تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۹

تحلیل بنیادی شرکت کالسیمین منتشر شد.

به گزارش صدای بورس، در مطلب زیر تحلیل بنیادی شرکت کالسیمین را میخوانید :

معرفی صنعت سرب و روی:

روی فلزی است به رنگ سفید مایل به آبی یا نقره ای که در پوسته زمین وجود دارد. فلز روی پس از آهن، آلومینیوم و مس، چهارمین فلز پرمصرف در جهان است. روی در طبیعت بیشتر به صورت سولفور یافت می شود. روی خالص بسیار نرم بوده در درجه حرارت معمولی ترد و شکننده است و با ضربه‌ی چکش به راحتی می شکند. مهمترین کاربرد فلز روی در صنعت گالوانیزه و تولید آلیاژهایی مانند برنج است.
فلز سرب یک عنصر طبیعی است که در مقادیر کمی در پوسته زمین یافت می‌شود. سرب یک فلز درخشان مایل به آبی است ، این فلز بسیار نرم، انعطاف پذیر و رسانای نسبتا ضعیف و در برابر خوردگی بسیار مقاوم اما برای انسان سمی است.
میزان تولید سالیانه شمش روی در دنیا در سال های اخیر به طور متوسط ۱۳ میلیون تن بوده است که کشورهای چین، پرو و استرالیا از جمله مهمترین تولیدکنندگان این فلز هستند.
در میان کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی، ایران بعد از ترکیه دومین کشور بزرگ تولیدکننده در زنجیره ارزش سرب و روی است. کشور ایران حدود ۵ درصد از ذخایر سرب و روی دنیا را به خود اختصاص داده است.

صنعت سرب و روی:

تجارت بین المللی روی:

نمودارهای زیر بزرگترین کشورهای صادر کننده و واردکننده روی در جهان را نشان می دهد.کشورهای چین، آمریکا و آلمان بزرگترین واردکنندگان و کره جنوبی، کانادا و بلژیک بزرگترین صادرکنندگان صنعت را تشکیل می دهند.

۸۱ معدن سرب و روی در ایران وجود دارد.
۵۲ معدن فعال در ایران (۳ معدن سرب، ۴ معدن روی، ۴۵ معدن سرب و روی) وجود دارد .
براساس رده‌بندی، معادن سرب و روی «مهدی‌آباد»، «انگوران»، «ایرانکوه» و «نخلک» جزو مهم‌ترین معادن این بخش در کشورمان محسوب می‌شوند. براساس ارزیابی‌های صورت گرفته، معدن و کارخانه تولید سرب و روی انگوران در استان زنجان، هم اکنون تولیدکننده اصلی سرب و روی به شمار می‌رود و بالاترین عیار سرب و روی کشور هم متعلق به این معدن است البته ذخایر این معدن محدود است.
پروانه بهره‌برداری دو معدن بزرگ انگوران زنجان و مهدی آباد یزد دولتی بوده و سایر معادن به بخش خصوصی واگذار شده‌اند.
ذخیره قطعی معادن سرب و روی ایران حدود ۲۱۰ میلیون تن سنگ معدن است.
ظرفیت سالانه تولید کنسانتره سرب و روی حدود ۲ میلیون تن، شمش سرب ۴۲۰ هزار تن و شمش روی ۴۶۰ هزار تن است.
معدن انگوران
•ذخیره قطعی این معدن در حال حاضر ۱۱.۶ میلیون تن که ۱۰-۷ میلیون تن آن اکسیدی است که ظرفیت استخراج سالانه ۸۰۰ هزار تن را دارد.
•ذخیره قطعی خاک سولفیدی این معدن ۲ تا ۵ میلیون تن است که ظرفیت استخراج سالانه ۵۰ هزار تن را دارد.
•خاک سولفیدی معدن به صورت مستقیم و بدون هیچ گونه عملیات تغلیظ بهره برداری می شود .
•بر اساس تخمین ظرفیت و روند استخراج حال حاضر از معدن انتظار میرود تا ۱۲-۱۰ سال آینده قابل استفاده باشد (حدودا سال ۱۴۱۱).
معدن مهدی آباد
•این معدن دارای خاک اکسیدی و سولفیدی است.
• هدف اصلی از استخراج از این معدن خاک سولفیدی است.
• حدوده ۴۵ میلیون تن ذخیره قطعی این معدن از نوع اکسیدی بوده و حدود ۱۱۵ میلیون تن از نوع سولفیدی است.
•بزرگترین مشکل معدن مهدی آباد عیار پایین خاک آن و وجود عناصر ناخالص به نحوی که عیار خاک روی آن ۶ درصد و عیار خاک سرب آن ۲ درصد است .
•در فاز نخست انتظار تولید سالانه ۲ میلیون تن خاک ورودی و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره روی تولید خواهد شد .( پیش بینی می شود این طرح در نیمه اول ۱۴۰۰ بهره برداری شود)
• تخمین زده می شود با تکمیل همه ی فاز های معدن حدود ۴ درصد از تولید روی جهان را به خود اختصاص دهد و در مجموع سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره معادل ۲۸۰ هزار تن فلز محتوی روی تولید خواهد شد.

