یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فعالان با سابقه بازار که عمومأ از جنس حقوقی‌ها هستند، توجیه قابل دفاعی نسبت به ریزش‌های پیاپی اخیر بازار ندارند و حقیقی‌ها به سرعت مشغول خروج پول از بازار هستند.

صدای بورس-مرضیه حیدری: در این روزها که بازار سرمایه اوضاع درستی ندارد کمتر کسی تردیدی بر ارزندگی این بازار دارد.

علی خوش طینت، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اوضاع نابسامان بازار سرمایه در گفت‌وگو با صدای بورس گفت: فعالان با سابقه بازار که عمومأ از جنس حقوقی‌ها هستند، توجیه قابل دفاعی نسبت به ریزش‌های پیاپی اخیر بازار ندارند و حقیقی‌ها در حالی به سرعت مشغول خروج پول از بازار هستند که از هر زمان دیگری در یکسال اخیر، نسبت به آینده بازار ناامید هستند.

وی ادامه داد: عرضه بی امان اوراق بدهی نیز امان بازار را بریده است و اینها وصف حال این روزهای بازار سرمایه کشور است در حالی‌ که ارزش های بنیادی پررنگ تر از هر زمان دیگری به چشم می‌آیند.

خوش طینت افزود: این نقطه درست همانجایی است که تحلیل‌های صرفا اقتصادی، به تنهایی پاسخگوی چرایی جو حاکم بر بازار نیست چرا که هم نرخ ارز، هم قیمت‌های جهانی، هم عملکرد شرکت‌ها در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

وی تصریح کرد: مدیران سازمان مانند مدیران پیشین، علاقه‌مند به بهبود وضع حاکم بر بازار هستند اما قطعا معجزه‌ای اتفاق نخواهد افتاد همچنین ریاست و مدیران ارشد سازمان، ابزارهای محدود و ناکارایی در اختیار دارند که نمی توان انتظار داشت مانع از خروج نقدینگی از بازار شود و احتمالا آنچه از آنها انتظار می‌رود فراهم کردن تسهیل فعالیت نهادهای مالی به واسطه حذف قوانین دست و پا گیر و ناکارای مدیران صندوق ها و صدور مجوز فعالیت برای تاسیس صندوق های جدید با رویکردهای نوین و امکان تنوع بخشی به انواع صندوق ها است.

بیشتر بخوانید:

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: ازسوی دیگر، از دولت و در راس آن رییسی نیز انتظاری نمی‌رود چرا که دولتی که دچار تنگنای شدید مالی است، اصولا دغدغه بازار سرمایه را در عمل ندارد و شاهد این مدعا، عرضه بی امان اوراق بدهی در فرابورس است که رونق را از بازار سرمایه سلب کرده است، البته امید می رود طبق وعده‌های داده شده، این روند متوقف و یا متعادل‌ تر دنبال شود.

وی افزود: شاید تنها نکته قابل تامل ارزش های بنیادین اغلب نمادها باشد در حالی‌ که نسبت قیمت به سود آتی بازار به ۶ واحد رسیده است آن‌ هم در شرایطی که هیچ بازاری از ابتدای سال یارای سبقت گرفتن از نرخ تورم را نداشته مبین آن است که بازار لااقل در کوتاه‌مدت مزیت خود را نسبت به سایر بازارهای دارایی از دست داده است و شاید اگر قبل تر فکری به حال حذف قانون غیر اصولی حجم مبنا و دامنه نوسان شده بود، امروز شاهد عطش و اشباع فروش احساسی در اغلب نمادهای بازار نبودیم.

خوش طینت در آخر عنوان کرد: به هر صورت، نباید از این مسئله غافل شد که بازار سرمایه طی ماه‌های آتی، قطعا بدهی خود را در قیاس با بازارهای رقیب، به فعالان خواهد داد و این نه به تلاش دولت و نه به سعی مدیران دستگاه نظارت بر بازار، وابسته بلکه این ذات بازارهای مالی است.