افزود: این اتفاق باعث میشود ما جزو ۱۰ شرکت برتر جهان در تولید مس قرار بگیریم. رتبه شرکت ملی مس در پایان سال ۱۳۹۸، سومین شرکت بورسی کشور بود، این رقم در پایان سال گذشته به جایگاه دوم رسید. امیدواریم تا پایان سال جاری و راهاندازی کارخانههای جدید به رتبه اول شرکتهای بورسی دست پیدا کنیم.
سعدمحمدی بیان کرد: میزان بازدهی سهم شرکت مس در سال گذشته، ۲۸۲ درصد بود، یعنی رتبه اول در بازدهی سهام را در میان شرکتهای دیگر داشتیم.
مدیر عامل شرکت مس گفت: امیدوار هستیم با سرمایهگذاری در بخش معدن و خرید تجهیزات و تکنولوژیهای جدید، خرید دستگاههای حفاری جدید (۱۵ دستگاه)، استفاده از نرمافزارهای روز اکتشافات معدنی و همچنین سیستم ابر الکترونیکی (برای ارزیابی ذخایر و پتانسیلهای جدید) استانهای جدیدی ازجمله آذربایجان غربی، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اردبیل در جرگه معدنی تولیدات معدنی مس قرار میگیرند.
منبع: مس پرس