علی دانیال - روزنامه نگار: تاریخ اقتصاد، مبحثی آکادمیک است که به مطالعه رخدادهای اقتصادی در گذشته می پردازد. پژوهش در این زمینه با به کارگیری ترکیبی از متدهای تاریخی، متدهای آماری و تئوری های اقتصادی انجام می شود. لیا بوستان اقتصاددانی است که یکی از حوزه های پژوهشی خود را به تاریخ اقتصاد اختصاص داده است.
استاد تمام اقتصاد و پژوهشگر
لیا پلات بوستان، اقتصاددان آمریکایی است که در حال حاضر به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه پرینستون مشغول به کار است. پژوهش های وی عموما در حوزههای تاریخ اقتصاد، اقتصاد کار و اقتصاد شهری متمرکز است.
لیا بوستان مدرک کارشناسی اقتصاد خود را در سال ۲۰۰۰ از دانشگاه پرینستون دریافت کرد. او در سال ۲۰۰۶ نیز موفق شد از دانشگاه هاروارد مدرک دکترای اقتصاد دریافت کند. بوستان در فاصله بین سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا (لس آنجلس) مشغول به کار بود. پس از آن با عنوان استاد تمام اقتصاد به دانشگاه پرینستون بازگشت. او همچنین به عنوان پژوهشگر همکار در دفتر ملی پژوهش های اقتصادی مشغول به فعالیت است. در این دفتر، برنامه اقتصادی آمریکا تهیه و تنظیم می شود. وی در عین حال، سردبیر مجله اقتصاد شهری و عضو هیأت دبیران نشریه American Economic Review است.
تمرکز بر مسائل مهاجرت
یکی از پژوهش های مهم لیا پلات بوستان که بسیار مورد توجه قرار گرفته، مطالعه روند «مهاجرت بزرگ سیاهپوستان» از مناطق روستایی در خلال و پس از جنگ جهانی دوم است. پژوهش مهم دیگر وی، بررسی روند «مهاجرت بزرگ از اروپا به آمریکا» در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی است. کتاب معروف بوستان به نام «رقابت در ارض موعود: مهاجرت سیاهان در شهرهای شمالی و بازارهای کار» در سال ۲۰۱۶ از سوی دانشگاه پرینستون منتشر شد. این کتاب به بررسی تاثیرات مهاجرت بزرگ بر اشتغال، سطح دستمزدها و فضاهای شهری در شهرهای شمالی آمریکا می پردازد. این کتاب نشان می دهد، کسانی که به شمال مهاجرت کردند، به طور میانگین به دستمزدهای بالاتری دست یافتند. این مهاجرت به شروع رقابت با سیاهان بر سر شغل و کاهش روند صعودی دستمزدها منجر شد. در واکنش به مهاجرت سیاهان، خانواده های سفیدپوست هم جنبشی را آغاز کردند که به «خروج سفیدها» معروف شد و منظور از آن، مهاجرت خانواده های سفیدپوست بود.
در زمره رهبران اقتصادی
نگارش این کتاب، دو جایزه معتبر را برای لیا بوستان به ارمغان آورد؛ جایزه آلیس هنسن جونز از سوی انجمن تاریخ اقتصاد در سال ۲۰۱۸ و جایزه اقتصادی ایتسا یانگ در سال ۲۰۱۹. لیا بوستان در زمره رهبران اقتصادی است که برای پاسخ به پرسش های مطرح در تاریخ اقتصاد از تکنیک های تحلیلی پیشرفته بهره میبرد. همچنین از سال ۲۰۰۷ تاکنون، لیا بوستان دو کتاب و دهها مقاله آکادمیک منتشر کرده است. به گفته کارشناسان، انتشار این کتاب ها و مقالات تاثیر زیادی بر پژوهشهای مربوط به تاریخ اقتصاد، اقتصاد کار و اقتصاد شهری داشته است.
-
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۴۰۸