صدای بورس - زهرا مالمیر؛ پذیرهنویسی این صندوق، ۵ شهریورماه سال ۹۹ آغاز شد و عموم مردم با استفاده از کدملی خود میتوانستند نسبت به خرید یا پذیرهنویسی دارا دوم اقدام کنند.
در پذیرهنویسی صندوق پالایشی یکم، هر شخص حقیقی میتوانست با استفاده از کدملی خود تا سقف پنج میلیون تومان، واحدهای این صندوق را خریداری کند و محدودیت سنی برای خریداران وجود نداشت. اشخاصی که در اولین مرحله از پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق واسطهگری مالی یکم شرکت کرده بودند، قادر به خرید تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق با تخفیف ۲۰ درصدی بودند.
سهم دولت در پالایشگاه اصفهان ۱۳.۷۵درصد معادل ۷ میلیارد سهم، پالایشگاه تهران ۱۵.۸۵درصد معادل ۷ میلیارد سهم، پالایشگاه بندرعباس ۱۶.۶۶درصد معادل ۵ میلیارد سهم و پالایشگاه تبریز ۱۶.۱۴درصد معادل ۲ میلیارد سهم است. حدود چهارمیلیون نفر، واحدهای صندوق پالایش یکم را خریداری کردند که ارزش واحدهای خریداری شده، در مجموع ۱۳هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. درواقع ۲۰درصد از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید.
پذیرهنویسی صندوق پالایشی یکم، ۳۰ شهریورماه پایان یافت و خریداران واحدهای این صندوق بیشتر از یک ماه، قادر به انجام معامله نبودند تا اینکه در تاریخ ۱۱ آذر ماه ناظر بازار بورس و اوراق بهادار، از بازگشایی صندوق پالایش یکم و آغاز معاملات آن در بورس خبر داد.ارزش اولیه هر واحد صندوق پالایش یکم در روز اول و هنگام پذیرهنویسی ۱۰ هزار تومان بود .
وقتی به بررسی این نماد در سه ماهه ابتدایی سال جاری میپردازیم میبینیم که قیمت پایانی این نماد در اولین روز معاملاتی سال جاری یعنی ۷ فروردین ۱۴۰۰ مبلغ ۸۳.۵۲۰ ریال و در آخرین روز خرداد یعنی ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ مبلغ ۷۱.۱۲۰ ریال بوده است، در نتیجه قیمت این سهم در انتهای سه ماهه ابتدای سال ۱۴ - درصد تغییر داشته است.
بیشتر بخوانید: