تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱

بازار سرمایه در هفته ای که گذشت ریزش سنگینی را پشت سر گذاشت.

صدای بورس- مژده ابراهیمی؛ شاخص در چهارشنبه ۳۱ شهریور که روز پایانی هفته، ماه، فصل و حتی نیمه دوم سال بود باحدود ۴۷۸۰ واحد افت به ۱.۳۸۶.۴۵۰ واحد رسید، شاخص هم وزن نیز با ۶۰۰۰ واحد کاهش به ۴۱۵.۴۹۹ واحد رسید.

فاطمه کوثری، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار گفت: حقیقی های بازار با خروج ۷.۲۰۷ میلیارد تومان نقدینگی خسته و ناراضی تر از کل هفته بودند. با وجود تمامی عواملی که این روزها تحلیلگران بازار سرمایه سعی دارند به کمک آنها ریزش بازار را توجیه کنند از نظر من این ریزش خصوصا در روز پایانی هفته جاری کاملا بدون هیچ منطق و دلیلی ادامه یافت.

وی ادامه داد: آزاد سازی ارز ترجیحی، مذاکره و توافق سیاسی و مسائلی از این دست آثار مشابهی روی تمام بازار ندارد بنابراین هر سناریوی محتملی را در نظر بگیریم نباید تمامیت بازار منفی و صف فروش باشد. بازارهای موازی هم در حالتی نیستند که بگوییم چون این بازارها بازده منفی داده‌اند، بورس تحت تاثیر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

کوثری در ادامه گفت: با این حال سهام برخی از شرکت ها در هفته گذشته بازدهی بالایی داشتند. نماد حآفرین با ۲۳.۶ درصد بازدهی پیشتاز بازار بود و به دنبال آن نمادهای توسن، اتکای و فسبزوار با بازدهی ببیش از ۲۰ درصد قرار داشتند؛ از سوی دیگر سهامداران ناکام دلقما، تبرک، وسکرشا و سنیر با زیان های بیش از ۲۰درصد در صف بیشترین زیان‌های هفته قرار داشتند. در هفته ای که گذشت سهامدارن حقیقی نمادهای شپنا شبندر فولاد و فجهان را با اطمینان بیشتری ترک کردند و بیشترین خروج پول را از این نمادها داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته دو سهم عرضه اولیه فجهان و فسبزوار خیلی زود از صف خارج شدند که نشان دهنده منطقی تر شدن سهامداران است. البته با دید روانشناسی بازار و نگاه به تاریخچه عرضه اولیه ها، سهامی بوده اند که پس از متعادل شدن رشد چندیدن برابریرا تجربه کرده‌اند و شاید برخی از خریداران به این موضوع امید دارند. با توجه به اتفاقات هفته گذشته و روند شاخص در یکسال اخیر و صرف نظر از تمامی بی منطقی ها و پیش بینی ناپذیری این بازار و در نهایت حتی توجیه ناپذیری آن بایستی امیدوار بود بر اساس روند کلی شاخص پس از پشت سرگذاشتن سونامی سنگینی که آن را را پس از گذر از ۲میلیون واحد به زیر کشاند به نظر می رسد این ریزش و کاهش قیمت ها تا مدت زمانی بسیار کمی در آینده متوقف خواهد شد و شاخص مجددا شانس خود را برای گذر از مقاومتی که از زمستان سال گذشته چندین بار با آن روبه رو شده است امتحان کند.

به گزارش صدای بورس، کوثری در پایان گفت: این پیش بینی با توجه به افزایش قیمت دلار و در پی آن افزایش قیمت های جهانی در روز پنجشنبه اول مهر ماه محتمل تر نیز شده است با اینحال پتاکید میکنم که در انتخاب سهام نهایت دقت را به خرج دهند. سعی بر انتخاب گزینه‌هایی داشته باشید که کمترین ریسک قیمت گذاری دستوری، اثر اصلاح حامل‌های انرژی، نوسانات شدید قیمت محصولات را داشته باشند.