شرکت کالسیمین (سهامی عام) در تاریخ ۱۳۴۳/۰۹/۰۴ در اداره ثبت شرکت های تهران به صورت شرکت سهامی خاص و با سرمایه ۵۰ میلیون ریال به ثبت رسید و در سال ۱۳۷۰ مرکز اصلی شرکت از تهران به زنجان انتقال یافت. با توجه به ترکیب سهامداران، شرکت کالسیمین از جمله شرکت های فرعی شرکت توسعه معادن روی ایران(سهامی عام) محسوب می شود.

فاسمین تمامی مراحل زنجیره تولید شمش روی را در اختیار دارد. این شرکت خاک دریافتی از معدن انگوران و سایر معادن را تبدیل به کنستانتره کرده و بخش عمده ای از آن را تبدیل به شمش روی می کند. بخش کوچکی از کنستانتره تولیدی نیز به فروش می رسد.

شرکت زرمتال معدنچلیک فعال در حوزه اکتشاف و استخراج از معادن در کشور ترکیه می باشد که حجم ماده معدنی کشف شده آن حدود ۲.۵ میلیون تن با عیار ۱۴_۷ درصد می باشد که هم اکنون در وضعیت تونل سازی و آماده بهره برداری است.

ترکیب سهامداران:

ترکیب سهامداران شرکت به شرح جدول زیر است:

مفروضات تحلیل:
مفروضات

نرخهای مورد استفاده برای فروش با توجه به پیش بینی های موجود از نرخ شمش روی و همبستگی هر یک از محصولات به این نرخ برآورد گردیده است. همچنین سایر پارامترها به طور کامل در جدول زیر آمده است:

مفروضات

شمش روی:

نرخ شمش روی در سال های آینده بر اساس پیشبینی نرخ شمش روی توسط بانک جهانی در نظر گرفته شده است.

شمش سرب:

نرخ شمش سرب در سال های آینده بر اساس پیشبینی نرخ شمش سرب توسط بانک جهانی در نظر گرفته شده است.

دلار:

باتوجه به شرایط حاکم بر بازار ارز و دلار، برای سال های آتی پیش بینی افزایش ۱۵ درصدی قیمت های دلار در نظر گرفته شده است.

تورم:

با توجه به پیشبینی صندوق بین المللی پول برای تورم و میانگین تغییرات در سال های اخیر در نظرگرفته شده است.

حقوق دستمزد:

با توجه به آخرین نرخ تعیین شده توسط شورای عالی کار در نظرگرفته شده است.

نرخ محصولات جانبی:

بر اساس نسبت تاریخی این محصولات به محصولات اصلی در نظر گرفته شده است.

شرکت های زیرمجموعه:

شرکت های زیرمجموعه به صورت مجزا تحت عنوان درآمد سرمایه گذاری ها برآورد شده است.

تولید و فروش

مقدار تولید:

با توجه به فعالیت شرکت در زیرسطح ظرفیت اسمی و عدم وجود طرح توسعه جدید و نیز مشکل تامین خاک معدنی، مقادیر تولید برآوردی برای سال‌های آتی ثابت فرض شده است.

با توجه به توضیحات فوق، مقادیر فروش برآوردی شرکت به شرح جدول زیر است:

نرخ و مبلغ فروش

مبالغ فروش داخلی و صادراتی با توجه به موارد مطرح شده در بخش مفروضات برآورد و تعیین می شود.

بهای تمام شده

تنها ماده مصرفی شرکت خاک معدنی می‌باشد که نرخ آن برای سال های آینده مطابق با سابقه تاریخی شرکت و معادل۶ درصد نرخ شمش روی برآورد شده است. همچنین دستمزد مستقیم و سربار تولید بترتیب با نرخ مصوب شورای عالی کار و تورم برآورد شده است.

حاشیه سود شرکت

صورت سود و زیان

صورت سود و زیان شرکت کالسیمین با توجه به برآوردهای صورت گرفته به شرح جدول ذیل است.

تحلیل حساسیت سودآوری

در جدول زیر تحلیل حساسیت سودآوری شرکت با دو متغیر نرخ دلار و نرخ شمش روی آمده است.

ارزشیابی

در ارتباط با ارزشیابی شرکت کالسیمین، با استفاده از سه مدل به ارزشیابی شرکت پرداخته شده است.

با توجه به اینکه هم اکنون قیمت بازار شرکت حدود ۱۵،۱۸۰ تومان است، سهم با P/E فوروارد حدود ۶.۸ واحد در حال معامله است. لازم بذکر است سود انباشته شرکت معادل ۱۱,۷۱۴,۹۸۸میلیون ریال (۱،۹۵۲ ریال به ازای هر سهم) می باشد و می بایست در تصمیمات سرمایه گذاری مد نظر قرار گیرد. موضوعی که در رابطه با این شرکت باید مورد توجه قرار گیرد وابستگی بالای این شرکت به تغییرات نرخ شمش روی و دلار می باشد که در هنگام خرید و فروش باید در نظر گرفته شود.

منبع: سالار رنجبر / گروه مالی دانایان