به گزارش صدای بورس، مهدی شکوری، مدیر کل امور بیمه شدگان تامین اجتماعی گفت: تعداد بیمه شدگان اصلی تامین اجتماعی بالغ بر ۱۴ میلیون نفر است و با مجموع افراد خانواده آنها که تحت پوشش بیمه هستند بیش از ۴۴ میلیون از جمعیت کشور، مشترک تامین اجتماعی هستند.
وی بیان کرد: بیش از نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند. یک میلیون و سیصد هزار کارگاه فعالیتهای تولیدی در زیر مجموعه داریم.۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمری بگیر هم از خدمات سازمان تامین اجتماعی استفاده میکنند اعم از بازنشستگان، کار افتاده و افرادی که در صورت فوت همسرشان از حقوق بیمه شده اصلی بهرهمند هستند. این یک ترسیم کلی از جامعه آماری است.
وی افزود: حمایتهای سازمان تامین اجتماعی در دو بخش تقسیم شده است. بخش حمایتهای کوتاه مدت است یعنی در طول دوران بیمه پردازی فرد، حقوق دریافت میکند. مانند: بیمه بیکاری، غرامت دستمزد ایام بیماری، خانمهایی که در مرخصی زایمان به سر میبرند. شکوری در ادامه گفت: مرخصی زایمان از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
وی گفت: سازمان تامین اجتماعی، پروتزها و ارتزها و وسایل کمک پزشکی که فرد ممکن است برای سلامتی خود و خانواده اش به آنها نیاز داشته باشد مانند سمعک، عینک، دندان مصنوعی، واکر و صندلی چرخ دار پوشش میدهد. همچنین حوادث، درمان و بیماریها را هم تحت پوشش خود دارد.
بخش حمایتهای بلند مدت که فردی که میخواهد تقاضای از کار افتادگی دهد و تعهدات بلند مدت ما شامل بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت است. مادامی که فرد در قید حیات است و یا حتی بعد از فوت، افرادی که بازمانده باشد و واجد شرایط باشند میتوان از این حمایتهای قانونی بهرمند شوند.
شکوری ادامه داد: از اسفند ۹۸ به دلیل شیوع بیماری کرونا بسیاری از فعالیتها و کارگاهها دچار آسیبهای اقتصادی شدند. از همان ابتدا برخی از کارگاهها قادر به ادامهی حیات نبودند و فعالیتشان مختل شده بود. ناچار بودند نیروهای کاری خود را تعدیل کنند. خوشبختانه در ستاد ملی کرونا در خرداد ماه سال گذشته تصویب شد افرادی که در این ایام بیکار شدند و ناگزیر هستند که در محیط کار نباشند، بودجه ایی را پیش بینی کردند که ین افراد را تحت پوشش قرار دهند.
وی افزود: یک میلیون و دویست وشصت هشت هزار نفر توانستند از مقرری بیکاری ایام کرونا بهرهمند شوند. بار مالی تقریبا هزار و هشتصد میلیارد تومان به این افراد پرداخت شد.
وی گفت: امحالی که در جهت حمایت از تولید و کار فرمایان که قطب مولد جامعه هستند و کار افرینی میکنند براساس تصمیمات ستاد ملی کرونا تکالیفی برما گذاشته شد. سهم کارفرمایان برای کارگاههای مشمول قانون آن کار ۳۰ درصد است. ۷ درصد سهم بیمه شده است و ۳ درصد بابت صندوق بیمه بیکاری وصول میشود و ۲۰ درصد سهم کارفرما است. این امحالی که داده شد به کارفرمایان اعلام کردیم اگر تمایل دارید از این امحال استفاده کنید تقاضا دهید. این امحال ۲۰ درصد سهم کارفرما بود یعنی کارفرما آن ۷ درصد سهم بیمه شده و ۳ درصد بیمه بیکاری را هر ماه ارسال لیست کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان