بهگزارش صدای بورس؛ مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به لزوم برگزاری الکترونیک مجامع ناشران بازار سرمایه به ویژه در شرایط همهگیری ویروس کرونا عنوان کرد: این امر کمک میکند تا با مشارکت حداکثری سهامداران از جای جای کشور در فرایند برگزاری و رایگیری صورتجلسات مجمع، شاهد افزایش شفافیت و دقت در برگزاری این رویداد مهم برای ناشران بورسی و فرابورسی باشیم که شنبه ۱۹ تیرماه تجربه موفق آن در مجامع فرابورس ایران با مشارکت بیش از ۶۰ درصدی سهامداران به صورت الکترونیک و از راه دور رقم خورد.
امیر هامونی با اشاره به اینکه در شرایط محدودیتهای کرونایی و در پیک پنجم آن، یک ساعت پیش از زمان اعلام آغاز مجمع، تعداد سهامدارانی به حد نصاب رسیده بود، اظهار کرد: از طریق سامانه دیدار فرابورس بیش از یک هزار نفر از سهامداران به صورت مجازی در مجامع فرابورس حضور یافتند و در فرایند رایگیری تمامی صورت جلسات مجمع اعم از انتخاب هیاترئیسه، تقسیم سود، انتخاب حسابرس و .... مشارکت حداکثری کردند.
بیشتر بخوانید:
به گفته وی در حالی که سال گذشته حدود ۴۰۰ نفر از سهامداران توانسته بودند به صورت حضوری در مجامع فرابورس شرکت کردند، اما امسال ۱۱۸۰ سهامدار حقیقی و حقوقی به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه دیدار فرابورس و تنها ۱۰ نفر حضوری در مجامع فرابورس حضور یافتند که نشان میدهد آمار مشارکت سهامداران در سال جاری نزدیک به دو برابر شده است و در واقع بالاترین میزان مشارکت سهامداران را در طول سالهای اخیر در مجامع فرابورس شاهد بودیم.
هامونی با بیان اینکه در سامانه دیدار تمامی فرایندهای مجمع از لحاظ قانونی و حقوقی به منظور مشارکت سهامداران در رایگیری دستور جلسات مجمع پیادهسازی شده و قابلیت پخش زنده مراسم نیز در قالب استریمینگ تنها یکی از امکانات این سامانه است، ادامه داد: این سامانه اگرچه نیازمند برخی بهینهسازیهاست، اما تست واقعی آن در مجامع فرابورس نشان داد که قابلیت استفاده کامل از سامانه دیدار برای مجامع ناشران بورسی و فرابورسی به خوبی وجود دارد.
وی همچنین عنوان کرد که با برگزاری مجامع فرابورس به صورت الکترونیک و از راه دور شاهد آن بودیم که تعداد تماسهای سهامداران برای اطلاع از جزئیات این مجامع در مقایسه با سالهای گذشته به میزان زیادی کاهش یافت و تنها ۳۸ تماس در این خصوص با فرابورس برقرار شد.
گفتنی است از قابلیتهای سامانه دیدار فرابورس باید به ارائه گزارش دقیق و کاملی از سهامداران حاضر در مجمع و آرای ثبتشده آنان در سامانه به تفکیک حقیقی- حقوقی، موافق- مخالف، عدم اعلام رای و ... اشاره کرد ضمن آنکه میتوان دستور جلسات مختلفی را نیز برای رایگیری به سامانه داد تا در لحظه برای سهامداران به نمایش درآمده و نتایج آن در کوتاهترین زمان اعلام شود.
همراهان صدای بورس، شما می توانید نظرات خود درباره مجامع الکترونیک را به صورت کامنت ذیل همین مطلب بنویسید.