صدای بورس - ساره صابری؛ تقریبا در اکثر روزهای گذشته شاهد بازاری منفی بودیم که شدت این مقدار در روزهای گذشته متفاوت اما برآیند آن در بیشتر صنایع بازار سرمایه بازدهی منفی توام با اصلاحات شدید قیمتی بوده است.
بهمن اسماعیلی، مدیر سرمایه گذاری سبدگردان الگوریتم در این باره گفت: اولین علت حجم بالای انتشار اوراق است. باتوجه به حجم معاملات اوراق که تقریبا از مهرماه روندی افزایشی داشته و با توجه به آمارهای منتشر شده نشان میدهد ورود بانک مرکزی در عملیات بازار باز با بانک ها به خودی خود و به صورت مستقیم سبب تغییر نرخ ها و افزیش نرخ بهره نمیشود اما به صورت غیرمستقیم باعث افزایش نرخ بهره و افزایش خلق نقدینگی توسط بانک ها و درنهایت افزایش تورم میشود.موردی که با یک وقفه زمانی در قیمت های کالایی مشاهده اما در کوتاه مدت باتوجه به نرخ های موجود تاثیر منفی بر بازار سرمایه خواهد داشت.
وی افزود: نامشخص بودن مسیر تحولات سیاسی و اقتصادی در دولت جدید هم مزید علت شده است. عده ای از تحلیلگران به آینده مذاکرات خوش بین و عده ای آیندهای روشن از ادامه مذاکرات برجامی نمیبینند اما توان یا قدرت تحلیل پذیری این موضوع در میان تحلیلگران حداقل است بنابراین پالس های مثبت و منفی این امر بر معاملات و سردرگرمی هرچه بیشتر تحلیلگران موثر است.
این فعالا بازار به تلاطم ایجاد شده در بازارهای کالایی هم پرداخت و گفت: در روزهای اخیر قیمت برخی کالاها از جمله ذغال سنگ و متانول در بازار جهانی افت کرده است، این امر را می توان عامل دیگری در جهت ایجاد فشار فروش و کاهش قیمت شرکت های وابسته به بازارکالایی دانست .
عدم تحقق وعده های انتخاباتی هم دیگر موردی بود که اسماعیلی به آن اشاره و تبیین کرد: با توجه به روی کار آمدن دولت جدید و انتصابات و تغییر بدنه اقتصادی دولت تا به امروز وعده های انتخاباتی میسر نشده و اقدامات عملی در جهت بهبود شرایط بازار مهیا نشده است .
وی افزود: به نظر مولفه های هشدار و تغییر شرایط کنونی در گام اول کاهش نرخ بهره بین بانکی در کوتاه مدت و افزایش حجم معاملات است چرا که این دو مولفه تغییر روند بازار از شرایط فعلی را بههمراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: