منظور از سهام شناور آزاد در بورس چیست و چه کاربردی دارد؟
به گزارش صدای بورس، امروزه یکی از دغدغهها و مشکلات تازه واردان به بازار سرمایه وجود اصطلاحات و مواردی است که با آنها آشنایی کامل و دقیقی ندارند. در میان این انبوه از عبارات، سهام شناور آزاد یکی از کلیدواژههای پر تکرار در بازار سرمایه است؛ عبارتی که در این در این مقاله، گره از رمز و رازهایش برخواهیم داشت.
سهام شناور آزاد چیست؟
اگر بخواهیم سهام شناور آزاد یا Free float را به صورت خیلی ساده و روان بیان کنیم، چنین تعریفی ارائه خواهد شد:
«به تعداد سهامی از یک شرکت مشخص که فعالان عادی بازار سرمایه میتوانند آن را هر روز در بازار بورس معامله کنند، سهام شناور آزاد گفته میشود».
بیشتر بخوانید:
طنازی کاربران برای مصوبات دهقان دهنوی
مثالی برای محسابه سهام شناور آزاد
برای درک بهتر مفهوم سهام شناور آزاد مثال زیر را در نظر بگیرید:
فرض کنید شرکتی ۱ میلیون سهام دارد که سه سهامدار آلفا، بتا و گاما به ترتیب ۵۰۰.۰۰۰، ۲۰۰.۰۰۰ و ۱۰۰.۰۰۰ سهام از این شرکت را در اختیار گرفتهاند و قصد عرضه این سهام را هم ندارند، بنابراین فقط ۲۰۰.۰۰۰ سهم برای خرید و فروش دیگر فعالان بازار سرمایه باقی مانده است. به این تعداد سهم باقی مانده که برای داد و ستد دیگر فعالان بازار تعلق گرفته، سهام شناور آزاد میگویند. درصد سهام آزاد برای این شرکت تنها ۲۰% است.
اغلب سهام شرکتها بین دو دسته از سهامداران مختلف تقسیم میشود: سهامداران راهبردی و سهامداران عادی که در ادامه هر دو گروه را به شما معرفی خواهیم کرد.
سهامداران راهبردی
این سهامداران افرادی هستند که مقدار زیادی از سهام شرکت را در اختیار گرفتهاند. این افراد قصد ندارند در آیندهای نزدیک سهام خود را به فروش بگذارند. این گروه از سهامداران معمولا با دید بلند مدت سهام خود را نگه میدارند. معمولا آنها قصد ورود به مدیریت و عملکرد مستقیم بر شرکت را دارند، بنابراین تا حد ممکن سهام خود را در بازار بورس عرضه نمیکنند.
سهامداران عادی
افراد حقیقی یا شرکتهای حقوقی هستند که معمولا با سرمایههای کوچکتر سهام شرکت را در بازه زمانی کوتاهی خرید و فروش میکنند.
منبع: سیگنال