یک کارشناس بازارهای مالی گفت: راهکار برون رفت از مشکل کنونی ایجاد فضا برای سرمایه گذاری خارجی،‌ توسعه صادرات با مشوق های دولتی و کاهش نرخ بهره بانکی است.

صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ بازارهای موازی طلا، سکه، دلار، بورس و حتی رمز ارزها از شنبه روند صعودی را آغاز کردند به شکلی که دلار تا مرز ۲۷ هزار تومان نیز بالا رفت و هر گرم طلای ۱۸ عیار مقاومت یک میلیون و ۸۰ هزار تومان را بالاخره شکست و روی رقم یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. بسیاری از کارشناسان تحولات بین المللی، حضور طالبان در افغانستان، ناامنی منطقه‌ای و ارائه برنامه های گنگ وزاری پیشنهادی رئیسی را دلیل این افزایش قیمت ها می دانند و روند افزایش قیمت در بازارهای موازی را سونامی گونه پیش بینی می کنند.

نا امنی منطقه ای پالس مثبت برای صعود قیمت بازارهای موازی است؟

کامران صداقت، کارشناس بازار های مالی در ارتباط با پیش بینی بازارهای موازی به صدای بورس گفت: پیش بینی بازارهای موازی طلا، سکه، دلار و رمز ارز ها تا پایان بعد از تعطیلات کرونایی مثبت و صعودی است، این بازارها تا پایان شهریور نیز این روند همچنان صعودی خواهد داشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تحولات بین المللی منطقه ای و حضور طالبان در افغانستان عامل افزایش قیمت طلا وسکه است، گفت: دلیل این روند صعودی در بازارهای مالی ایران، بین المللی نیست بلکه تعادل قیمتی است که با تاخیر اتفاق افتاد. قیمت دلار به شکل دستوری در اواخر دولت روحانی در کانال ۲۴ هزار تومان نگه داشته شده بود، درحقیقت در حال حاضر دلار در حال رسیدن به قیمت واقعی خود است و وقتی قیمت دلار افزایش می یابد، در ادامه با تاخیر قیمت طلا و سکه نیز بالا می رود و به تبع آن سایر بازار ها نیز تاثیر می پذیرد.

بیشتر بخوانید:

تاثیر مثبت افزایش قیمت دلار بر بازار سرمایه

این کارشناس بازارهای مالی تاثیر افزایش قیمت دلار بر بازار سرمایه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ارزش سهام بورسی ها نیز با تحولات دلاری افزایش می یابد.

صداقت گفت: قیمت دلار در آستانه ۲۷ هزار تومان است، به طور کلی فشار تعادل قیمتی که از طرف دولت روحانی اعمال شده بود تا مدت محدود قابلیت اجرایی داشت، در شروع دولت جدید رئیسی در پیش بینی کوتاه مدت، دلار تا ۳۰ هزار تومان نیز افزایش خواهد یافت. با توجه به آنکه ضریب صادراتی ما در ۴ ماه اول ۱۴۰۰ نسبت به ۴ ماه مشابه سال پیش کاهش پیدا کرده است و بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز با به شکل کامل وجود ندارد، تقاضای دلار نسبت به عرضه پیشی خواهد گرفت که بر اساس اصل دست نامرئی آدام اسمیت منجر به بالا رفتن قیمت دلار می شود.

قیمت تعادلی دلار ۳۴ هزار تومان است

وی نقطه تعادلی دلار را ۳۴ هزار تومان عنوان کرد و گفت: دولت به طور مصنوعی نمی تواند دلار را مدت زمان زیادی در یک رقم ثابت نگه دارد. باید دولت راهکارهایی را عملیاتی کند چرا که اگر موانع و مشکلات حل نشود، باید منتظر جهش قیمت در دلار در مرحله دوم نیز بعد از رسیدن به ۳۰ هزار تومان باشیم،

صداقت راهکار برون رفت از مشکل کنونی را در سه مورد ایجاد فضا برای سرمایه گذاری خارجی،‌ توسعه صادرات با مشوق های دولتی ،‌کاهش نرخ بهره بانکی عنوان کرد و گفت: باید سیاست ها در قالب سیاست های اقتصادی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اجرایی شود.

این کارشناس بازارهای موازی گفت: اجرای سیاست های نسبتا باز اقتصادی در کشور توسط دولت، اعطای موافقت نامه های اصولی برای واردات و صادرات،‌ کاهش نرخ بهره در شورای اقتصاد، تک نرخی شدن دلار از جمله سیاست های میان مدتی است که باید برای مدیریت بازار های موازی انجام شود تا از بحران های پیش رو جلوگیری به عمل آید.