صدای بورس- مریم منیری؛ پس از گذراندن یک هفته روند صعودی دو روز است بازار روند نزولی به خود گرفته و سهامداران را بیش از پیش نگران کرده. البته در هفته گذشته هم که بازار صعودی بود پرتفوی عمده سهامداران زیان ده بود.
پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار صدای بورس گفت: شاخص در هفته گذشته سعی داشت سقف یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی خود را بشکند و صعود بیشتری را تجربه کند که موفق نشد و به یک میلیون و ۵۰۰ هزار و سپس دوباره به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد بازگشت. در حال حاضر نیز سعی بر این دارد تا از این سقف عبور کند.
وی ادامه داد: سهام ارزنده در بازار به وفور یافت میشود اما شرایطی که بر بازار حاکم است باعث شده که پولی در آن وجود نداشته باشد و علت این است که دولت اقدام به فروش اوراقی کرده که جذابیت زیادی دارد و نرخ بهره نیز روند صعودی داشته است. این دو دلیل باعث شده تا بازار روند نزولی داشته باشد وگرنه در شرایط نسبتا خوبی قرار دارد.
الیاس کردی افزود: این دو عامل می تواند تاثیر بسیاری در روند بازار داشته باشد. با نگاهی به وضعیت امروز بازار درمی یابیم در پایان معاملات، بازار نسبت به روز قبل شکل متعادل تری به خود گرفته است. از این جهت می توان به بازار فردا امیدوار بود که نسبت به امروز در شرایط بهتری قرار خواهد گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه شایعه شده دهقان دهنوی از مقام ریاست سازمان بورس برکنار خواهند شد و به جای وی، سلطانی نژاد بر این مسند خواهد نشست، گفت: به اعتقاد من آقای دهقان دهنوی پس از گذراندن آزمون و خطاهای بسیار موفق شده بود آرامش رابه بازار برگرداند و از آن دفاع کند اما وضعیت بازار با عوض شدن رئیس سازمان تغییر پیدا نمی کند.
وی افزود: در کشور ما رسم است که وقتی رئیس جمهور تغییر می کند، آرام آرام مقام های مختلف نیز جا به جا خواهند شد. البته شایان ذکر است که آقای سلطانی نژاد سابقه خوبی در بورس کالا داشته و بازار سرمایه را می شناسند اما برای اظهار نظر در مورد عملکردشان در سازمان بورس باید صبور بود.
او ادامه داد: سازمان بورس در گذشته مدیرانی را داشته که از جنس بازار سرمایه بوده اند اما در مقطع مدیریتشان بازار با آنها همراه نبوده است و مردم هم زمانی که شرایط بازار را نامساعد می بینند رئیس سازمان را اولین مقصر این شرایط می بینند؛ در صورتی که به اعتقاد من رئیس سازمان نقش چشمگیری در روند بازار ندارد.
بیشتر بخوانید:
الیاس کردی در پاسخ به اینکه چرا در روزهایی که شاخص رشد داشت باز هم پرتفوی برخی از سهامداران زیان ده بود، گفت: واقعیت این است که معیار کلی بازار ما شاخص هم وزن است نه شاخص کل. چرا که شاخص کل تاثیر گرفته از تعدادی سهام ارزنده است و با مثبت شدن این سهام کل بازار سبز می شود.
او با تاکید بر اینکه بازار سرمایه باید جایگاه خود را در اقتصاد کشور پیدا کند، افزود: نباید فکر کرد افزایش تورم باعث رشد بازار سرمایه می شود چرا که زمانی که قیمت ها بالا می رود برخی از سهام رشد پیدا کرده و به تبع آن سهامداران سود می کنند. به اعتقاد من باید نگاه خود را گسترده تر کرد و بازار سرمایه را از نظر وزیر اقتصاد دولت سنجید.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان اعلام کرد: تا زمانی که دولت و کابینه جایگاه بازار سرمایه را به عنوان یک عنصر مهم در اقتصاد نپذیرند، بازار سرمایه در همین شرایط باقی خواهد ماند. از سوی دیگر باید تکلیف را با مردمی که در بورس سرمایه گذاری کرده اند روشن کرد که آیا قصد حمایت از بازار را دارند یا خیر؟