یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اجرای پیشنهاد دولت سیزدهم برای تسهیل ورود شرکت‌ها به بورس موجب تعمیق بازار سرمایه خواهد شد.

صدای بورس- احمدرضا صباغی؛ صحبت‌های دولت سیزدهم در نشست خبری مبنی بر تسهیل ورود شرکت‌ها به بورس می‌تواند موجب تعمیق بازار سرمایه شود هرچند نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که تشدید سازوکار نظارتی می‌تواند پاشنه‌آشیل رونق بورس باشد.

علی خوش‌طینت، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه برداشت من از صحبت‌های آقای رئیسی در نشست‌خبری مبنی بر تعمیق بازار سرمایه بدون ارائه راهکار نمی‌تواند به رونق بورس کمک کند،گفت:استفاده از منابع مالی صندوق تثبیت وتوسعه ملی برای رونق بازار سرمایه راهکارهایی است که در دولت دوازدهم اجرا شد و نتیجه‌ای جز شکست برای آنها نداشت.

وی افزود: اینکه آقای رئیسی می‌گویند بورس قلک دولت سیزدهم نیست باید در پاسخ گفت که اعتماد مردم برای ورود نقدینگی به بازار سرمایه سلب شده است و جلب مجدد این اعتماد بسیار دشوار است تا شرایط نقدشوندگی سهام در بورس راحت‌تر شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازگشت اعتماد عمومی به بورس نیازمند ایجاد زیرساخت جدید است. از طرف دیگر تسهیل ورود شرکتها به بازار سرمایه می‌تواند گام مهمی برای ایجاد عمق و تنوع صنایع در بورس باشد.

بیشتر بخوانید:‌

خوش‌طینت افزود: تشدید سازوکار نظارتی برای رونق بازار سرمایه آفت محسوب می‌شود و دولت سیزدهم نباید با اجرای سیاست‌های بورسی دولت یازدهم و دوازدهم،خللی در رونق بازار سرمایه ایجاد کند زیرا تشدید ساز وکار نظارتی غیرمعقول در بازار سرمایه نتیجه معکوس بر بورس خواهد گذاشت.

وی تصریح‌کرد: هر فرد دیگری هم غیر از آقای رئیسی، رئیس‌جمهور می‌شد، بازار سرمایه در ۵ روز اخیر سبز می‌شد زیرا با تغییر دولت شاهد ایجاد تحول در روند اقتصاد کشور خواهیم بود که جو روانی ناشی از آن موجب رشد شاخص بورس می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح‌کرد: ۷۰ درصد بازار سرمایه تحت تاثیر نرخ ارز است و پیش‌بینی من این است که حداقل تا پایان سال جاری، شاخص از سقف ۲ میلیون واحد عبور نکند برخلاف اینکه بسیاری از سهم‌ها ارزنده هستند.

خوش‌طینت گفت: تا زمانی که نرخ ارز تثبیت نشود شاهد رونق بورس نخواهیم بود. از طرف دیگر هم با احیای برجام شاهد وارد شدن شوک منفی به بازار ارز خواهیم بود که این شوک موقت است و پس از مدتی، نرخ ارز در بازار رشد خواهد کرد.

وی اضافه‌کرد: دسترسی به منابع ارزی با احیای برجام موجب کاهش نرخ ارز خواهد شد که در سقوط ارزش بسیاری از سهام بی تاثیر نخواهد بود زیرا ۷۰ درصد از سهام‌های بازار سرمایه وابستگی مستقیم به نرخ ارز دارند. تصور افزایش نرخ دلار تا مرز ۳۰ هزار تومان محال است اما کاهش بیش از حد نرخ دلار هم موجب نزول ارزش بسیاری از سهام در بازار سرمایه خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره آثار افزایش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه گفت: افزایش نرخ سود بانکی تاثیر منفی خود را بر بورس خواهد گذاشت و دولت سیزدهم باید در مسیر کاهش این نرخ گام بردارد.

همراهان صدای بورس، شما می توانید نظرات خود را درباره راهکارهای دولت سیزدهم برای رونق بازار سرمایه به صورت کامنت ذیل همین مطلب بنویسد.