صدای بورس- وحید بلالی؛ شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین که در بازار سرمایه ایران با نماد «تاپیکو» شناخته میشود، یکی از هلدینگهای چندرشتهای صنعتی زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) است که در بین ۱۰ شرکت برتر بازار سرمایه قرار دارد.
تاپیکو در ابتدا با نام «شرکت پالایش روغن آبادان» در دی ماه سال ۱۳۸۱ تاسیس شد. در سال ۱۳۸۲ با برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده و تغییر اساسنامه، مرکز اصلی شرکت از آبادان به تهران منتقل شد و نام شرکت نیز به «شرکت سرمایهگذاری شیمیایی و سلولزی تامین» تغییر کرد. یکسال بعد و در سال ۱۳۸۳ با گستردهتر شدن فعالیت عملیاتی شرکت و حضور بیشتر در صنایع پتروشیمی بار دیگر با تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده، نام شرکت این بار به «شرکت سرمایهگذاری پتروشیمیایی و شیمیایی تأمین» تغییر کرد.
در سال ۱۳۹۰ شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) تصمیم به ساماندهی شرکتهای تابعه خود گرفته و در همین راستا «هلدینگ نفت و گاز تامین» یکی دیگر از شرکتهای تابعه خود را در «شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمیایی و شیمیایی تامین» ادغام کرد که بر این اساس نام شرکت به « شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین» تغییر یافت.
این شرکت در سال اسفند ماه ۱۳۹۱ با نماد «تاپیکو» در فهرست شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس و اوراق بهادار کشور ثبت و سهام آن در تیرماه سال ۱۳۹۲ در بازار سرمایه عرضه شد. این شرکت در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، تایر و لاستیک و صنایع سلولوزی فعال است.
بیشتر تولیدات تاپیکو در صنایع پتروشیمی بوده و محصولاتی مانند، PVC، اوره، مونو اتیلن گلایکول، پلی پروپیلن، اتیلن، متانول، مخلوط زایلن ها، پروپیلن، بنزن، اسید استیک، MTBE، MEK، دوده صنعتی، استایرن، پلی استایرن تولید می کند.
تاپیکو در صنایع نفت و گاز با تولید سه محصول قیر، روغن پایه، فرآورده های پالایشی فعال است و در صنعت تایر نیز ۲۰ درصد تولید در سبد سهام تاپیکو قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
قیمت جهانی اوره در یک سال اخیر به شدت افزایش یافته و اکنون در ماه اکتبر ۲۰۲۱ که دهمین ماه میلادی است به قیمت ۷۴۰ دلار رسیده است، یکی از محصولاتی که در سبد تولیدات تاپیکو نقش دارد، اوره است که از این جهت می تواند به سودآوری هلدینگ تاپیکو کمک خوبی کند.
بقیه نرخ های جهانی نیز در حال افزایش بوده و از این جهت تاپیکو از لحاظ سودآوری در آینده می تواند بسیار موثر قدم بردارد.
سود خالص این شرکت در انتهای اردیبهشت در مجمع این شرکت ۱۵۵,۱۰۷,۳۷۸ میلیون ریال اعلام شده و سود ابتدای دوره تاپیکو هم ۵۵,۴۵۲,۸۶۳ میلیون ریال ثبت شده است.
EPS این هلدینگ ۱۸۷۱ اعلام شده که بسیار جذاب است و P به E این شرکت عدد ۸.۱۶ بوده که نسبت به متوسط گروه نیز بهتر است. تاپیکو وضعیت بنیادی مناسبی دارد و سبد این هلدینگ تشکیل شده از شرکت های مختلف بوده که ریسک سرمایه گذاری در این هلدینگ را کم می کند.
یکی از نقاط ضعف تاپیکو سهامداران عمده حقوقی هستند، ۹۰ درصد سهامداران عمده این نماد حقوقی هستند، البته اگر حقوقی این سهم بخواهد سهم را رنج مثبت بدهد نیز بسیار راحتتر از نمادهای دیگر است.
جزئیات معاملات حقیقی و حقوقی امروز
در محدوده مثبت
خرید حقیقی: ۴۵.۱ میلیون سهم
سرانه: ۳۱ میلیون تومان
فروش حقیقی: ۴۱.۴ میلیون سهم
سرانه: ۲۷ میلیون تومان
خرید حقوقی: ۲۹.۷ میلیون سهم
فروش حقوقی: ۳۳.۴ میلیون سهم
در صف خرید
خرید حقیقی: ۴۶.۳ میلیون سهم
سرانه: ۶۶ میلیون تومان
فروش حقیقی: ۲۷.۲ میلیون سهم
سرانه: ۴۹ میلیون تومان
خرید حقوقی: ۱۴.۱ میلیون سهم
فروش حقوقی: ۳۳.۲ میلیون سهم
قدرت خریدار به فروشنده تاپیکو در معاملات امروز ۱.۳ است، این سهم اما از ضریب نقدشوندگی بالایی برخودار است که برابر ۹۹ است. امروز به اندازه ۲۰ درصد ارزش کل معاملات این نماد معامله شد که میزان خوبی است و این نماد با حجم فوق العاده به نزدیکی های صف خرید رسید.
تاپیکو در معاملات امروز با حجم بالا به قیمت ۱۵۲۲ تومان در آخرین معامله رسید و از سد مقاومت R۳ پیوت لاین مدرن در تایم فریم روزانه نیز عبور کرد.
تاپیکو برای رشد نیاز دارد از سد مقاومت های پیوت لاین مدرن در تایم فریم هفتگی بگذرد، که مهمترین آنها در هفته پیش رو و در محدوده های ۱۵۶۰ و ۱۶۵۸ تومان است که در صورت عبور می تواند تا سقف تاریخی خود، ۴۵ درصد بازدهی داشته باشد.
طبق نمودار بالا تاپیکو برای رشد باید از سد مقاومت ۷۰ در اندیکاتور RSI بگذرد.
در تایم فریم هفتگی، مکدی همگرایی را برای صعود نشان می دهد اما در تایم فریم ماهانه هنوز این اتفاق تثبیت نشده است.