عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات را از مسیر درست خود خارج کرد.

به گزارش صدای بورس، ابراهیم جمیلی، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران امروز (سه‌شنبه) با اشاره به طرح حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی، اظهار داشت: این موضوع اتفاق خوبی را در اقتصاد کشور رقم می‌زند، زیرا از زمان تصویب این نرخ شاهد ورود کالاهایی به کشور بودیم که ضرورتی نداشت و عده‌ای برای دریافت این نوع ارز، واردات کالا را از مسیر درست خود خارج کردند. شفافیت در اعطای ارز، باعث ایجاد رقابت در کیفیت عرضه کالاها شده و زیان‌ به منابع ملی و مصرف‌کننده را رفع خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه تصویب این نرخ ارز از نظر اقتصاد ملی زیان بسیاری را در پی داشت، تصریح‌کرد: البته تعیین نرخ ارز کمتر از قیمت حقیقی آن در دولت‌های پیشین نیز وجود داشت، اما حذف ارز ترجیحی در شرایط کنونی می‌تواند برای کشور راهگشا باشد.

جمیلی خاطرنشان‌کرد: در صورتی که دولت تصمیم به حذف ارز چند نرخی داشته باشد، باید از شرایط جدید حمایت کند؛ بدین منظور لازم است تا منابعی که پیش از این نصیب برخی رانت‌جویان می‌شد، در سطح اقتصاد ملی هدایت شده و صرف ترمیم قدرت خرید اقشار ضعیف و بودجه عمرانی کشور شود.

بیشتر بخوانید:

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چه پیامدهایی دارد؟

وی با بیان اینکه همه مسوولان در کنار بخش خصوصی باید در این زمینه کمک کنند، تاکید کرد: کسانی که منفعتی در ارز ۴۲۰۰ تومانی دارند با حذف آن مخالف هستند، اما اجرایی شدن آن منافع ملی و عمومی را در پی دارد.

رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: فعالان اقتصادی با ارز تک نرخی می‌توانند به فعالیت خود به سهولت ادامه دهند، زیرا در حال حاضر شاهد از دست رفتن منابع مورد نیاز کشور هستیم.

رییس جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: تا امروز جلسات متعددی در ستاد اقتصادی دولت برای بررسی این موضوع داشته‌ایم. با اقتصاددانان خارج از مجموعه دولت هم رایزنی و بحث و تبادل نظر شد. شاهد بودیم پول سفره مردم، در جیب چند دلال رفت. باید این موضوع طوری اصلاح شود که پول در جیب مردم برود و در سفره مردم ظاهر شود.

آیت‌الله سید ابراهیم رییسی تاکید کرد: این کار ضرورت دارد اما با غافلگیری آن را انجام نخواهیم داد و مردم را نسبت به آن بی اطلاع نخواهیم گذاشت و شوک به بازار ایجاد نخواهیم کرد. همه جوانب سنجیده می‌شود به طوری که بازار و مردم در جریان این تصمیم قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، رییس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: این اصلاح جزو برنامه‌های دولت است که انجام می‌شود و در وقت مناسب به مردم اطلاع می دهیم. در این موضوع، مشارکت مردم شرط اجرای موفق است.