صدای بورس- مژده ابراهیمی؛ بازارسرمایه را میتوان به عنوان بازار مالی که سال گذشته مورد توجه عموم مردم قرار گرفت نام برد. بازاری که این روزها افت و ریزش امانش را بریده و راهکارهای متعدد مسئولان هم درمانی بر آن نیست.
باقر خادمی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با صدای بورس در این باره گفت: بدیهی است که در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه، بازارسرمایه جایگاه ویژهای در اقتصاد دارد در حالی که در اقتصاد ما نیز این اتفاق در حال رخ دادن بود و شرکتها با تامینمالی از طریق بازارسرمایه، شرایط بهتری را هم برای سهامداران و هم برای اقتصاد رقم میزنند.
وی در ادامه افزود: این در حالی است که اتفاقات نیمه دوم سال گذشته باعث شد اقبال عمومی مردم و مهمتر از آن اعتماد مردم به این بازار در هالهای از ابهام قرار گیرد و در ادامه شاهد خروج شدید نقدینگی از بازارسرمایه و ورود به بازارهای موازی و گاه کاذب از جمله بازار رمزارزها شدیم که نه تنها باعث کمک به اقتصاد کشور نشده؛ بلکه با خروج سرمایه، آسیبهای اقتصادی بسیاری به وجود آمده است و همچنان این رویه ادامه دارد.
خادمی عنوان کرد: در مقطع کنونی بازارسرمایه، نباید با قوانین محدودکننده این فشار خروج را تشدید کرد؛ بلکه با حمایت نهادهای دولتی و حقوقیهای بزرگ باید در صدد بازگشت حداقل بخشی از اعتماد سرمایهگذاران به این بازار باشند.
بیشتر بخوانید:
دلار هم ثبات ندارد
این کارشناس بازارسرمایه نظر خود را در خصوص تغییر دامنه نوسان اینگونه بیان کرد: اتفاق مثبتی که در روزهای اخیر رخ داد، متقارنکردن دامنه نوسان بود و قطعا قدمی رو به جلو در راستای بهبود وضعیت بازارسرمایه محسوب می شود.
وی افزود: بنابراین به عنوان فعال بازارسرمایه تقاضایی که از نهاد نظارت و تصمیمگیری در مورد بازارسرمایه دارم، این است که اقدامات محدودکننده از جمله دامنه نامتقارن، نه تنها به بازارسرمایه کمکی نمیکند؛ بلکه موجب تشدید ترس و خروج سرمایه میشود که البته این مهم رفع شد. اقدام بعدی که میتواند به بازارسرمایه کمک کند، حمایت سهامداران عمده، حقوقیهای فعال در بازارسرمایه و سرمایهگذاران نهادی از بازار است که با توجه به جذابیت قیمتها در اغلب نمادها این اتفاق نه تنها موجب بازگشت رونق به بازارسرمایه شده؛ بلکه در میانمدت و بلندمدت موجب اتفاع سهامداران ذکر شده، از افزایش قیمت سهام خواهد شد.