به گزارش صدای بورس، این سبزی و تخم آن در طب سنتی ایرانی جایگاه خاصی دارد؛ با هم خواص آن را مرور می کنیم.
ریحان، سبزی انبیاست و در آن هشت خاصیت است: هضم کننده است، رگ ها و مجاری را باز می کند، بازدم را خوشبو می سازد، بدن را بوی خوش می بخشد، اشتهاآور است، درد را از بدن بیرون می برد، از جذام در امان می دارد و چون وارد معده شود درد را به کلّی از بین می برد. کافی (ط-الاسلامیه) ج ۶، ص ۳۶۴، ح ۴
ریحان با نام علمی OCIMUM BASILICUM L در انگلیسی Basil, Sweetbasil خوانده می شود و از خانواده ی نعناعیان Labiatae است.
نام های رایج ریحان عبارتند از: صعتر هندی، نازبویه، شاهسفرم، سلطان الریاحین، ضیمران، ریحان الملک، ضمیران
در تخم ریحان ترکیباتی نظیر روغن خوشبو، لعاب، لینالول، استراگل، سینئول، اوژنول، متیل کاوی کول، اوسیمن، سینامات متیل، مواد قلیایی، آنتول و سسکی ترپن و در برگ ریحان ماده ای به نام اوسیمن وجود دارد.
قسمت مورد استفاده دارویی ریحان سر شاخه های گل دار و برگ های تازه یا خشک شده آن است.
طبیعت ریحان در اوّل گرم و در دوم خشک است.
بیشتر بخوانید:
احمدی نژاد پس از اخراج از امارات + تصاویر
خواص و اثرات دارویی ریحان
- ریحان دارای خواص آرام بخشی است.
- مقوی معده و روده و تقویت کننده ی قلب است.
- ضد اسهال، بادشکن و ضد عفونی کننده ی دهان و دستگاه گوارش است.
- ریحان ضد گریپ و آنژین، ضد تشنجات دردناک، ضد التهاب و ضد اسپاسم است.
- خواب آوری و ضد سردرد و میگرن از دیگر خواص میگرن است.
- ریحان ملین، تونیک، مقوی و محرک اشتها است.
- کمک به هضم غذا و شیر افزا بودن از دیگر خواص ریحان است.
- ریحان مدر است.
- جهت انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است
به گزارش کارگرآنلاین، ریحان در موارد سوء هاضمه، قولنج، گزش زنبور، خستگی، دلشوره، رفع سردرد های عصبی، تقویت عمل دستگاه هضم، رفع نفخ، رفع غم و غصه و نوراستنی (بی خوابی و ضعف اعصاب)، رفع التهابات مجاری ادرار و ورم کلیه، دفع ترشحات مهبل، ترش کردن معده و اختلالات هاضمه با منشاء عصبی، اتساع معده، خونریزی دماغ، بواسیر، دل پیچه، سرگیجه، اختلالات دستگاه تنفسی، سرفه، سیاه سرفه، افزایش ترشحات شیر، اسپاسم های معده، بی خوابی های عصبی، سردرد های عصبی و یکطرفه (میگرن) به شکل دم کرده ۲۰ تا ۵۰ گرم در یک لیتر آب مورد استفاده قرار می گیرد.