صدای بورس-مرضیه حیدری؛ در مورد بودجه جدید باید گفت که هزینههای دولت در سالهای گذشته نیز به همین صورت بوده و قابل کاهش آنچنانی نیست.
حمزه قوچی فرد، مدیرعامل سبدگردان توانا در گفت و گو با صدای بورس با اشاره به اینکه قسمت اعظم هزینههای دولت شامل حقوق و دستمزد میشود، گفت: کاهش یکسری هزینهها یعنی هزینه و بودجههایی که به نهادهای خاص داده میشود به سادگی ممکن نیست و از سمت دیگر هم درآمدهایی که در سالهای گذشته وجود داشته به مرور زمان تحت تاثیر تحریمها قرار گرفته است؛ به طور مثال در سالهای گذشته بیش از ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد از محل فروش نفت و گاز بوده ولی در حال حاضر به دلیل تحریمها این مقدار به شدت افت کرده است.
وی همچنین افزود: نبود سرمایهگذاری خارجی باعث شده در زمینه توسعه نیروگاهها و گسترش حوزههای نفت و گاز عملکردی ضعیف داشته باشیم که تاثیر آن در سالهای آینده بیشتر خواهد شد.
قوچی فرد با اشاره به اینکه دولت به صورت واضح و غیر واضح به سمت چاپ پول روی آورده است، ادامه داد: این اقدامات باعث رشد تورم در جامعه میشود که در سالهای بعد تحت هر شرایطی چه توافق صورت گیرد و چه نگیرد، موضوع حائز اهمیتی است زیرا دسترسی ایران به منابع بلوکه شده و منابعی که میتواند پتانسیلی باشد مثل نفت یا سرمایهگذار خارجی را محدود میکند.
بیشتر بخوانید:
قوچی فرد بیان کرد: مسئلهای که با توجه به وضعیت فعلی مشخص است، وجود کسری بودجه وحشتناکی است که با آن مواجه هستیم، زیرا درآمدها کم و هزینهها بالا رفته است.
مدیرعامل سبدگردان توانا تصریح کرد: پیش روی دولت چندین راهکار قرار دارد، اول قطع کردن یارانههای انرژی یا اینکه یارانه انرژی برای مردم عادی و شرکتها بیشتر شود یا یارانهای که در بخش بنزین و گاز به مردم داده میشود، قطع شود که در نهایت انجام این کارها تنها با فرهنگ سازی قبلی ممکن است.
وی اظهار کرد: به طور کل تاثیر بودجه بر روی مواردی که قابلیت پیشبینی دارد تاثیر زیادی ندارد، ولی میتواند ذهن سرمایهگذار را به سمت یکسری مفاهیم اصلی برده و متمرکز کرد.
قوچی فرد در آخر گفت: بودجه در نهایت به صورت غیرمستقیم تاثیر خود را بر روی بازار میگذارد و وقتی کسری بودجه احساس شود و بازار سرمایه پیشبینی کند که دلار بالا میرود طبعا مسیر صعودی به خود میگیرد.