صدای بورس- مریم منیری؛ شاخص امروز پس از روزها مثبت بسته شد و با رشد ۹۵۰۰ واحدی به کار خود پایان داد؛ اما آنچه باعث نگرانی سهامداران شده این است که به رغم مثبت بودن شاخص پرتفوها همچنان زیان ده و یا با سود بسیار اندک همراه است.
ابوالقاسم آقادوست، کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار صدای بورس گفت: مشکل اصلی ریزشی بودن شاخص این است که نقدینگی لازم برای حرکت بازار و روان شدن معاملات وجود ندارد و در ماه های گذشته بسیاری از سرمایه گذاران سرمایه خود را از بازار خارج کردند.
وی در ادامه اعلام کرد: علت این مساله این است که حمایت های لازم از جانب دولت و نهادهای مربوطه صورت نگرفته و سهامداران امیدی به رشد شاخص و پرتفوها نداشته باشند و سهام شرکت ها به رغم ارزندگی بالا معامله نشوند. در واقع باعث به وجود آمدن بی اعتمادی در بازار شده است.
آقا دوست با اشاره به اینکه وقتی که اعتماد و امید در بازار وجود نداشته باشد بازار شکل فرسایشی به خود می گیرد، افزود: در چنین شرایطی سهام شرکت ها ریزشی شده و افرادی که نیاز به نقدینگی دارند سهام خود را می فروشند و باعث ریزش بازار و کاهش قیمت ها می شوند.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه چرا شاخص رشد می کند اما پرتفوها همچنان زیان ده هستند، گفت: ترکیب شرکت هایی که در بورس پذیرفته شده اند با یکدیگر اختلاف زیادی داشته و همسان نیستند. این موضوع باعث شده تا شرکت های سود ده باعث افزایش شاخص شوند اما پرتفوها همچنان زیان ده باشند.
او با بیان اینکه روند معاملات آغاز هفته بستگی به معاملات روز پایانی هفته قبل دارد، اعلام کرد: با وجود اینکه ممکن است مثبت بودن امروز شاخص دستوری بوده باشد، پیش بینی می شود در اولین روز هفته جاری معاملات مثبت آغاز شده و تا روز یکشنبه نیز این روند صعودی خود را حفظ کند.
آقا دوست ادامه داد: در چند ماه اخیر قیمت کامودیتی ها افزایشی بوده اما به دلیل اینکه اعتماد در بازار سرمایه وجود نداشت باعث به وجود آمدن تغییر خاصی در روند بازار نشد اگر اعتماد از دست رفته به بازار برگردد از این نظر نیز می توان امید داشت روند شاخص صعودی شود. به اعتقاد من صنایع فولادی، انفورماتیک و پتروشیمی می تواند تاثیر بسزایی در روند بازار داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطر نشان کرد: به طور معمول رشدی که در ۶ ماه ابتدایی سال در بازار وجود دارد در ۶ ماه دوم دیده نمی شود؛ البته در دو ماهه پایانی سال یعنی بهمن و اسفند می توان امید بیشتری به بازار داشت.