صدای بورس - زهره فدوی؛ بازار به دلیل خروج شدید پول سهامداران حقیقی، روند نزولی شدیدی را تجربه کرده و شاخص تقریبا به کف یکساله رسیده است.
سید فرهنگ حسینی، مدیرعامل شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر ضمن بیان مطلب بالا در رابطه با عواملی که موجب ریزش بازار شده، بیان کرد: موضوعات مطرح شده در خصوص انتشار اوراق دولتی نیز در تشدید نگرانیها موثر بوده، در صورتی که در مقایسه با گذشته حجم کمتری اوراق منتشر شده است اما فشار فروش همچنان وجود دارد و عوامل متعددی بر نگرانی و کاهش قیمتها موثر بوده است. در سوی دیگر ریسکهای قیمتگذاری محصولات و عوامل تولید شرکتها سبب ابهام در سودآوری آینده شرکتها شده است.
مدیرعامل شرکت وامیر در مورد تهدید بازار سرمایه از سمت سایر بازارها اظهار کرد: بازار رمزارزها به شدت صعودی است و جریان پول به سوی این بازار حرکت کرده و سهامدارانی که زیانهای چند ده درصدی کردند، حالا برای جبران زیان خود به سوی این بازار رفتهاند. این موضوع به فشار فروش در روزهای اخیر افزوده است و در مجموع ریسکهای فوق سبب فشار فروش سهامها در هر قیمتی شده و بسیاری از فروشندگان توجهی به پی به ای های پایین حتی ۴ تا ۶ و ارزندگی آنها ندارند. همچنین روند صعودی نرخ بهره در ماههای اخیر سبب جذابیت بازار پول در مقایسه با بازار سرمایه شده است.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس بازار سرمایه دلایل کاهش جذابیت گروه بانکی را نرخ بسیار پایین و غیرمنطقی در کنار ابهامات و شناسایی نامناسب نرخ و سود تسعیر ارز دانست و در مورد سایر گروها گفت: در صنعت خودرو اصلاح قیمتگذاری از برنامههای اعلامی است که میتواند سبب توجه بازار به این گروه و رشد قیمتهای این صنعت باشد.
وی ادامه داد: قیمتهای جهانی محصولات نهایی از پتروییها تا فلزیها و فولادیها همچنان در سطح بالایی است که سبب اثرگذاری مناسبی بر سود شرکتها شده و انتظار افزایش توجه به این گروهها وجود دارد.
این فعال بازار سرمایه در خصوص حمایت و رفع نگرانیها از بازار سرمایه در آینده گفت: رفع نگرانیها در خصوص عدم انتشار اوراق دولتی، مدیریت نرخ بهره، اعتماد بخشی در خصوص قیمتگذاریها در کنار حمایت و تزریق منابع تازه به بازار تا حدودی سبب رشد بازار شده است. در مجموع انتظار میرود فشار فروش حقیقیها و روند خروج سرمایه آنها کاهش یابد و با توجه به رشد قیمتهای جهانی، بازار به صنایعی که به قیمتهای جهانی وابستگی دارند توجه بیشتری نشان دهد.