پوریا خالدیان، مدیر تحلیل مشاور سرمایهگذاری خط ارزش در گفتوگو با صدای بورس:
این روزها افت ارزش معاملات سبب احتیاط معاملهگران شده است.
هنگامی که بانک ملت گزارشی را در کدال ارائه کرد در بازه زمانی که همه انتظار صعود و تعادل در بازار داشتند به نوعی اعتماد معامله گران نسبت به شرکت های بنیادی هم کم شد.
سهام بانک ملت بسته و بازار رشد داشت و بعد از آن بانک ملت بعد از بازگشایی ۱۰ درصد ریزش داشت.
ناهماهنگی هم در حوزه قیمت گذاری کالاهای مصرفی وجود دارد که سرنوشت آن در ابهام قرار دارد که این رانت که با ارز ۴۲۰۰ همراه شده است پایان مییابد یا خیر تمام عوامل باعث ابهام بازار شده است.
از طرفی قیمت گذاری خودرو نیز و حواشی آن که منتشر شد همه این ها باعث از بین رفتن اطمینان سهامداران از حضور در بازار سرمایه شده است.
از طرف دیگر نرخ بهره بین بانکی است که در ماه های گذشته ۰.۹ درصد رشد و به عدد ۲۰.۷ درصد رسیده است که نشان دهنده تنها شدن فروش اوراق برای راه نجات دولت از کسری بودجه است.
بازاری ها متوقع بودند که با حذف ارز ۴۲۰۰ شاید فشار فروش اوراق بدهی دولت کم شود ولی فعلا ارز ۴۲۰۰ حذف نمیشود و دولت همچنان به فروش اوراق میپردازد.
زمزمه های مذاکرات قوت گرفته و عاملی شده است در راستای شفافیت بیشتر در پیش بینی نرخ ارز و دو دستگی در نتیجه توافق ایجاد شده است.
در کل در صورت ایجاد توافق صنایعی از این روند مرتفع میشوند ( خودرویی، بانکی و حمل و نقلی ) و از طرفی اکر فضا به سمت مذاکرات پیش نرود و دلار افزایش یابد، صنیع کامودیتی و دلار محور شرایط بهتری را خواهند داشت.
در کل چشم بازار به نوسانات دلار و در شرایط فعلی از منظر تکنیکال بازار به ارزندگی رسیده است ولی نکته مهم در کوتاه مدت نگاه ها به مذاکرات هسته ای، آینده دلار و نرخ بهره است.