به گزارش صدای بورس، تحلیل گران و اقتصاد دانان معتقدند عبدالملکی، رهبر، فاطمی و جبرائیلی، ۴ نفری هستند که ابراهیم رئیسی برای انتخاب وزرا و کابینه خود با آنها مشورت می کند.گمانه زنی ها کابینه جدید را تمام اصول گرا می داند.
در آخرین بررسیها، محتملترین کابینه دولت معرفی شدند، نامهایی که برخی ناآشنا و برخی دارای سابقه طولانی حضور در پست های مختلف هستند. صدای بورس با نگاهی به این لیست به آنها پرداخته است.
۱- گمانه زنی اول / معاون اول رئیسی کیست؟
نام محمد مخبر در لیست کابینه احتمالی دولت سیزدهم به عنوان معاون اول رئیسی قرار دارد.
- محمد مخبر کیست؟
متولد ۲۶ خرداد ۱۴۰۰، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام
- مهترین پیشینه کاری
دکتری حقوق بینالملل، دکتری رشته مدیریت ، ریاست ستاد اجرایی فرمان امام، معاونت بازرگانی و حمل و نقل بنیاد مستضعفان، ریاست هیئت مدیره بانک سینا، معاونت استانداری خوزستان
- تالیفاتی مخبر
اقتصاددانان برتر جهان (۱۳۹۲)، معاذیر معافکننده مجازاتها در اساسنامهٔ دیوان بینالمللی کیفری،رهیافتی به توسعهٔ اقتصادی توأم با عدالت (۱۳۹۴)، رشد اقتصادی شتابان در ایران، (۱۳۹۵)
محمد مخبر، نامی که همزمان با شیوع ویروس کرونا بر سر زبان افتاد در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ درنامهای به رهبر انقلاب، ورود ایران را به جمع شش کشور تولیدکننده واکسن این ویروس اعلام کرد. هرچند نام محمد مخبر در لیست کابینه احتمالی دولت سیزدهم قرار دارد. بسیاری معتقدند اگر مخبر به عنوان معاون اول انتخاب شود، سیاست خارجی ایران با چالشهای جدی همراه خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- گمانه زنی۱/ معاون اول رئیسی کیست؟
- وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم کیست؟/ گمانه زنی
- گمانه زنی۳/ رئیس سازمان برنامه و بودجه کیست؟
۲- گمانهزنی / رئیس سازمان برنامه و بودجه کیست؟
نام فرهاد رهبر در لیست کابینه احتمالی دولت سیزدهم به عنوان معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار دارد. به زعم بسیاری از اقتصاددانان مدیریت برنامه و تیم اقتصادی دولت رئیسی در دستان فرهاد رهبر است
- فرهاد رهبر کیست؟
متولد ۱۳۳۸ از شهر سمنان
دکتری اقتصاد دانشگاه تهران
- سمت اجرایی فرهاد رهبر
مدیرکل مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری، معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات (دولت محمد خاتمی)، ریاست سازمان مدیریت و برنامهریزی و شش سال ریاست دانشگاه تهران ( دولت محمود احمدینژاد)
فرهاد رهبر مشاور اقتصادی ابراهیم رئیسی در آستان قدس رضوی و البته او را برای ثبتنام در انتخابات همراهی کرد آن هم وقتی خود عضو هیئت نظارت بر انتخابات بود . این همراهی علاوه بر مشکل قانون ، انتقادهایی هم به دنبال داشت و به همین خاطر نیز مورد انتقاد قرار است. اما گفته شد که پیش از رفتن به وزارت کشور از عضویت در هیئت نظارت استعفا داده ست.
۳- وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم کیست؟/ گمانه زنی
نام محمدرضا فرزین در لیست کابینه احتمالی دولت سیزدهم به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار دارد. فرزین که گزینه محتمل وزارت امور اقتصادی و دارایی معرفی میشود پیش از این هم در این وزارتخانه بوده است.سابقه اجرایی محمدرضا فرزین به مراتب سنگین تر و ابعاد گستردهتری دارد.
- محمدرضا فرزین کیست؟
متولد ۱۳۴۴ در شهر کاشان
دکترای اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی دارد.
- فعالیتهای اجرایی
مدیر کل برنامهریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان، دبیر ستاد برنامه ۲۰ ساله بنیاد مستضعفان و جانبازان، رئیس هیأت مدیره شرکت کارگزاری ملی ایران، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، مدیرعامل صندوق توسعه ملی
تحلیل گران و اقتصاد دانان معتقدند عبدالملکی،فرهاد رهبر ، فاطمی و جبرائیلی، ۴ نفری هستند که ابراهیم رئیسی برای انتخاب وزرا و کابینه خود با آن ها مشورت می کند.
۱- حجت الله عبدالملکی
حجت الله عبدالملکی، دیگر چهره اقتصادی است که از او در کابینه رئیسی یاد میشود و برخی میگویند ممکن است وزارت اقتصاد و دارایی به او برسد. عبدالملکی استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق است. او سال ۸۵ تا ۸۸ مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی و نماینده ایران در اجلاس بین المللی بانک جهانی بوده است. او از چهرههای نزدیک به اصولگرایان است و دیدگاههای اقتصادیاش به سمت اقتصاد دولتی متمایل است.
۲- فرهاد رهبر
فرهاد رهبر ، در انتخابات ۹۶ و ۱۴۰۰ در ستاد انتخابات رئیسی بود. او در سال ۹۴ هم مشاور اقتصادی ابراهیم رئیسی در آستان قدس بود. حالا گفته میشود که او مهرهچین کابینه اقتصادی رئیسی است و احتمال دارد به سازمان برنامه و بودجه برود. فرهاد رهبر در سه دولت هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد صاحب پست بوده و وجههای فراجناحی از خود نشان داده است که با همه طیف های سیاسی کار کرده است.
۳-رضا فاطمی امین
رضا فاطمی امین گزینه دیگری است که پیش از این در آستان قدس رضوی هم فعال بوده است. او در دانشگاه فردوسی مشهد الکترونیک خوانده و دکتری مدیریت راهبردی دانش دارد. پیش از این معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس ستاد تحول صنایع و معادن و مشاور و مدیر سرمایهگذاری و مشارکتهای آستان قدس رضوی بوده است. آخرین سمت او قائم مقام آستان قدس رضوی است و احتمالا با این پیشینه او به وزارت صمت میرود.
۴- یاسر جبرائیلی
یاسر جبرائیلی است. متولد ۶۳ که اکنون رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام است. تجارت نیوز در وصف او نوشته:« خودش را محقق اقتصاد سیاسی معرفی میکند. یاسر جبرائیلی منتقد برجام و پیوستن به اف ای تی اف است.»